Χάρι - Μέγκαν: Κατηγορούνται ότι «κλέβουν» αποφθέγματα του Νέλσον Μαντέλα επειδή «πουλάει»

Χάρι - Μέγκαν: Κατηγορούνται ότι «κλέβουν» αποφθέγματα του Νέλσον Μαντέλα επειδή «πουλάει»

«Το κάνουν για να προσελκύσουν κόσμο» λέει η Ντιλέκα Μαντέλα όσον αφορά το νέο τους ντοκιμαντέρ στο Netflix

mandela-harry-meghan
Η συνεργασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με το Netflix έχει συγκεντρώσει ποικίλα σχόλια με το ζευγάρι να έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τη στάση του απέναντι στο παλάτι.

Μετά το «Harry & Meghan» οι δυο τους συμφώνησαν με τη συνδρομητική πλατφόρμα για ακόμη ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Live To Lead», το οποίο θορύβησε την εγγονή του Νέλσον Μαντέλα.

Η Ντιλέκα Μαντέλα κατηγόρησε τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσσεξ, ότι χρησιμοποίησαν τον παππού της για να κάνουν το νέο τους πρότζεκτ πιο επιτυχημένο.

Χάρι και Μέγκαν ανακοίνωσαν πρόσφατα την κυκλοφορία του «Live To Lead», το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον εκλιπόντα Νοτιοαφρικανό ακτιβιστή.

Μιλώντας στο «Australian» η 57χρονη εγγονή του εξέφρασε την ενόχλησή της επειδή Χάρι και Μέγκαν συγκρίνουν την αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια.

«Το αποκορύφωμα σχεδόν 350 χρόνων αγώνα όπου γενιές του λαού μας πλήρωσαν με τη ζωή τους και o γάμος τους, δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με τον εορτασμό της απελευθέρωσης του παππού» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Αυτά είναι τελείως διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, δεν υπάρχει σύγκριση. Ο Χάρι πρέπει να είναι αυθεντικός και να παραμένει στη δική του ιστορία, τι σχέση έχει η ζωή του παππού μου με τη δική του; Δεν πιστεύω ότι ούτε αυτός ούτε η Μέγκαν έχουν γνωρίσει ποτέ κανονικά τον παππού μου.
ndileka_mandela
«Χρησιμοποιούν τα αποφθέγματα του παππού μου στο ντοκιμαντέρ για να προσελκύσουν κόσμο και να κερδίσουν εκατομμύρια» είπε για τους Χάρι και Μέγκαν η Ντιλέκα Μαντέλα

«Ίσως όταν ο Χάρι ήταν νέος στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά χρησιμοποιούν τα αποφθέγματά του στο ντοκιμαντέρ για να προσελκύσουν κόσμο και να κερδίσουν εκατομμύρια χωρίς αυτό να ωφελεί η οικογένεια Μαντέλα» συνέχισε.

Έπειτα, τόνισε πως: «Ξέρω ότι το Ίδρυμα "Nelson Mandela" έχει υποστηρίξει την πρωτοβουλία, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν κλέψει τα αποφθέγματα του παππού μου και έχουν χρησιμοποιήσει την κληρονομιά του επειδή γνωρίζουν ότι το όνομά του πουλάει. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν διαφέρουν από αυτούς.

Θαυμάζω τον Χάρι που έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από έναν θεσμό τόσο εμβληματικό όσο η βασιλική οικογένεια. Ο παππούς επαναστάτησε ενάντια σε έναν οργανωμένο γάμο για να βρει τον δικό του δρόμο στη ζωή».

To «Live to Lead»
Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε στο Netflix στις 31 Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι λέει: «Αυτό το εμπνευστήκαμε από τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος είπε κάποτε: "Αυτό που μετράει στη ζωή δεν είναι το γεγονός ότι έχουμε ζήσει"».

Η Μέγκαν συνεχίζει: «Είναι η διαφορά που έχουμε κάνει στις ζωές των άλλων που θα καθορίσει τη σημασία της ζωής που κάνουμε».

Η σειρά θα ακολουθήσει ηγέτες και ακτιβιστές «να αναλογίζονται τις κληρονομιές τους και να μοιράζονται μηνύματα θάρρους, συμπόνιας, ταπεινότητας [και] ελπίδας».

Θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με την αείμνηστη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, την ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ, τον δικηγόρο κοινωνικής δικαιοσύνης Μπράιαν Στίβενσον, την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα 'Αρντερν, τον αρχηγό και αγωνιστή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής Siya Kolisi, της δημοσιογράφου, ακτιβίστριας Γκλόρια Στάινεμ και του ακτιβιστή κατά του απαρτχάιντ και πρώην δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, 'Αλμπι Σακς.

«Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν κάνει γενναίες επιλογές», λέει ο πρίγκιπας Χάρι στο τρέιλερ. «Να αγωνιστούμε για την αλλαγή και να γίνουμε ηγέτες» προσθέτει η Μέγκαν.

Η κυκλοφορία ήρθε λίγο μετά την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του ζευγαριού «Harry & Meghan».

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Υπάρχει επάρκεια γενοσήμων για αντιπυρετικά, αντιβιώσεις και παιδικά φάρμακα

Meta: Πρόστιμο-«μαμούθ» 390 εκατ. ευρώ από την ΕΕ σε Facebook και Instagram για τις προσωποποιημένες διαφημίσεις

Λαμάρ Όντομ για τον ιδιοκτήτη του οίκου ανοχής: «Προσπάθησε να με σκοτώσει»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης