Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: Σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία η καταδίκη του

Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: Σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία η καταδίκη του

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποκαλεί τον Ιμάμογλου ως «σύμμαχο της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας»

bakogiannis_imamoglou
«Σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία» στην Τουρκία χαρακτήρισε τη σημερινή, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο, πέραν της ποινής φυλάκισης, επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

«Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή» τονίζει ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebok.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τον κ. Ιμάμογλου και του μετέφερε τη στήριξη και συμπαράσταση των δημάρχων που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας. «Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν» κατέληξε στην ανάρτησή του.


Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Wednesday, December 14, 2022
Κλείσιμο

Ο κ. Ιμάμογλου, που θεωρούνταν αντίπαλο δέος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάστηκε, λίγους μήνες πριν τις τουρκικές εκλογές του 2023 σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών για το αδίκημα της εξύβρισης, ενώ του επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. 

Αναλυτικά, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει:



Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή. Επικοινώνησα προσωπικά με τον φίλο Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας και διπλωματίας των πόλεων μας. Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποστάσεις Τσακαλώτου από το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στο επίδομα των αστυνομικών

Οι «Πολίτες του Ράιχ» σχεδίαζαν τη δολοφονία του Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με τους New York Times

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης