Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται» καταγγέλλει φίλος του 19χρονου

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται» καταγγέλλει φίλος του 19χρονου

«Η ασέλγεια δεν είχε γίνει μόνο μια φορά» λέει ο φίλος του 19χρονου την μαρτυρία του οποίου αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ

pateras_antwnios_thema_xr
Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου με κορωνίδα την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ της κατάθεσης του 19χρονου που άνοιξε τον ασκό του αιόλου για τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του.

Την ώρα που ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση άνοιξε με έναν πρώην εργαζόμενο στην Κιβωτό του Κόσμου με τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση να διερευνούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και της σωματικής βλάβης σε αδύναμο, στον ΣΚΑΪ μίλησε ένας φίλος του 19χρονου που «έκαψε» τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως είπε τον συνάντησε στα τέλη Σεπτεμβρίου με τον 19χρονο να είναι σε άθλια κατάσταση καθώς δεν είχε ρεύμα και φαγητό. «Μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τον είχε είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά και τον πρόοριζε για κάτι μεγάλο, τον είχε κοντά του σε όλα τα ταξίδια, σε όλες τις δομές» είπε αρχικά ο φίλος του νεαρού.

Στην ερώτηση αν ο 19χρονος του περιέγραψε περισσότερα του ενός περιστατικά ασέλγειας, ο φίλος του απάντησε ότι «μου είπε ότι δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Όπως μου είπε πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνάει το χέρι μέσα από τα ρούχα μου».

Σύμφωνα με τον φίλο του 19χρονου, δε, ο λόγος που δεν είχε μιλήσει μέχρι τότε ήταν η κατάσταση της μητέρας του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojethxwe82h)
Κλείσιμο


Άλλος τρόφιμος για έξι χρόνια στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα και την Καλαμάτα, ο οποίος είναι πλέον 22 ετών και μένει στην Ολλανδία, κατέθεσε στο ΟΡΕΝ την δική του μαρτυρία για «βία και ψυχολογική βια και φασαρίες από το πουθενά χωρίς λόγο τιμωρίες».

Όπως είπε «έφαγε ένα χαστούκι ο αδερφός μου επειδή κουνούσε μια τσάντα πέρα-δώθε, έφαγε χαστούκι μια κοπέλα. Εγώ όταν το έμαθα, το επόμενο πρωί το έσκασα και πήγα να βρω τους συγγενείς μου για να τους πω ότι περνάμε άσχημα».

Σύμφωνα με την καταγγελία του 22χρονου όταν επέστρεψε τον έβαλαν στην απομόνωση για έναν μήνα «και το πρόγραμμά μου ήταν φαγητό, σχολείο και δουλειά, δεν με πήγαιναν να διαβάσω αυτή ήταν η τιμωρία μου συν ότι με άφησαν με τις ίδιες κάλτσες για επτά ημέρες».

Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν αποθηκάριο που όπως είπε «δεν ξέρω πως έγινε παιδαγωγός» ο οποίος ήταν βίαιος και τσακωνόταν με όλους: «Φυσικά είχε χτυπήσει παιδιά, τραμπούκιζαν ανήλικα».

Ο νεαρός κατέληξε με κάτι που του είχε κάποιος από την Κιβωτό του Κόσμου πριν φύγει από την δομή: «Εσύ θα αποτύχεις θα γίνεις πρεζάκιας σαν τους γονείς σου και θα έρχεσαι να ζητάς την βοήθεια της Κιβωτού».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojennr5g12p)


Πατέρας παιδιού κατήγγειλε, επίσης, ότι για «2,5 μήνες δεν με άφηναν να δω το παιδί μου στην Κιβωτό». «Είμαι ο πρώτος πατέρας που έχω καταγγείλει την Κιβωτό του Κόσμου», είπε στο ΟΡΕΝ

Όπως τόνισε έχει ζητήσει 10 φορές ραντεβού με τον πατέρα Αντώνιο, ωστόσο δεν τον έχει δει ποτέ με τη θεία του παιδιού να λέει ότι όταν το είδε αυτό ξέσπασε στην αγκαλιά της.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojebbboob55)


Σημειώνεται ότι πέραν των επτά καταθέσεων που δόθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ, οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν και τις αναφορές του Συνηγόρου του Πολίτη, οι οποίες περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, κυρίως αναφορές για σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο.

Οι αναφορές αυτές του Συνηγόρου του Πολίτη διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και σε αυτές δεν υπήρχε άμεση καταγγελία παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτή η καταγγελία έγινε ωστόσο με την μορφή κατάθεσης στην υποδιεύθυνση ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διεξήχθη εκεί. Δόθηκε στις 16 Νοεμβρίου από τον 19χρονο νεαρό, ο οποίος κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρυπτονομίσματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε - Ποιοι κέρδισαν και ποιοι χάνουν

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» τα βιβλία και η διαχείριση του budget εκατομμυρίων

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας με 78 συλλήψεις και 7 τραυματίες αστυνομικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης