Κιβωτός του Κόσμου - Νέα ανατριχιαστική καταγγελία: «Όταν αργούσα να ξυπνήσω με χτυπούσαν στον τοίχο»

Κιβωτός του Κόσμου - Νέα ανατριχιαστική καταγγελία: «Όταν αργούσα να ξυπνήσω με χτυπούσαν στον τοίχο»

Οι τιμωρίες και το δωμάτιο απομόνωσης - «Δεν με άφηναν να συναντηθώ με τα αδέλφια μου και τον πατέρα μου»

KIBOTOS_ALL2
Ξύλο, απομόνωση και αγγαρείες. Αυτές είναι μερικές από τις ποινές που επέβαλαν οι «παιδαγωγοί» της Κιβώτου του Κόσμου στα πιο «ατίθασα» παιδιά που έκαναν το μοιραίο λάθος να κοιμηθούν λίγο παραπάνω πριν από το σχολείο.

Την κόλαση που έζησε επί τρία χρόνια στις δομές της Κιβωτού περιγράφει στο protothema.gr ένας 18χρονος ο οποίος γνώριζε τον 19χρονο που άνοιξε τον κύκλο των καταγγελιών σε βάρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Όπως καταγγέλλει ο 18χρονος σήμερα Π., κάθε φορά που αργούσε να ξυπνήσει για να πάει σχολείο δεχόταν τα βίαια χτυπήματα ενός «παιδαγωγού». Δυστυχώς για εκείνον, τα βασανιστήρια δεν τελείωναν εκεί.

«Εμένα με βαρούσαν πολύ συχνά. Θυμάμαι ένας συγκεκριμένος παιδαγωγός, γύρω στα 40, κάθε φορά που με έπαιρνε ο ύπνος και αργούσα να ξυπνήσω για το σχολείο με τράβαγε από την μπλούζα, με σήκωνε πάνω και με χτυπούσε με δύναμη στον τοίχο. Αυτή ήταν η τιμωρία μου επειδή δεν ξυπνούσα. Μετά είχε και άλλα. Με έβαζαν να καθαρίζω τις τουαλέτες, να κάνω αγγαρείες. Ηταν το πρόγραμμά μας αλλά αν ήθελαν να σε τιμωρήσουν σου έβαζαν πιο πολλές δουλειές» καταγγέλλει στο protothema.gr ο νεαρός ο οποίος έζησε στην Κιβωτό από τα 10 μέχρι τα 13 του χρόνια καθώς δεν άντεξε παραπάνω αυτό το τιμωρητικό περιβάλλον.

Πέρα από τους ξυλοδαρμούς και τις αγγαρείες, στο ρεπερτόριο των δήθεν παιδαγωγών περιλαμβανόταν και ένα δωμάτιο απομόνωσης.

Απομόνωσης ή και βασανιστηρίων για όσα παιδιά δεν πειθαρχούσαν στις υποδείξεις του προσωπικού της Κιβωτού.

«Είχαν ενα δωμάτιο. Εκεί μας πήγαιναν και μας άφηναν μόνους μας. Άλλες φορές μας πήγαιναν και για τιμωρία. Έβαζαν μέσα τα παιδιά, κλείδωναν την πόρτα και έκαναν ο, τι έκαναν. Σφαλιάρες και πολλά, άλλα πράγματα», περιγράφει ο 18χρονος.

Ο ίδιος είχε τιμωρηθεί με την πλέον σκληρή ποινή. Εκτός από το ξύλο και την απομόνωση στερήθηκε και τα αδέλφια του τα οποία ήταν και εκείνα φιλοξενούμενα της Οργάνωσης.

«Δεν με άφηναν να συναντηθώ με τα αδέλφια μου και τον πατέρα μου. Μου έλεγαν θα τους δεις αλλά ποτέ δεν γινόταν αυτό. Τα αδέλφια μου έχω να τα δω χρόνια. Ούτε τότε με άφηναν και τώρα που έχουν πάει σε ανάδοχες οικογένειες δεν με αφήνουν να πάω να τα βρω γιατί λένε δεν το επιτρέπει ο κανονισμός της Κιβωτού» επισημαίνει ο 18χρονος, πρώην τρόφιμος και τονίζει πως το ξύλο ως μέσο τιμωρίας για τα παιδιά της δομής ήταν ο κανόνας και οχι η εξαίρεση.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κάναμε μασάζ στον πατέρα Αντώνιο όπως κάθε παιδί στον πατέρα του», λέει τρόφιμος της Κιβωτού

Άρση της βουλευτικής ασυλίας Πάτση ζητά ο εισαγγελέας Εφετών - Στη Βουλή ο φάκελος

Μήνυμα Δένδια για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Η Μεσόγειος δεν αποτελεί εμπόδιο μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης