Κρήτη: Η 45χρονη που καταπλακώθηκε στο Λασίθι θα επέστρεφε στην πατρίδα της λίγες ώρες αργότερα

Κρήτη: Η 45χρονη που καταπλακώθηκε στο Λασίθι θα επέστρεφε στην πατρίδα της λίγες ώρες αργότερα

Το δωμάτιο στο οποίο έπεσε ο βράχος ήταν το μοναδικό στο οποίο βρίσκονταν επισκέπτες του ξενοδοχείου

kriti-domatio
Μια σειρά από τραγικές συμπτώσεις, αβλεψίες και γεωλογικά φαινόμενα φαίνεται ότι ήταν αυτά που φαίνεται ότι οδήγησαν στην τραγωδία με την 45χρονη νεκρή στην Κρήτη, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από έναν τεράστιο βράχο στην περιοχή Πύργος στην Ιεράπετρα.

Όπως έγινε γνωστό η 45χρονη γυναίκα με τον 50χρονο σύζυγό της και το 10χρονο παιδί τους, το οποίο τραυματίστηκε, ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν στη Σλοβενία αργότερα την Κυριακή ενώ ο βράχος έπεσε στα δύο ακριανά δωμάτια του ξενοδοχείου, στο οποίο όλα τα υπόλοιπα δωμάτια ήταν άδεια.

ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ 30/10/2022 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ DRONE VIDEO


Το 10χρονο παιδί που τραυματίστηκε στα κάτω άκρα αναμένεται σήμερα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων, καθώς έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι και τραύματα στο πρόσωπο.

Κλείσιμο
Ο τραγικός πατέρας και σύζυγος σε κατάσταση σοκ λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν και με τα αίματα ακόμα στην μπλούζα του, επέστρεψε στα ερείπια, βρήκε την κατεστραμμένη βαλίτσα της οικογένειας, έβαλε σε αυτήν όσα πράγματα βρήκε και μεταφέρθηκε σε άλλο ξενοδοχείο.

kriti-syzigos


Καθηγήτρια Γεωλογίας: Μια σειρά από αίτια οδήγησαν στην τραγική κατάληξη

Η καθηγήτρια Γεωλογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Νίκη Ευελπίδου ερωτηθείσαγια το αν τα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν πριν από δυο εβδομάδες συνέτειναν στην αστάθεια του εδάφους απάντησε στην ΕΡΤ ότι «σίγουρα έπαιξαν κι αυτά τον ρόλο τους ωστόσο υπήρχε μια σειρά από αίτια τα οποία οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη».

Όπως είπε «η μορφολογία της ίδιας της περιοχής που έχει έντονο ανάγλυφο και είναι τεκτονικά ενεργή δημιουργώντας αστάθεια στα πρανή και τα βράχια, το είδος των πετρωμάτων που είναι τρωτό στη διάβρωση όχι μόνο εξαιτίας της συγκεκριμένης καταιγίδας αλλα γενικότερα καθώς και ο συνδυασμός των πετρωμάτων που κάποια είναι διαπερατά από το νερό σαν σουρωτήρι και άλλα απλά απορροφούν το νερό, τόσο πολύ που στη συνέχεια αρχίζουν να ρέουν, δημιούργησαν έναν φονικό συνδυασμό. Και ήρθαν και οι έντονες βροχοπτώσεις που ήταν το κερασάκι στην τούρτα».

Η κυρία Ευελπίδου είπε ότι υπάρχει κίνδυνος και για άλλες περιοχές της Ελλάδας «καθώς» όπως εξήγησε «η χώρα μας έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προανέφερα» και σημείωσε ότι «τα συνεργεία των γεωλόγων να μην πηγαίνουν αφότου γίνει το κακό. Εχουμε άξιους γεωλόγους στη χώρα μας, να τους στέλνουμε πιο πριν για να προλαβαίνουμε τα χειρότερα».

Ν. Ευελπίδου καθηγήτρια Γεωλογίας: Μια σειρά από αίτια οδήγησαν στην τραγική κατάληξη| 30/10/22 |ΕΡΤ


Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσικά αντίποινα με… σιτηρά για τον «βρετανικό δάκτυλο» στους αγωγούς Nord Stream

Συγκλονισμένη η Κρήτη από τη φονική κατολίσθηση - Πώς και γιατί συνέβη η τραγωδία

Η Ιωάννα Τούνη ανέβασε βίντεο με το μωρό της να κλωτσάει στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης