Δολοφονία στο Μαρούσι - Η γνωριμία από το Tinder, η προδοσία και η αιματηρή κατάληξη

Δολοφονία στο Μαρούσι - Η γνωριμία από το Tinder, η προδοσία και η αιματηρή κατάληξη

Η απολογία της μαθήτριας που κατακρεούργησε την 22χρονη φίλη της - Η ερωτική σχέση και οι πιέσεις για αλλαγή φύλου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dolofonia_17xroni_xr
Η ιστορία του Αμαρουσίου μοιάζει περισσότερο να είναι βγαλμένη από ταινία θρίλερ παρά πραγματικότητα. Μια μαθήτρια Γ’ Λυκείου, μόλις στα 17 της χρόνια, κατακρεουργεί την κολλητή της φίλη μετά από έντονο τσακωμό που αφορούσε μια εμμονή που είχε δέσει τα δύο κορίτσια σε μια αρρωστημένη σχέση.

Οσα αποκαλύπτονται μετά το αιματηρό σκηνικό της περασμένης Κυριακής στο διαμέρισμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτυπώνουν το δράμα που βίωνε η οικογένεια. Η μαθήτρια αντιμετώπιζε από μικρή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη. Παρότι, όμως, οι ψυχίατροι της επέβαλαν να πάρει φαρμακευτική αγωγή, εκείνη κατάφερνε να ξεγελά τους γονείς της και να μην πίνει τα χάπια, με αποτέλεσμα να οδηγείται προοδευτικά στην καταστροφή.

Το «ΘΕΜΑ» μέσα από τη δικογραφία ξετυλίγει το κουβάρι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης που οδήγησε τη μαθήτρια στη φυλακή και κατέστρεψε δύο οικογένειες.

Η γνωριμία και η εμμονή

Η 17χρονη στην απολογία της στην Ανακρίτρια Ανηλίκων, τα είπε όλα. Περιέγραψε τη ζωή της, τη σχέση με την 22χρονη φίλη της, φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, και το ματωμένο σκηνικό στο διαμέρισμά της. «Τη Μάγια τη γνώρισα μέσω της εφαρμογής tinder το φθινόπωρο του 2021. Την άνοιξη του 2022 οι σχέσεις μας μετετράπησαν σε ερωτικές. Συναντιόμασταν στο Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι και σε εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Στα μέσα του Ιουνίου έφερα τη Μάγια για να γνωρίσει τους γονείς μου, ως φίλη μου στην αρχή. Κάθε απόγευμα η Μάγια, η οποία ήταν φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, ερχόταν στο σπίτι μου είτε μετά από πρόσκλησή μου είτε απρόσκλητη, χτυπώντας το κουδούνι της οικίας μου, με αποτέλεσμα να ανησυχεί και τους δικούς μου, καθώς επεδίωκε να κλειστούμε στο δωμάτιό μου και να κάνουμε σεξ», ανέφερε, ενώ στις επόμενες γραμμές αποκάλυψε κάτι συγκλονιστικό:
182377445_l

«Τον Αύγουστο του 2022 η Μάγια με έπεισε ότι θα ήταν ωραίο να μοιάζω με άντρας. Αγόρασε για εμένα ανδρικά ρούχα, εσώρουχα και ανδρικά αρώματα. Ομοίως, το θύμα μου αγόραζε και μου έκανε επαλείψεις με τζελ τεστοστερόνης και προμηθευόταν διεγερτική σκόνη. H σκόνη αυτή μου προσέφερε πολλή ενέργεια και μια πιο ανδρική συμπεριφορά - επιθετικότητα. Σταδιακά αυξήθηκαν το σωματικό μου βάρος, η μυϊκή μου διάπλαση, έκοψα τα μαλλιά μου κοντά και κατέληξα να μοιάζω με αγόρι. Στον δρόμο και στα καταστήματα με αποκαλούσαν “ο νεαρός”.

Η Μάγια με έπεισε να αλλάξω με χειρουργική επέμβαση φύλο (φυλομετάβαση). Για τον σκοπό αυτό έκλεισε ραντεβού με ενδοκρινολόγο, η οποία με κατεύθυνε σε δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου να ξεκινήσω τις επεμβάσεις. Oταν οι γονείς μου το ανακάλυψαν στο κινητό μου, εξαγριώθηκαν. Η μητέρα μου πέταξε όλα τα ανδρικά ρούχα, τα ανδρικά αρώματα και μου είπε ότι “εγώ γέννησα κορίτσι”», αναφέρει και προσθέτει: «Οι γονείς μου με υπέβαλαν σε εξετάσεις αίματος όπου διαπίστωσαν ότι η τεστοστερόνη είχε φτάσει στο 1.500. Υποσχέθηκα ότι θα το σταματήσω, πως δεν θα χρησιμοποιήσω ξανά το σκεύασμα.

Επιπρόσθετα απαγόρευσαν στη Μάγια να έρθει ξανά στο σπίτι και μου έκαναν εγγραφή σε φροντιστήριο του Αμαρουσίου προκειμένου να προετοιμαστώ για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η Μάγια πάντα με περίμενε πριν ή και μετά το μάθημα στο φροντιστήριο, στέλναμε μηνύματα η μία στην άλλη συνέχεια και πολλές φορές ερχόταν και με έπαιρνε και από το σχολείο. Τελικά, λόγω της συνεχούς επικοινωνίας, απομονώθηκα τελείως από τους συμμαθητές μου, διέκοψα τα χόμπι μου (ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, σκοποβολή με αεροβόλο, μελέτη εξωσχολικών βιβλίων, γυμναστική) και ασχολούμουν όλη την ώρα με το κινητό, ανταλλάσσοντας μηνύματα με τη Μάγια. Επιπλέον διέκοψα και το φροντιστήριο. Είχα το μυαλό μου αποκλειστικά σ’ εκείνη».
Κλείσιμο
dolofonia_17xroni_xr_2
Το σπίτι στο Μαρούσι, όπου η 17χρονη κατέσφαξε την 22χρονη φοιτήτρια Γερμανικής Φιλολογίας

Το αιματηρό σκηνικό

Για το σκηνικό του θανάτου η 17χρονη μαθήτρια περιγράφει τα εξής: «Την περασμένη Κυριακή οι γονείς μου και ο αδελφός μου έλειπαν από το σπίτι και βρήκα την ευκαιρία να την καλέσω. Μου είχε πάρει δώρο ακουστικά και ήθελα να μου τα δώσει. Εγώ είχα προμηθευτεί μια σαμπάνια για να γιορτάσουμε τη νέα της δουλειά. Οταν ήρθε, πήγαμε στην κουζίνα να πάρουμε το μαχαίρι προκειμένου να ξετυλίξουμε το αλουμινόχαρτο της σαμπάνιας και να την ανοίξουμε. Το μαχαίρι το ακουμπήσαμε στο γραφείο.

Η Μάγια ήταν παγερή και μου είπε πως έχει ερωτευτεί κάποιο αγόρι. Ενιωσα προδομένη, νευρίασα και την έβρισα. Λογομαχήσαμε έντονα και έτσι ξεκίνησε ο καβγάς μας. Η Μάγια πήρε νευριασμένη το μαχαίρι και προσπαθούσε να με κόψει. Εβαλα τα δυο μου χέρια ενωμένα με ανοικτές τις παλάμες προκειμένου να προστατευτώ. Οπισθοχώρησα απότομα χτυπώντας την πλάτη μου στη γωνία του τοίχου ή στο ερμάριο, ενώ συνέχιζε να κραδαίνει το μαχαίρι για να με κόψει. Κατάφερε να με χαρακώσει σε κάποια σημεία στους πήχεις. Ημουν με την πλάτη στον τοίχο, παίρνω με το αριστερό μου χέρι τη σαμπάνια που ήταν πάνω στο ερμάριο για να αμυνθώ και κρατώντας το μπουκάλι από τον λαιμό με τα δύο χέρια, άρχισα να χτυπάω το μαχαίρι και τα χέρια της και μετά το κεφάλι της. Ζαλίστηκε και της έπεσε το μαχαίρι».

Σε αυτό το σημείο περιγράφει πώς η κατάσταση έφτασε στα άκρα: «Η Μάγια έσκυψε να πάρει το μαχαίρι, έκανε σαν λυσσασμένη, φοβήθηκα πως θα με σκότωνε. Επιασε το μαχαίρι άτσαλα με τα δυο της χέρια, όχι από τη λαβή, ενώ εγώ συνέχισα να τη χτυπάω στο κεφάλι μέχρι που έπεσε κάτω και μετά συνέχισα να τη χτυπάω στο κεφάλι με τη βάση του μπουκαλιού, κρατώντας το με τα δυο μου χέρια. Επειτα έπιασα τη λαβή του μαχαιριού ενώ αυτή το έσφιγγε με τα δυο της χέρια, τα οποία έτρεμαν και το τράβηξα. Οταν ξύπνησα, αντίκρισα μπροστά μου ένα άμορφο πράγμα. Πανικόβλητη, έτρεξα να τηλεφωνήσω στη μητέρα μου από το κινητό μου και από το κινητό της Μάγιας και της είπα ότι σκότωσα τη Μάγια».

Οι καταθέσεις των γονιών της 17χρονης

Η οικογένεια της 17χρονης τα τελευταία χρόνια ζούσε ένα δράμα. Οι γονείς της προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν το παιδί τους να σταθεί στα πόδια του. «Αναφορικά με την κόρη μου, από την παιδική της ηλικία είχε μεγάλη κοινωνική ανεπάρκεια και δεν είχε ποτέ φίλους. Στην εφηβεία της αυτό ξεκίνησε να την ενοχλεί και από αυτό το σημείο άρχισαν τα σοβαρά προβλήματα.

Ενιωθε έναν ατέλειωτο ψυχολογικό πόνο, καθώς στο σχολείο δεν της μίλαγε κανένας και την απέρριπταν όλοι, να φανταστείτε ότι τα διαλείμματα ήταν το χειρότερο ψυχολογικό μαρτύριο γι’ αυτήν», τόνισε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο πατέρας της κατηγορούμενης, ενώ η μητέρα της συμπλήρωσε: «Η κόρη μου ανέκαθεν ήταν ένα παράξενο και κλειστό παιδί. Καθώς πήγαινε στο Γυμνάσιο, η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται κυρίως στο κοινωνικό κομμάτι. Για τον λόγο αυτόν πήγαινε στην ψυχίατρο, η οποία τη διέγνωσε με σύνδρομο Ασμπεργκερ. Δεν έλαβε τότε κάποια φαρμακευτική αγωγή παρά μόνο πραγματοποίησε κάποιες συνεδρίες. Κατά διαστήματα την είχαν παρακολουθήσει και ψυχολόγοι. Πριν από έναν χρόνο, επειδή η κατάστασή της δεν είχε βελτιωθεί, απευθυνθήκαμε σε άλλον ψυχίατρο, ο οποίος τη διέγνωσε με κατάθλιψη και της έγραψε φαρμακευτική αγωγή, την οποία ακολούθησε για κάποιους μήνες».
182377445_l

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γονείς της μαθήτριας τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα. «Εμείς παράλληλα ως γονείς προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, χωρίς όμως να μπορούμε να δώσουμε κάποια λύση. Στην εφηβεία της ειδικά η συμπεριφορά της είχε πια γίνει πιο νευρική και επιθετική. Κατέστρεφε πράγματα στο σπίτι, έσπαγε τις πόρτες και ξεσπούσε σε εμάς λεκτικά», είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα τόνισε: «Από τον περασμένο Ιούλιο, η κόρη μου ενημέρωσε εμένα και τον σύζυγό μου ότι είχε γνωρίσει μια κοπέλα, τη Μάγια, με την οποία έχουν φιλικές σχέσεις.

Πολλές φορές την έφερνε σπίτι μας και καθόντουσαν μαζί στο δωμάτιο. Αργότερα μας ενημέρωσε ότι η σχέση αυτή είναι ερωτική, κάτι το οποίο μας σόκαρε. Αφού μιλήσαμε και διαφωνήσαμε, αναγκαστήκαμε να αποδεχτούμε την κατάσταση. Κάπου τον Αύγουστο η Μάγια παρότρυνε την κόρη μου να αρχίσει να παίρνει αλοιφές τεστοστερόνης με σκοπό την αλλαγή φύλου. Τότε εγώ και ο σύζυγός μου αντιδράσαμε και της είπαμε να σταματήσει να βλέπει τη συγκεκριμένη κοπέλα».

Τα νέα δεδομένα επιδείνωσαν την κατάσταση και οι προσπάθειες της οικογένειας δεν έφερναν αποτελέσματα. «Η Μάγια παρότρυνε την κόρη μου να κάνει φυλομετάβαση και την προμήθευε με κρέμες τεστοστερόνης προκειμένου να γίνει άνδρας, η κόρη μου συμφωνούσε μ’ αυτό και μας έλεγε ότι ήθελε να κάνει αλλαγή φύλου. Εγώ και η γυναίκα μου εναντιωθήκαμε σε αυτό, καλέσαμε τη Μάγια και της είπαμε να απομακρυνθεί από την κόρη μας. Επίσης είχαμε πάει στο σπίτι της και από την πόρτα, καθώς η μητέρα της δεν μας δέχθηκε να μπούμε σπίτι, της είπαμε να απομακρύνει την κόρη της από τη δική μας.

Τότε φτάσαμε στο σημείο, γύρω στον Αύγουστο, να έρθουμε στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να καταγγείλουμε το γεγονός ότι η Μάγια χορηγεί κρέμες τεστοστερόνης στην κόρη μας, αλλά μας ενημέρωσαν ότι επειδή η κόρη μας είναι αρκετά μεγάλη και γίνεται με τη συναίνεσή της δεν μπορούν να επέμβουν. Εκτοτε η Μάγια δεν ερχόταν στο σπίτι μας, αλλά από όσο γνωρίζω συνέχισε να βρίσκεται με την κόρη μου. Τον Οκτώβριο η ψυχίατρος της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Η κόρη μου αρνήθηκε να πάρει τα φάρμακα και μας είπε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της με γυμναστική και διατροφή. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο είχε παρουσιάσει βελτίωση, προσπαθούσε να διαβάσει και ήταν πολύ συνεργάσιμη. Ηταν από τις καλύτερες περιόδους που έχουμε ζήσει», περιέγραψε στην κατάθεσή του ο πατέρας της κατηγορούμενης.

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος της 17χρονης Ανδρέας Θεοδωρόπουλος επισημαίνει στο «ΘΕΜΑ» πως «η ιστορία της εντολέως μου επαληθεύεται πλήρως από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, κατά την οποία φέρει τραύματα και στα δύο χέρια της από άμυνα στην επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από το θύμα. Επομένως στην αρχική φάση του συμβάντος το μαχαίρι το κρατούσε το θύμα και η 17χρονη άοπλη, με την πλάτη στον τοίχο, προσπάθησε να αμυνθεί, όπως καταδεικνύεται από την ιατροδικαστική έρευνα. Αμυνόμενη, βρέθηκε να μάχεται για τη ζωή της».

f2---Theodoropoulos
H ιστορία της εντολέως μου επαληθεύεται πλήρως από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, κατά την οποία φέρει τραύματα και στα δύο χέρια της από άμυνα, στην επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από το θύμα», αναφέρει ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος

Ειδήσεις σήμερα

«H ζωή μου όλη, πριν βρεθώ στη φυλακή» - Η Σλοβάκα απατεώνισσα μιλάει στο ΘΕΜΑ

Δύο αδερφές μαχαίρωσαν 16χρονη στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος

O Τομ Κρουζ πηδάει στο κενό με μοτοσικλέτα στο «μεγαλύτερο stunt στην ιστορία του σινεμά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης