Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 36χρονος που κατηγορήθηκε ότι «έχτισε» γατάκι σε γυψοσανίδα καταστήματος

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 36χρονος που κατηγορήθηκε ότι «έχτισε» γατάκι σε γυψοσανίδα καταστήματος

Ως αποτέλεσμα του σάλου που είχε προκληθεί, ο επιχειρηματίας καταστράφηκε οικονομικά και αναγκάστηκε να βάλει μόνιμο λουκέτο

δικαστηριο
Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος που κατηγορήθηκε ότι «έχτισε» ένα γατάκι μέσα σε γυψοσανίδα της επιχείρησής του στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ζώο ήταν εγκλωβισμένο επί τέσσερις ημέρες σε γυψοσανίδα του καταστήματος, ενώ είχε ποτιστεί με πολυουρεθάνη από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και είχε χτιστεί εκεί μέσα. Κάτοικοι που αντιλήφθηκαν τις φωνές από το γατάκι, ειδοποίησαν την αστυνομία και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του. Όπως προέκυψε, το ζώο δεν ήταν αδέσποτο και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η υπόθεση που ήρθε στο φως μετά από καταγγελία φιλοζωων και είχε πάρει τεράστια δημοσιότητα τον Μάιο του 2020, προκαλώντας σάλο και έντονες αντιδράσεις, είχε ως αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που κατηγορήθηκε για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζωου, να πληγεί ανεπανόρθωτα, να καταστραφεί οικονομικά και να αναγκαστεί να βάλει μόνιμο λουκέτο στην επιχείρησή του, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικης διαδικασίας.

Είχε προηγηθεί η στοχοποίηση του 36χρονου, αφού μετά την καταγγελία είχαν δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από την επιχείρηση με ηλεκτρονικά είδη, αλλά και το ονοματεπώνυμό του, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος πολλών πολιτών, να δεχθεί απειλές, ακόμα και βανδαλισμούς στο κατάστημά του στην περιοχή του Φιλύρου.

Στην απολογία του ο 36χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το πώς έγινε το συμβάν με τον εγκλωβισμό του ζώου και αρνήθηκε μέχρι κεραίας ότι είχε σκοπό να το κακοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο και ότι γνώριζε πως είχε εγκλωβιστεί το γατάκι. Επιπλέον, τόνισε ότι προέβη σε εργασίες στην πρόσοψη του καταστήματος αφού βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν μέσα το ζώο.

«Ήξερα το γατάκι γιατί μπαινοβγαινε από το κλιματιστικό (...). Κάθε πρωί που πήγαινα στο κατάστημα έβλεπα το στόρι στραβωμένο, καθώς μία κυρία σκαρφάλωνε και άφηνε τροφή επάνω στο κλιματιστικό. Όταν πήγα να κλείσω την τρύπα, το γατάκι είχε κατέβει κάτω και κυκλοφορούσε εκεί μπροστά, οπότε είπα πως τώρα είναι η ευκαιρία», ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας πως, «για μιάμιση ώρα που ήμουν εκεί δεν φάνηκε τίποτα και έκλεισα την τρύπα για να μη ξανά μπει εκεί μέσα. Μάλιστα, το ωράριο ήταν μέχρι τις 15.00 και έκατσα μία ώρα παραπάνω για να σιγουρευτώ», υποστήριξε ο 36χρονος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ειδοποιήθηκε βραδινές ώρες για την παγίδευση του ζώου, από μια γυναίκα που του έλεγε στο τηλέφωνο πως «θα το πληρώσεις αυτό που έκανες». «Κάλεσα αμέσως την αστυνομία και είπα αν έχει κάποιο ζώο παγιδευμένο να σπάσουν την γυψοσανίδα και ξεκίνησα αμέσως για εκεί. Πήρα και την πυροσβεστική, δεν με πίστευαν τις πρώτες δύο φορές καθώς τους είπα ότι δεν ήμουν στο κατάστημα, όμως την τρίτη φορά μου είπαν ότι πηγαίνουν», σημείωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Η 45χρονη που καταπλακώθηκε στο Λασίθι θα επέστρεφε στην πατρίδα της λίγες ώρες αργότερα

O Κάνιε Γουέστ σύγκρινε τον εαυτό του με τον... Τζορτζ Φλόιντ επειδή τον «λιντσάρουν οικονομικά»


Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης της πεζογέφυρας στην Ινδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης