Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή πορεία με μολότοφ και χημικά για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή πορεία με μολότοφ και χημικά για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

Μία σύλληψη και 35 προσαγωγές από την ΕΛΑΣ - Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα μετά την πορεία στην οποία συμμετείχαν και άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια

thes-m1
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα μετά την πορεία στην οποία συμμετείχαν άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύονταν.

Κουκουλοφόροι πέταξαν δεκάδες μολότοφ  προς τα ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό επί της οδού Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση κρότου λάμψης, χημικών αλλά και με την ΑΥΡΑ  που εκτόξευσε νερό στους κουκουλοφόρους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (1)

Στα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr διακρίνονται τα μέλη αντιεξουσιαστικού χώρου να πετούν τις βόμβες μολότοφ σε δικυκλιστές της ΕΛΑΣ στην περιοχή της Καμάρας. Ένας από αυτούς... «αυτοπυρπολύθηκε» καθώς από τη μολότοφ που πέταξε πήρε φωτιά και η μπλούζα του! 

Κλείσιμο
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (2)


Οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα, πέταγαν πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας  και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Λίγη ώρα αργότερα δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν προσαγωγές υπόπτων στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 35 προσαγωγές και μια σύλληψη. Λίγο μετά τις 22.00 η κατάσταση είχε ηρεμήσει στο κέντρο της πόλης και σταδιακά δίνονταν στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει.


thes-17
thes18
thes19
thes20

thes10
thes9
thes8
thes7
thes6
thes5
thes4
thes3
thes2
thes1
thes11
thes12
thes13
thes14
thes15
thes16

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγτματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα και τα επεισόδια προκλήθηκαν από μια ομάδα κουκουλοφόρων που κινήθηκε στην ευρύτερη περιοχή και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ και ρίψη αντικειμένων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Απογευματινές ώρες σήμερα (13-12-2022), με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώσεις και πορείες, όπου συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) και αντικειμένων εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Μέχρι στιγμής προσήχθησαν τριανταπέντε (35) άτομα και συνελήφθη ένα εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Η πορεία στο κέντρο της πόλης

Στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και αυτήν την ώρα κινείται στο κέντρο της πόλης, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου, φοιτητές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, τα άτομα διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι ο 16χρονος Ρομά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι η πορεία συνοδεύετε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το protothema

Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά (1)

poreia-gia-roma__1_
poreia-gia-roma__2_
poreia-gia-roma__3_
poreia-gia-roma__4_
poreia-gia-roma__5_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης