Χαλκιδική: Φοβούνται να μιλήσουν για το φονικό με το τσεκούρι, οι κάτοικοι της Νέας Σκιώνης

Χαλκιδική: Φοβούνται να μιλήσουν για το φονικό με το τσεκούρι, οι κάτοικοι της Νέας Σκιώνης

Ο 27χρονος δράστης διατηρούσε δεσμό με την κόρη του θύματος  και οι δύο οικογένειες καυγάδιζαν συχνά  - Πώς κατέληξε νεκρός ο 53χρονος που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές

astynomia-peripoliko
Κλειστά παραμένουν τα στόματα στην μικρή κοινωνία της Νέας Σκιώνης στη Χαλκιδική, αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στο άγριο επεισόδιο και τη δολοφονία του 53χρονου άντρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Στο χωριό της Κασσάνδρας επικρατεί φόβος και σχεδόν κανείς δεν θέλει να μιλήσει με το ονοματεπώνυμο και το πρόσωπό του για ό,τι συνέβη το μοιραίο βράδυ, αλλά και για όσα γίνονταν στο παρελθόν ανάμεσα στις δύο οικογένειες που φαίνεται πως είχαν συχνούς καβγάδες για προσωπικές τους διαφορές. Μέλη της οικογένειας του θύματος, αλλά και ο 53χρονος που έπεσε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης μετά από τα δύο χτυπήματα που δέχθηκε με τη πίσω μεριά του τσεκουριού και υπέστη καρδιακή ανακοπή, φέρεται να έχουν απασχολήσει στο παρελθόν - αρκετές φορές - τις αστυνομικές Αρχές, με περιπολικά της αστυνομίας να φτάνουν συχνά έξω από το σπίτι του θύματος, μετά από καταγγελίες για επεισόδια.

Ο 53χρονος ήταν γνωστός σε όλη την περιοχή με συγκεκριμένο «ψευδώνυμο» και σύμφωνα με πολλούς κατοίκους είχε συχνά καβγάδες με την οικογένεια των Αλβανών, αλλά και με άλλους ανθρώπους της περιοχής, με αποτέλεσμα πολλοί να τον φοβούνται. Όπως αποκαλύφθηκε χθες, ο γιος του φέρεται να είναι ο 24χρονος που κατηγορείται πως στις 16 Σεπτεμβρίου, βίασε μία 14χρονη σε παραλία της Νέας Σκιώνης του Δήμου Κασσάνδρας, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

Η ανήλικη, τότε, εξετάστηκε από ιατροδικαστή και με την παρουσία παιδοψυχολόγου διηγήθηκε τις στιγμές τρόμου που έζησε. Ο νεαρός είχε συλληφθεί και αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και βιασμό, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πώς έγινε το φονικό – Ο δράστης διατηρούσε δεσμό με την κόρη του θύματος

Το φονικό με το τσεκούρι έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 27χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος διατηρούσε ερωτική σχέση με την κόρη του θύματος, μετέβη μαζί με τον 47χρονο αδελφό του στο σπίτι του 53χρονου. Το θύμα βγήκε έξω από το σπίτι με το εσώρουχο και χωρίς μπλούζα, ενώ μαζί του ήταν η 18χρονη κόρη του και ο 24χρονος γιος του.

Μέσα στο μικρό στενάκι που βρίσκεται το σπίτι, ξέσπασε ένας έντονος καβγάς που μετατράπηκε σε άγριο επεισόδιο όταν ο 27χρονος έσπρωξε την σύντροφό του και τραυμάτισε με μαχαίρι τον αδελφό της. Ο 47χρονος αδελφός του χτύπησε το θύμα με το πίσω μέρος ενός τσεκουριού στο στήθος και στον θώρακα, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως αποχώρησαν από το σημείο, καθώς είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Κλείσιμο
«Μετά το επεισόδιο, η σύζυγος και τα παιδιά του, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σπίτι, ωστόσο δεν αισθανόταν καλά και διαμαρτυρόταν ότι πονάει η καρδιά του. Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο έξω από ένα παλιό βενζινάδικο της περιοχής, τον έβγαλαν έξω να ξαπλώσει και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο είχε καταλήξει», περιέγραψε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με ανθρώπους της μικρής κοινωνίας, η 18χρονη διατηρούσε δεσμό για περισσότερα από δύο χρόνια με τον 27χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του πατέρα της, ωστόσο είναι άγνωστο αν ο καβγάς ξέσπασε για λόγους που σχετίζονται με το ζευγάρι ή για προσωπικές διαφορές που φέρεται να είχαν οι δύο οικογένειες.

«Νομίζαμε ήταν από την καρδιά του, αλλά ήταν χτυπημένος», είπε η σύζυγος του 53χρονου

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του 53χρονου ανάφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας και ότι τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη. «Έγινε φασαρία και καλέσαμε την αστυνομία. Ο άντρας μου ένιωσε έναν πόνο και ξεψύχησε έξω από το χωριό. Εμείς νομίζαμε ότι ήταν από την καρδιά του, όμως ήταν χτυπημένος. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία», ανέφερε στο protothema.gr, η σύζυγος του θύματος.

Όπως είπε συγγενής του θύματος, «ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς έγινε ακριβώς το τραγικό περιστατικό. Ξέρουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης έγινε ένας πολύ μεγάλος καβγάς για προσωπικές διάφορες. Πιθανότατα μεταξύ του 27χρονου και του πεθερού του. Ο θάνατός προήλθε από ανακοπή καρδιάς, μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και προσπαθούμε να στηρίξουμε τη σύζυγό του».

Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται τα δύο αδέλφια

Τα δύο αδέλφια, 27 και 47 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της επόμενης ημέρας της δολοφονίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Ο εισαγγελέας με τη σειρά του τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μεταφέρθηκαν στις φυλακές της Νιγρίτας.

Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.




Ειδήσεις σήμερα:

Η «κόκκινη γραμμή» Μητσοτάκη με τη διαγραφή Πάτση και το νέο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων

Νωρίτερα οι αυξήσεις του 2023 στις συντάξεις – Ποια σενάρια εξετάζονται

Το πρωί στα δικαστήρια η 38χρονη με το οξύ - Τι αναμένεται να καταθέσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης