Φρίκη στη Βέροια: Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη αναζητούν οι Αρχές

Φρίκη στη Βέροια: Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη αναζητούν οι Αρχές

«Φύλλο και φτερό» τα κοινωνικά της δίκτυα και κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου

29xroni_veroia_xr
Τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη μέχρι να φτάσει στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια και να καταλήξει στα παγωμένα νερά το 11 μηνών βρέφος της, αναζητούν οι αρχές, μέσα από βίντεο που ενδεχομένως έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων κτηρίων της περιοχής.

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απολογούνταν για τρεις ολόκληρες ώρες το μεσημέρι της Τετάρτης στον ανακριτή έως ότου αποφασιστεί η προφυλάκισή της. Η ίδια επέμενε στον ισχυρισμό της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το κοριτσάκι της αλλά το βρέφος μπουσούλησε και έπεσε στο νερό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αντιδράσει, ωστόσο οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν ούτε τον εισαγγελέα, ούτε και τον ανακριτή που από κοινού αποφάσισαν να οδηγηθεί στη φυλακή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 29χρονης, Αντώνη Μπιδέρη, ζητήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή Βέροια - μέχρι και το φράγμα του Αλιάκμονα, καθώς και ότι οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποδειχθεί τι έγινε τις ώρες που βρέθηκε εκεί με το βρέφος της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpjdg3t0z84h)


Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κατηγορούμενη, χρησιμοποίησε συνολικά τρία διαφορετικά ταξί για τις διαδρομές της. Ένα που τους μετέφερε από το χωριό Σταυρός στο κέντρο της Βέροιας, ένα άλλο που τους μετέφερε από το κέντρο της πόλης στο φράγμα του Αλιάκμονα και τρίτο για να πάει ξανά προς το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ο δεύτερος οδηγός ταξί και ως εκ τούτου ερευνάται αν ισχύει ο ισχυρισμός της ή αν ενδεχομένως μετέβη με άλλο μέσο ως το φράγμα του Αλιάκμονα και με άτομο που της ήταν γνώριμο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση φρίκης, επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση, πριν και μετά τη δολοφονία του βρέφους, καθώς ακόμη δεν έχει αποκλειστεί αυτό το σενάριο. Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ζητηθεί να γίνει κατεπείγουσα άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 29χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επικοινωνίες και με ποιους, πριν και μετά να βρεθεί το μωρό στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Παράλληλα, «φύλλο και φτερό» γίνονται και τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούσε η 29χρονη και ήταν ιδιαίτερα ενεργή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνομιλίες με τρίτους σχετικές με τον θάνατο του βρέφους. Μεταξύ άλλων, έχει διαταχθεί και ιατρική - ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς κρίνεται αναγκαία για την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης στο μέλλον.

Σημειώνεται, ότι στα πλαίσια των ερευνών διατάχθηκε και έρευνα στην οικία που έμενε η 29χρονη με το μωρό της και την οικογένειά της στο χωριό Σταυρός Ημαθίας και κατά πληροφορίες δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να προστέθηκε στη δικογραφία που αφορά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική ενώ παρακολουθείτο από κοινωνικό λειτουργό και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή την οποία φέρεται να είχε διακόψει το τελευταίο διάστημα.



Ειδήσεις σήμερα

Επιμένουν οι ομίχλες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Η πρόγνωση για τα Φώτα

Σύσκεψη στο Μαξίμου: «Κλειδώνει» τον Ιανουάριο το πρόγραμμα της ΝΔ -«Γκάζι» για ψηφοδέλτια

Χάρι και Μέγκαν κατηγορούνται ότι «κλέβουν» αποφθέγματα του Νέλσον Μαντέλα επειδή «πουλάει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης