Έλενα Χριστοπούλου - Πάνος Καλλίτσης: Εφετείο εσύ, Άρειο Πάγο εγώ...

Σκληρή η μάχη των δύο πρώην συζύγων - Η δικαστική απόφαση που αθωώνει τη γνωστή booker και η ρελάνς του κομμωτή που δέσμευσε τους λογαριασμούς της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
xristopoulou_kalitsis_xr
Ο Αμερικανός συγγραφέας Αμπρόουζ Μπιρς, γνωστός για το καυστικό χιούμορ του, περιέγραψε τον γάμο ως την «κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια ομάδα αποτελούμενη από έναν αφέντη, μια αφέντρα και δύο σκλάβους, συνολικά δύο άτομα». Μετά από έναν και πλέον αιώνα, η ρήση του ίσως ηχεί πολύ σκληρή για τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση και την πρώην σύζυγό του Ελενα Χριστοπούλου  και πιθανόν να μην τους αξίζει. Αμφότεροι όμως, άλλος σε μικρότερο και άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, οδήγησαν μια διαδικασία διαζυγίου σε έναν πόλεμο με αγωγές, μηνύσεις και συνεχείς δικαστικές διαμάχες.

Δεν πρόλαβε να γίνει γνωστό ότι η Ελενα Χριστοπούλου και οι celebrity φίλες της Ηλιάνα Παπαγεωργίου  και Μαρία Ηλιάκη  αθωώθηκαν για την κατηγορία της απάτης επί δικαστηρίω μετά από μήνυση του Καλλίτση και ο τελευταίος απάντησε. Πώς; Κερδίζοντας την έφεση που είχε ασκήσει στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την πρώην σύζυγό του, η οποία τον κατηγορούσε για υπεξαίρεση περιουσιακών της στοιχείων μετά τον χωρισμό τους και του ζητούσε συνολικά 205.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα προχώρησε άμεσα σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της Χριστοπούλου σε δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου η τελευταία να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και την αμοιβή του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού -σύνολο 8.000 ευρώ- τα οποία της επιδίκασε το Εφετείο. Επρόκειτο για μια κίνηση unfair κατά την ίδια, αφού, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Χριστίνα Αγορογιάννη, «χωρίς να έχει ζητηθεί ως είθισται δεοντολογικά από τον αντίδικο να καταβληθεί το ανωτέρω ποσό, η πλευρά του κ. Καλλίτση προχώρησε σε κατασχετήριο, το οποίο και διένειμε με βιασύνη στα ΜΜΕ χωρίς καν να έχει θεωρηθεί η δικαστική απόφαση».

Συνέβη κι αυτό σε ένα διαζύγιο που ξεκίνησε αθόρυβα και εξελίχθηκε σε έναν πόλεμο ανάμεσα σε δύο πρώην συζύγους ο οποίος κρεμάστηκε στα μανταλάκια των lifestyle εντύπων και εκπομπών. Η συνέχεια θα δοθεί στον Αρειο Πάγο, όπου θα προσφύγει η γνωστή booker μοντέλων κατά της απόφασης του Εφετείου που δικαίωσε τον κομμωτή, και εν συνεχεία στις εκπομπές της Ελεονώρας Μελέτη, της Κατερίνας Καινούργιου, της Σταματίνας Τσιμτσιλή, της Τατιάνας Στεφανίδου.
xristopoulou_kalitsis_in__2_
O Πάνος Καλλίτσης είχε στραφεί δικαστικά τόσο εναντίον της πρώην συζύγου του όσο και κατά της Ηλιάννας Παπαγεωργίου και της Μαρίας Ηλιάκη που είχαν καταθέσει υπέρ της

Η νίκη του Καλλίτση

Η εφέτης Αλεξάνδρα Βασιλακάκου ήταν αυτή που κλήθηκε να μελετήσει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαίωνε την Ελενα Χριστοπούλου στην αγωγή κατά του πρώην συζύγου της, σύμφωνα με την οποία διεκδικούσε το συνολικό ποσό των 205.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε σε μετρητά, κοσμήματα, εμπορεύματα και τον προσωπικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην απόφαση του Εφετείου, το οποίο εκδόθηκε τέλη Αυγούστου και το παρουσιάζει αποκλειστικά το «ΘΕΜΑ», παρατίθεται στις πρώτες σελίδες το χρονικό της ρήξης ανάμεσα στο ζευγάρι.

Κλείσιμο
«Τους ισχυρισμούς της ενάγουσας επιβεβαίωσαν οι μάρτυρές της Αρτεμησία Κοκκολάκη, Χριστίνα Χριστοπούλου, Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Μαρία Ηλιάκη και Ζαχαρίας Χατζηφωτίου με τις αντίστοιχες ένορκες βεβαιώσεις τους, οι καταθέσεις των οποίων δεν κρίνονται πειστικές, αφού είναι γενικές και αόριστες, στηρίζονται κυρίως στις διηγήσεις της ενάγουσας και δεν επιβεβαιώνονται από άλλο αποδεικτικό μέσο», επισημαίνει η δικαστής και ακολούθως εστιάζει στους μάρτυρες της Ελενας Χριστοπούλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση και στις καταθέσεις που έδωσαν, αποδομώντας τα όσα ισχυρίστηκαν.
xristopoulou_kalitsis_in__3_
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Έλενα Χριστοπούλου

Ακολουθεί το σκεπτικό της κυρίας Βασιλακάκου για τις καταθέσεις της Χριστίνας Χριστοπούλου, μητέρας της Ελενας, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και της Μαρίας Ηλιάκη, τις οποίες επίσης είχε μηνύσει ο Πάνος Καλλίτσης για ψευδορκία.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη, η εφέτης τονίζει, μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στα όσα είχε καταθέσει για τα κοσμήματα της κόρης της, τις χρυσές λίρες και τα χρήματα: «Οσα κατέθεσε για τα χρήματα τα γνωρίζει από την ίδια την ενάγουσα, ενώ σχετικά με τις χρυσές λίρες αναφέρει ότι είχε χαρίσει στην κόρη της 15 χρυσές λίρες, ότι αυτές είχαν μεγάλη αξία, συνολικά 7.500 ευρώ, γιατί ήταν παλαιάς κοπής, χωρίς όμως να προσδιορίζει ούτε κατ’ ελάχιστον κάποια χαρακτηριστικά αυτών, όπως έτος κοπής, όνομα εικονιζόμενων βασιλέων, λοιπές παραστάσεις, τα οποία ασφαλώς θα γνώριζε αν τις κατείχε».
xristopoulou_kalitsis_in__3_
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Έλενα Χριστοπούλου

Η Ηλιάνα και η Μαρία

Στο σκεπτικό της 14σέλιδης απόφασης η δικαστής αναφέρεται και στις ένορκες καταθέσεις που έδωσαν το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη ως μάρτυρες της Ελενας Χριστοπούλου.

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο, η κατάθεση της πρώτης ήταν ασαφής και αόριστη, αφού για τα λεφτά ανέφερε ότι είναι οικονομίες της Ελενας Χριστοπούλου που τα είχε σπίτι της και τα παρέδωσε στον Πάνο Καλλίτση για μεγαλύτερη ασφάλεια χωρίς να προσδιορίζει πώς γνωρίζει αυτά τα περιστατικά.

Επίσης, ενώ φέρεται να είχε δανειστεί κοσμήματα της Ελενας Χριστοπούλου προτού αυτή τα βάλει σε τραπεζική θυρίδα, σύμφωνα με την απόφαση, δεν ήταν σε θέση να περιγράψει «ούτε το είδος των κοσμημάτων που είχε δανειστεί, ούτε σε ποιες περιστάσεις, κοινωνικές ή επαγγελματικές, τα είχε χρησιμοποιήσει ενώ μολονότι είναι γνωστό μοντέλο φωτογραφιζόμενη διαρκώς σε επαγγελματικές και ιδιωτικές στιγμές ουδεμία φωτογραφία της στην οποία να φοράει τα κοσμήματα της ενάγουσας προσκομίζεται από την τελευταία».

Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Ηλιάκη, «όσα κατέθεσε τα γνωρίζει από αφηγήσεις της ενάγουσας σχετικά με τα κοσμήματα ενώ για το χρηματικό ποσό ανέφερε ότι αποτελούσε οικονομίες της ενάγουσας από διάφορες δουλειές ανά τα έτη».

Μετά την αναφορά στην περίφημη θυρίδα του Ψυχικού η εφέτης καταλήγει στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε εν μέρει την Ελενα Χριστοπούλου: «Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το οποίο με την εκκαλούμενη απόφαση του έκρινε εν μέρει βάσιμη την αγωγή και αναγνώρισε την υποχρέωση του εναγομένου να καταβάλει στην ενάγουσα για τις ανωτέρω αιτίες και χρηματική ικανοποίηση το ποσό των 90.000 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από της επιδόσεως της αγωγής, εκτίμησε εσφαλμένα τις αποδείξεις».

Ακολούθως, όπως αναφέρεται, «πρέπει να απορριφθεί η αγωγή ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν και να καταδικαστεί η ενάγουσα λόγω της ήττας της στα δικαστικά έξοδα του εναγομένου και στους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας».

Το ποσό που επιδικάστηκε να πληρώσει η Ελενα Χριστοπούλου ήταν 8.000 ευρώ, για τα οποία, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, ο Πάνος Καλλίτσης εξέδωσε δύο κατασχετήρια που επιδόθηκαν στον ΣΚΑΪ και την Τράπεζα Πειραιώς την Τρίτη 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο μιας υπόθεσης που θυμίζει πλέον μια σαπουνόπερα που τα έχει όλα, δεν υπήρξε, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες υποθέσεις, ενημέρωση από το γραφείο του Νίκου Αγαπηνού στην αντίδικο, ώστε να καταβληθεί αμέσως το ποσό επιλέγοντας τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της.

Κίνηση εντυπωσιασμού; Πιθανόν, αλλά έγινε περισσότερο για το θεαθήναι στα media, αφού μόλις ενημερώθηκε η πρώην σύζυγος του κομμωτή πλήρωσε το ποσό την περασμένη Πέμπτη, βάζοντας προσωρινό τέλος σε αυτό το σκληρό μπρα ντε φερ που συνεχίζεται.
xristopoulou_kalitsis_in__4_
Η Μαρία Ηλιάκη

Η δικαίωση της Ελενας

Ενα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, και το αυτό συμβαίνει σε μια αντιδικία δύο επώνυμων προσώπων που ξέφυγε από τα δικηγορικά γραφεία και τις δικαστικές αίθουσες, για να γίνει ένα λαϊκό ανάγνωσμα σε έντυπα και lifestyle εκπομπές.

Ετσι, αν ο Πάνος Καλλίτσης νιώθει δικαιωμένος με την απόφαση του Εφετείου που δεν επιδίκασε ούτε ευρώ στην πρώην σύζυγό του, η οποία θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο, η Ελενα Χριστοπούλου μάλλον θα πρέπει να πανηγυρίζει μετά την οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή της για τις κατηγορίες της κακουργηματικής απάτης και της ψευδούς ένορκης κατάθεσης.

Μαζί της απαλλάχθηκαν οι κολλητές της φίλες Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Μαρία Ηλιάκη, η μητέρα της Χριστίνα Χριστοπούλου και η Αρτεμισία Κοκολάκη, τις οποίες επίσης είχε μηνύσει ο Πάνος Καλλίτσης. Σύμφωνα με το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα που συνέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, επισημαίνονται, μεταξύ πολλών άλλων, στην προτελευταία σελίδα του: «Το δικαστικό τούτο συμβούλιο κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που να μπορούν να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατά της κατηγορουμένης Ελενας Χριστοπούλου για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης στο δικαστήριο, το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, και κατά των κατηγορουμένων Χριστίνας Χριστοπούλου, Αρτεμισίας Κοκολάκη, Μαρίας Ηλιάκη, Ηλιάνας Παπαγεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, να μη γίνει κατηγορία σε βάρος των ως άνω κατηγορουμένων για τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις».

Ακολούθως αποφαίνεται να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στις πέντε γυναίκες γράφοντας άλλο ένα κεφάλαιο στο διαζύγιο που παραπέμπει ενίοτε στο «Κράμερ εναντίον Κράμερ», μόνο που λείπει -στην ταινία υπήρχε- το παιδί για τους δύο πρώην. Στην περίπτωση του κομμωτή των celebrities και της γνωστής booker μοντέλων που ντεμπουτάρει αύριο δίπλα στη Φαίη Σκορδά έχοντας γίνει ξανά θέμα χωρίς να το επιζητεί, ο χωρισμός τους μπορεί να άρχισε αθόρυβα και χωρίς λεπτομέρειες, αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ.

Κρεμάστηκε στα μανταλάκια της δημοσιότητας έχοντας όλα αυτά που είναι βούτυρο στο ψωμί για όλες σχεδόν τις lifestyle και gossip εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που αναζητούν πάντα θέματα στον μικρόκοσμο της ελληνικής σόουμπιζ. Το τελευταίο κεφάλαιο, μέχρι να έρθει το επόμενο, γράφτηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε τη μήνυση του Πάνου Καλλίτση κατά της Ελενας Χριστοπούλου, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, της μητέρας της πρώτης και μιας φίλης της γνωστής booker.
xristopoulou_kalitsis_in__1_
Ο φλογερός έρωτας του Πάνου Καλλίτση και της Ελενας Χριστοπούλου κατέληξε σε μία εκδοχή του ελληνικού «Κράμερ εναντίον Κράμερ» με δικαστήρια, μηνύσεις και προσπάθεια δικαστικής εξόντωσης του ενός από τον άλλο

Σε αυτή ο γνωστός κομμωτής κατηγορούσε τις πέντε γυναίκες για απόπειρα κακουργηματικής απάτης και ψευδείς ένορκες καταθέσεις.
Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το βούλευμά του αθώωσε και τις πέντε κυρίες τις οποίες υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Χριστίνα Αγορογιάννη και Ηλίας Λάρδας απ’ όλες τις κατηγορίες.

Η Ελενα Χριστοπούλου μιλώντας για την απόφαση επισήμανε:

«Εν τέλει, επί της μηνύσεως που είχε ασκήσει ο κ. Καλλίτσης σε βάρος εμού και των μαρτύρων μου που κατέθεσαν την αλήθεια που γνώριζαν, με την οποία κατηγορούσε εμένα για δήθεν ηθική αυτουργία στις καταθέσεις των μαρτύρων μου και επιπλέον για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο σε βαθμό κακουργήματος, τις δε μάρτυρές μου ότι δήθεν έδωσαν ψευδείς ένορκες καταθέσεις αναφορικά με την υπόθεση των χρημάτων και κοσμημάτων κ.λπ. και παρά τις επί τρία και πλέον χρόνια κοπιώδεις προσπάθειες του αντιδίκου να παραπεμφθούμε στο δικαστήριο/ακροατήριο, η Δικαιοσύνη απεφάνθη δίνοντάς του μια ηχηρή απάντηση. Συγκεκριμένα, με το με αριθμό 1529/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η Δικαιοσύνη απάλλαξε όλες τις κατηγορούμενες (σ.σ.: εμένα, τη μητέρα μου και τις κυρίες Κοκολάκη, Παπαγεωργίου και Ηλιάκη) από τις ανωτέρω κατηγορίες.

Τη συνέχεια αν δεν τη φαντάζεται κάποιος, μπορεί να την περιμένει όταν θα εκδικαστεί στον Αρειο Πάγο η αναίρεση στην οποία θα προβεί η Ελενα Χριστοπούλου για την απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε τον Πάνο Καλλίτση. Για την ίδια, τίποτε δεν έχει τελειώσει, απλώς χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος, κάτι που πιστεύει αντίστοιχα και ο πρώην σύζυγός της για τη δική της νίκη στη μήνυση που της είχε κάνει. Κι αυτό είναι ίσως το μοναδικό πράγμα στο οποίο συμφωνούν.

Δείτε βίντεο: Έλενα Χριστοπούλου - Πάνος Καλλίτσης: Εφετείο εσύ, Άρειο Πάγο εγώ...
Έλενα Χριστοπούλου - Πάνος Καλλίτσης: Εφετείο εσύ, Άρειο Πάγο εγώ...


Ειδήσεις σήμερα:

Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Ο Μπάιντεν μιλάει για το όνειρό του να εξαλείψει τον καρκίνο μια για πάντα

Η Ζεντάγια αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός σε δραματική τηλεοπτική σειρά για την ερμηνεία της στο Euphoria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης