Κρυφή κάμερα στη Χαλκιδική: Σε πορνογραφικά site αναζητούν βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

Κρυφή κάμερα στη Χαλκιδική: Σε πορνογραφικά site αναζητούν βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

«Αν αυτό το υλικό έχει διακινηθεί από τρίτους, η διαβάθμιση της κατηγορίας θα είναι αντίστοιχη» εξηγεί ο δικηγόρος του ζευγαριού που έκανε την καταγγελία

hotel_room
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το νεαρό ζευγάρι που ανακάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος στην Χαλκιδική, είχε τοποθετήσει παράνομα, στο δωμάτιο που έμεναν, κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις προσωπικές τους στιγμές εν αγνοία τους.

Τόσο η 25χρονη όσο και ο 26χρονος σύντροφός της, φοβούνται μήπως το υλικό που φέρεται να κατέγραψε παράνομα ο 33χρονος ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος, έχει διανεμηθεί σε τρίτους ή έχει δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή της Χαλκιδικής επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία και ειδικά στους ανθρώπους που έμειναν στο πρόσφατο παρελθόν στο συγκριμένο τουριστικό κατάλυμα με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς «τρέμουν» μήπως έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα του 33χρονου ιδιοκτήτη της τουριστικής μονάδας. Ο ιδιοκτήτης που, μέχρι στιγμής, κατηγορείται για παράβαση του νόμου πέρι προσωπικών δεδομένων, φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε το υλικό που κατέγραφε παράνομα για προσωπική του χρήση, ωστόσο αυτό αναμένεται να εξακριβωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης.

Είναι ενδεικτικό ότι, μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η σοβαρή υπόθεση, δεκάδες πρώην πελάτες του συγκεκριμένου καταλύματος, ξεκίνησαν να επικοινωνούν με τις αστυνομικές αρχές για να εκφράσουν τον φόβο τους και για να ρωτήσουν αν απεικονίζονται και οι ίδιοι στα βίντεο. Επιπλέον, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, δεν είναι λίγοι αυτοί που τους ανέφεραν πως μετά την καταγγελία του νεαρού ζευγαριού, αναζήτησαν την λέξη «Άφυτος» σε γνωστές ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, προκειμένου να σιγουρευτούν πως δεν έχει αναρτηθεί κάποιο βίντεο από προσωπικές τους στιγμές που καταγράφηκε παράνομα τις ημέρες που διέμεναν στην συγκεκριμένη τουριστική μονάδα.

«Από το πρωί της Τρίτης που καταλάβαμε ποιο τουριστικό κατάλυμα είναι αυτό με τις κρυφές κάμερες, έχουμε όλοι θορυβηθεί. Ο ιδιοκτήτης ήταν ένας πολύ ευγενικός και καλός άνθρωπος σχεδόν με όλους τους κατοίκους και πολλοί προτείναμε σε δικούς μας ανθρώπους να μείνουν στα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Πλέον μας παίρνουν τηλέφωνα συνεχώς καθώς ανησυχούν μήπως έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα παράνομης καταγραφής και φοβούνται μήπως αυτός ο άνθρωπος κατείχε βίντεο από προσωπικές τους στιγμές», ανέφερε στο protothema.gr, κάτοικος που δραστηριοποιείτε, επίσης, στον τουριστικό τομέα.

Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, την υπόθεση έχει αναλάβει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά πλέον εάν και οι υπόλοιπες κάμερες που φέρεται να εντοπίστηκαν στο τουριστικό κατάλυμα, κατέγραφαν τους ενοίκους και αν το παράνομο υλικό που εντοπίστηκε στην επίμαχη συσκευή, έχει διοχετευτεί και σε πορνογραφικές ιστοσελίδες ή σε άλλες πηγές, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του νεαρού ζευγαριού, Παναγιώτης Γεωργιάδης, «έχει επιληφθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο αυτό το υλικό έχει διακινηθεί και σε τρίτους. Η διαβάθμιση της κατηγορίας θα είναι αντίστοιχη, καθώς αν προκύψει ότι υπάρχει περιουσιακό όφελος πάνω 120.000 ευρώ η δίωξη θα είναι κακουργηματική. Οπότε αναμένουμε και εμείς το πόρισμα και ευχόμαστε να μην έχει διακινηθεί. Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι ήταν για δική του χρήση (σ.σ. το υλικό που κατέγραφε παράνομα)».

Κλείσιμο
Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι το νεαρό ζευγάρι «τρέμει στην ιδέα ότι αυτό το υλικό μπορεί να έχει διανεμηθεί σε τρίτους, σε ιστοσελίδες του εξωτερικού ή σε πορνογραφικά site», ξεκαθαρίζοντας, για μία ακόμη φορά, πως το δωμάτιο δεν παραχωρήθηκε δωρεάν στο ζευγάρι προκειμένου ο 33χρονος να τους βοηθήσει οικονομικά. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή τους. Ο ιδιοκτήτης ζητούσε με επιμονή να είναι στα δωμάτια για να φαίνεται ότι έχει κίνηση στο κατάλυμα», τόνισε, με αφορμή δημοσιεύματα που υπήρξαν στον Τύπο. Σημειώνεται ότι η 25χρονη εργάζονταν στην επιχείρηση του 33χρονου κατηγορούμενου.

dikigoros
O κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, δικηγόρος του ζευγαριού


Υπενθυμίζεται ότι η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το νεαρό ζευγάρι εντόπισε μέσα στο δωμάτιο που έμενε στις 29 Σεπτεμβρίου, μία συσκευή που φέρεται να έμοιαζε με φορτιστή κινητού τηλεφώνου αλλά ήταν… κρυφή κάμερα. Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης, «εντόπισαν τυχαία την κρυφή κάμερα χάρη στην παρατηρητικότητα του νεαρού, ο οποίος όταν πήγε να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο παρατήρησε ότι υπάρχει εγκοπή για κάρτα SD. Η κάμερα δεν ήταν εμφανής».

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος ο οποίος διαθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις, παρατήρησε ότι η συσκευή ήταν τοποθετημένη σε μπρίζα απέναντι ακριβώς από το διπλό κρεβάτι του δωματίου. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, έβγαλε την συσκευή από το ρεύμα και αφού την έλεγξε διαπίστωσε ότι κατέγραφε παράνομα ήχο και εικόνα.

Μία ημέρα αργότερα, το ζευγάρι πήγε στην αστυνομία και από κοινού κατέθεσαν μήνυση κατά του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέγραφε το επίμαχο υλικό για προσωπική του χρήση.

«Όλη η τοπική κοινωνία έχει αναστατωθεί από το περιστατικό, την ώρα που δεν έχει λήξει ακόμη η τουριστική περίοδος. Το μέρος που ήταν το κατάλυμα είναι από τα πλέον τουριστικά της Χαλκιδικής, όποτε ήταν πάρα πολλοί αυτοί που είχαν φιλοξενηθεί σε αυτό το δωμάτιο», τονίζει ο δικηγόρος του ζευγαριού, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να προχωρήσουν σε παρόμοια καταγγελία, αφού πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα.


Μέχρι στιγμής, η μόνη καταγγελία που έχει γίνει επίσημα στην αστυνομία είναι στις 30 Σεπτεμβρίου από το νεαρό ζευγάρι που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στα χέρια τους την καταγραφική συσκευή που εντόπισαν την προηγούμενη ημέρα στο δωμάτιό τους. Εις βάρος του 33χρονου ασκήθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε αρκετές ακόμα καταγραφικές συσκευές που εντοπίστηκαν στα δέκα δωμάτια που συνολικά διαθέτει το συγκεκριμένο κατάλυμα.




Ειδήσεις σήμερα:

Βοριάδες έως 8 μποφόρ σήμερα και βροχές σε Κρήτη και Εύβοια

Διπλή επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού σε Λέσβο και Κύθηρα – Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί

Love Island: Αλέξανδρος και Χριστίνα μπήκαν στη σουίτα, λίγο έλειψε να τα... σπάσουν - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης