Ταύρος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας μετά τη λιποθυμία του 16χρονου

Ταύρος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας μετά τη λιποθυμία του 16χρονου

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος

16xronos-boxer__3_
Νομικά θα κινηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, όπως γνωστοποιεί στη σχετική ανακοίνωσή της, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο του 16χρονου Έλληνα πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Συλλέγουμε το απαραίτητο υλικό και άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Σχετικά με το τραγικό συμβάν σοβαρού τραυματισμού ανήλικου πρωταθλητή μας, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εντός γυμναστηρίου, την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε το απαραίτητο υλικό και άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».

«Παράλληλα, συντασσόμαστε απολύτως με τα άμεσα αντανακλαστικά της Πολιτείας, καθότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήδη ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά και θέσαμε στη διάθεση του κ. Αυγενάκη κάθε στοιχείο που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η κατάσταση υγείας του 16χρονου 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 16χρονος Έλληνας πυγμάχος. Ο νεαρός, την ώρα που έκανε προπόνηση ένιωσε αδιαθεσία και σταμάτησε. Πήγε στο μπάνιο ώστε να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπο του και τότε υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Από την πτώση όμως, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Νίκο Γιδάκο, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό στο protothema.gr, το χτύπημα αυτό διαπιστώθηκε και από την ιατροδικαστική εξέταση.

Κλείσιμο
Το δυσάρεστο γεγονός, αντελήφθη πρώτα ένας άλλος πυγμάχος, ο Αλικ Λαγκαζασβίλι, ο οποίος όταν άκουσε τον θόρυβο της πτώσης, έτρεξε στο μπάνιο για να δει τι συμβαίνει. Αμέσως, ειδοποίησε τον πατέρα του ανήλικου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο Τζάνειο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr, ο νεαρός πρωταθλητής, ήταν καταπονημένος από τη βραδινή προπόνηση της Πέμπτης στο σάκο. Το πρωί της Παρασκευής πήγε να προπονηθεί ξανά, αυτή τη φορά στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο σε αγώνες σπαρινγκ, φορώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά αξεσουάρ.

16xronos-boxer__1_
16xronos-boxer__3_


Ειδήσεις σήμερα

Το Twitter... ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Μασκ από CEO

Απογοητευμένη η οικογένεια του 16χρονου Ρομά από την απόφαση για τον αστυνομικό - Ετοιμάζουν πορεία διαμαρτυρίας

Φονική μηχανή το Ντόγκο Αρτζεντίνο - Μιλάει το κορίτσι της οικογένειας που έχασε τον «Πάκο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης