Βιασμός 12χρονης: Άλλους τέσσερις άνδρες έχει κατονομάσει η ανήλικη - «Μου έδιναν 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο»

Βιασμός 12χρονης: Άλλους τέσσερις άνδρες έχει κατονομάσει η ανήλικη - «Μου έδιναν 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο»

Νέα στοιχεία από τη δικογραφία - Στις κάμερες από το κατάστημα του 53χρονου εστιάζουν οι Αρχές - Πρόσωπο-«κλειδί» στην υπόθεση ένας άντρας, με τον οποίο συνεργαζόταν ο 53χρονος

katigoroumenoi
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση του Κολωνού, με θύμα τη 12χρονη μαθήτρια, και κατηγορουμένους μέχρι στιγμής τον 53χρονο Ηλία Μίχο, τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη και την 37χρονη μητέρα της ανήλικης, έρχονται στο φως μέσα από την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Πλέον, σε πρόσωπο κομβικής σημασίας αναδεικνύεται ένας άνδρας, ο όποιος φέρεται να είχε καθημερινή συναναστροφή με τον Ηλία Μίχο, πλην όμως, το πρόσωπο αυτό φαίνεται πως δεν έχει κληθεί από τις Αρχές να καταθέσει για την υπόθεση, αφού η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Την ίδια στιγμή, το κορίτσι έχει κατονομάσει με την κατάθεση που έχει δώσει στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, πλέον των Μίχου και Σοφιανίδη, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Συγκεκριμένα, η ανήλικη, έχει αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στους τέσσερις άνδρες, καταθέτοντας όμως μόνο τα μικρά τους ονόματα. Τα πρόσωπα αυτά φαίνεται να είχαν βρεθεί με την 12χρονη και τα ραντεβού μαζί της να κλείστηκαν, κατά τη δικογραφία, από τον Ηλία Μίχο, ο οποίος και διαχειριζόταν λογαριασμό με τα στοιχεία του παιδιού σε ειδική εφαρμογή.

Η μικρή ανέφερε στην κατάθεσή της πως μετά από κάθε ραντεβού έπαιρνε 50 ευρώ η ίδια και στη συνέχεια έδινε τα χρήματα στον 53χρονο. Ακόμη, η ανήλικη, η οποία είχα καταχωρημένα στο κινητό της τα ονόματα των ανδρών με γυναικεία ονόματα, είπε στην κατάθεσή της: «Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου».

Πλέον, οι Αρχές, όπως προκύπτει από τον φάκελο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, εστιάζουν στο υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου, στα Σεπόλια. Οι κάμερες ενδέχεται να έχουν καταγράψει τις επισκέψεις του παιδιού στο μαγαζί, αν και, όπως διαφαίνεται, δεν υπήρχαν κάμερες στο υπόγειο του καταστήματος.

Τα ραντεβού, οι συνομιλίες στο Διαδίκτυο και οι απολογίες

Από τον φάκελο που έχει σχηματιστεί, προκύπτει ότι συνομιλίες από το προφίλ του κοριτσιού με τους 212 υποψήφιους πελάτες γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής blindchat. Στις συνομιλίες αυτές καταγράφονται τόσο το e-mail των υποψήφιων πελατών όσο και τα στοιχεία της PayPal κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα πρόσωπα αυτά έχουν πλέον «κατεβάσει» το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, λόγω της ανηλικότητας του παιδιού.

Κλείσιμο
Τώρα, σε ό,τι αφορά στις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, αυτές προκαλούν σοκ, καθώς τόσο ο Μίχος όσο και ο Σοφιανίδης επιμένουν πως συνευρέθηκαν με το κορίτσι με τη συναίνεσή του. Συγκεκριμένα, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ο Ηλίας Μιχος υποστήριξε ότι η 12χρονη ήταν αυτή που του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο και παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε μαζί της τέσσερις με πέντε φορές. Όπως είπε, βρέθηκε με το παιδί στο μαγαζί του και μια φορά στο σπίτι του, ενώ η γυναίκα του έλειπε σε διακοπές.

Ο 53χρονος αναφέρθηκε όμως και στα όπλα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του. Προέβαλε τον ισχυρισμό ότι είναι συλλέκτης για περισσότερα από 30 χρόνια και πως το όπλο που ανέφερε το κορίτσι, το είχε ξεχάσει μετά την αγορά του. «Το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Μίχος αναφέρθηκε όμως στην απολογία και στην μητέρα της 12χρονης: «Πιστεύω πως ήξερε τι συνέβαινε. Η 12χρονη μου είπε να της δώσω 50 ευρώ, για να τα δώσει στη μητέρα της, για να μας αφήσει να βγούμε, αλλά αυτό δεν έγινε». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στον λογαριασμό της μητέρας έχουν εντοπιστεί δυο επώνυμα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ, από λογαριασμό του Ηλία Μιχου, τον μήνα Ιούλιο.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανιδης, στη δική του απολογία στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είχα μπει σε ένα τσατ γνωριμιών και γνώρισα την κοπέλα.. Αυτή μου είπε ότι έχει ανάγκη από χρήματα, γιατί τα είχε πάρει κρυφά από τη μητέρα της και έπρεπε να τα επιστρέψει. Όταν συναντηθήκαμε, μου είπε να της δώσω 50 με 70 ευρώ και "από εκείνη ό,τι θέλω". Πήγαμε σε ένα ερημικό μέρος... Την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο. Της είπα πως δεν θέλω να μιλήσουμε και αυτή με απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία γιατί είναι ανήλικη. Τότε μπλόκαρα το τηλέφωνο της ...».

Επιπλέον, ο 42χρονος υποστήριξε πως το κορίτσι τον κάλεσε από άλλο τηλέφωνο και βρέθηκαν και άλλες φορές. Όπως ισχυρίστηκε, σε άλλη συνάντηση η 12χρονη αποχώρησε για λίγο, και όταν επέστρεψε του ανέφερε ότι έδωσε τα χρήματα στη μητέρα της.

Στην ερώτηση, δε, που του έγινε για το πώς το παιδί το δικαιολογούσε αυτό στην μητέρα του, η ανήλικη του απάντησε, σύμφωνα με την απολογία του, ότι θα της έλεγε ότι φροντίζει μια θεία. «Ερχόταν μόνη της στα ραντεβού, φαινόταν γύρω στα 17» είπε ακόμη ο Σοφιανίδης, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει τον Ηλία Μίχο και ούτε είδε ποτέ το κοριτσάκι να έρχεται με άλλο πρόσωπο.

Τα μηνύματα της μητέρας

Εν τω μεταξύ, η μητέρα της ανήλικης, η οποία τη Δευτέρα απολογείται στην ανακρίτρια, εμφανίζεται εξοργισμένη με τον Ηλία Μίχο, όταν πλέον έμαθε τι συνέβαινε με την κόρη της. Σε κάποια από τα μηνύματά της προς τον 53χρονο του γράφει: «Με το ανήλικο ήθελες να πας; Θα βρω τη γυναίκα και το γιο σου. Όλα τα έχω, έχω χάσει πάσα ιδέα, ο τάφος σου θα γίνει. Με το 12χρονο ρε; Θα σε θάψω…. Πάει η ζωή μου. Σε καλώ όλη νύχτα πήγαινες και στον Άγιο Αρσένιο ανώμαλε θα σου φάω το λαρύγγι, όλοι θα μάθουν τι είσαι».

Μάλιστα, η 37χρονη έστειλε στον κατηγορούμενο και ένα screenshot με τις συνομιλίες που εκείνος είχε με την κόρη της, ζητώντας της να συνευρεθούν. Τότε εκείνος της απαντά: «Οκ. Εγώ είμαι».

Ειδήσεις σήμερα:

Έξτρα επιδότηση 60 ευρώ ο τόνος πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ για όλο τον Οκτώβριο


Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πέθανε o ολυμπιονίκης στα 43 του από καρκίνο

Καιρός - Meteo: Αναβάθμιση της κακοκαιρίας - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα με χαλάζι και κεραυνούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης