Άγριο bullying από μαθητές ΕΠΑΛ: «Εδώ μάθημα δεν κάνεις», όσα αποκαλύπτει ο καθηγητής στην επιστολή παραίτησης

Άγριο bullying από μαθητές ΕΠΑΛ: «Εδώ μάθημα δεν κάνεις», όσα αποκαλύπτει ο καθηγητής στην επιστολή παραίτησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου-Λάσσης στην Κεφαλονιά - Άτομα του ΕΠΑΛ είχαν εμπλακεί μέχρι και σε τροχαίο δυστύχημα

daskala83479372432
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα όσα αναφέρει στην παραίτηση του αναπληρωτής καθηγητής ΕΠΑΛ.Η παραίτησή του έγινε γιατί δεν ανέχθηκε τον διαρκή εκφοβισμό από μαθητές του ΕΠΑΛ, στο οποίο είχε πάει να διδάξει, αλλά και από εξωσχολικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου – Λάσσης στην Κεφαλονιά στο οποίο καθηγητές αδυνατούν να ασκήσουν τα καθηκόντά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άτομα του ΕΠΑΛ είχαν εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα τον περασμένο Μάρτιο οπότε και κάηκε ζωντανός 17χρονος μαθητής του ΕΠΑΛ όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα τρία άτομα από το ΕΠΑΛ εξετράπη της πορείας του πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε στα σιδερένια κολονάκια πεζοδρομίου. Το παραπάνω γεγονός αναφέρει μεταξύ άλλων και στο έγγραφο της παράιτησής του ο καθηγητής ο οποίος αναφέρεται σε οργανωμένη συμμορία αποτελούμενη από μαθητές και εξωσχολικούς του σχολείου.

Οι ίδιες πληροφορίες συνδέουν και την επίθεση που είχε πραγματοποηθεί τον Οκτώβριο του 2021 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όταν 20 κουκουλοφόροι εισήλθαν στη Σχολή και ο αξιωματικός υπηρεσίας αναγκάστηκε να πυροβολήσει για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας τα άτομα κρατούσαν ξύλα και πέτρες και επιτέθηκαν στον διοικητή, ενώ «ο αξιωματικός Υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον Διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα». Γονείς και καθηγητές παρά τις εκκλήσεις τους στους αρμόδιους φορείς δεν μπορούν να βρουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στο συγκεκριμένο σχολείο εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια.

Στην επιστολή του ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις πρώτες δύο ημέρες της παρουσίας του στο εν λόγω ΕΠΑΛ στις αρχές Οκτωβρίου. Φτάνει, μάλιστα, μέχρι το σημείο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «βιασμός» για ό,τι υπέστη από τους μαθητές τονίζοντας ότι «δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να γίνω συνένοχος στη παραγωγή εγκληματιών. Διότι αυτό συμβαίνει».

Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός περιγράφει αδιανόητες συμπεριφορές με ουρλιαχτά, τσιρίδες, χρήση κινητών τηλεφώνων, χτυπήματα σε θρανία και πόρτες ακόμα και κάπνισμα μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται, δε, ότι οι μαθητές ενός συγκεκριμένου τμήματος έφτασαν στο σημείο να του υπαγορεύσουν μέχρι και την βαθμολογία που θα τους βάλει λέγοντας του: «Εδώ μάθημα δεν κάνεις. Δεν κάνει κανείς. Θα μας βάλεις όλους ένα 12 όπως όλοι και άντε.. Εντάξει ρε;».

Απελπισμένος ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός αν και, όπως αναφέρει στην επιστολή του, με την παραίτησή του πρακτικά καταστρέφεται επαγγελματικά καθώς χάνει τη μοριοδότηση και βγαίνει εκτός πινάκων, περιγράφει πώς προσπάθησε να προσεγγίσει τους μαθητές αλλά και έναν «εξωσχολικό νταή» ο οποίος έφτασε στα πρόθυρα να χειροδικήσει εναντίον του επειδή, όπως του είπε, απέβαλε τη φίλη του.

Καταγγέλλοντας, δε, κανόνες που ισχύουν και ουσιαστικά «δένουν» τα χέρια των εκπαιδευτικών για να αντιδράσουν απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα alfavita.gr ζητά μέχρι και την παρέμβαση εισσαγγελέα προκειμένου να πέσει φως σε πρακτικές που έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με οξύ: «Είχαμε καψούρα μεταξύ μας αλλά δεν με ήθελε η οικογένεια του», λέει η 38χρονη


Γονικές παροχές - δωρεές: Έλεγχοι σε μεταβιβάσεις ακινήτων και χρημάτων που έγιναν το προηγούμενο εξάμηνο


Καιρός: «Γαϊδουροκαλόκαιρο» με 29αρια σήμερα - Η πρόγνωση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης