Τατόι: Ανοίγουν δρόμους, φυτεύουν δέντρα στα πρώην βασιλικά κτήματα για την ταφή

Τατόι: Ανοίγουν δρόμους, φυτεύουν δέντρα στα πρώην βασιλικά κτήματα για την ταφή

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι αύριο το βράδυ για την ταφή του Κωνσταντίνου

tatroi-erga-m
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι προκειμένου ο χώρος να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παραστούν στην τελετή της ταφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου το μεσημέρι της Δευτέρας.

tatoi-arthro


Εργασίες στο Τατόϊ


Για τέταρτη συνεχή μέρα τα συνεργεία δίνουν «μάχη» με το χρόνο για να καθαρίσουν το λόφο που βρίσκονται τα βασιλικά μνήματα, να συντηρήσουν τα κτίρια του μαυσωλείου και της εκκλησίας της Αναστάσεως και να διαμορφώσουν τον τάφο που θα οδηγηθεί η σορός του Κωνσταντίνου.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΑΤΟΪΟΥ - ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ


Σε δηλώσεις του, ο εργολάβος της διαμόρφωσης στο Τατόι, κ. Πέτρος Μπακάλης, ανέφερε πως έχουν ήδη διαμορφωθεί οι δρόμοι περιμετρικά του νεκροταφείου, καθώς και το πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των επισήμων, ενώ έχουν τοποθετηθεί και δέντρα πάνω στο λόφο.

Κλείσιμο
νεκρικο_παρεκκλησι


"Έχουν σχεδόν ετοιμαστεί οι δρόμοι, το πάρκινγκ για να παρκάρει ο κόσμος. Έχει γίνει δεντροφύτευση, σχεδόν αύριο θα έχουμε τελειώσει. Έχουν μπει διάφορα δέντρα και θάμνοι.

Ήρθε η Υπουργός, έδειξε κάποια έργα που έγιναν. Έγιναν κάποιοι δρόμοι περιμετρικά του νεκροταφείου για να μπορέσει (να έχει πρόσβαση) ο κόσμος, γιατί μάλλον πρέπει να έρθουν πολλά αμάξια από ό,τι λένε. Εμείς θα κάνουμε δρόμους και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν γιατί αν έρθουν πολλά αμάξια θα υπάρξει πρόβλημα. Ο χώρος μπορεί να χωρέσει 100, 200, 300 αμάξια, αναλόγως πώς θα τα βολέψουν", τόνισε ο κ. Μπακάλης.

τατοι8
τατοι9


Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και όλα θα είναι έτοιμα για την ταφή του Κωνσταντίνου δίπλα στα μνήματα των γονέων του.

"Τώρα, συνεχίζουν πάνω, δουλεύουν μέχρι να νυχτώσει. Και αύριο, μέχρι τέτοια ώρα, ελπίζω να είναι σχεδόν τελειωμένα όλα", προσέθεσε.

anaktora-tatoi__5_


Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομικός στο Τενεσί που απολύθηκε αφού έκανε σεξ με 6 συναδέλφους έχει τη στήριξη του συζύγου της

Η λίστα των Ελλήνων που προσκλήθηκαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ποιες τέσσερις περιοχές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης