Ο «πόλεμος» της τρίχας στέλνει στο σκαμνί για κακούργημα τρεις σελέμπριτι

Ο «πόλεμος» της τρίχας στέλνει στο σκαμνί για κακούργημα τρεις σελέμπριτι

Για ψέματα σε βαθμό κακουργηματικής απάτης παραπέμπονται η πρώην σύζυγος του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση, Ελενα Χριστοπούλου και οι τηλεπερσόνες Μαρία Ηλιάκη και Ηλιάνα Παπαγεωργίου - Σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζει το protothema.gr, έδωσαν ψευδείς καταθέσειςμε σκοπούμενο περιουσιακό όφελος - Το τελευταίο δικαστικό κεφάλαιο στον πόλεμο του πρώην ζευγαριού με φόντο την περίφημη θυρίδα και οι επώνυμες φίλες που έσπευσαν να στηρίξουν την booker αλλά βρέθηκαν κατηγορούμενες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
celebrity-main_2
Ο Αμερικανός ανώτατος δικαστής Ερλ Γουόρεν είπε ότι στην πολιτισμένη κοινωνία ο νόμος επιπλέει σε μια θάλασσα ηθικής, ρήση που αρμόζει απόλυτα στο τελευταίο κεφάλαιο της σκληρής δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον γνωστό κομμωτή Πάνο Καλλίτση και την πρώην σύζυγό του, booker και tv persona Ελενα Χριστοπούλου.

Αυτό που περιλαμβάνει το βούλευμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το οποίο κατηγορεί την Ελενα Χριστοπούλου, τη μητέρα της, την τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου και μία ακόμη φίλη της πρώτης «για την κακουργηματική πράξη για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον αυτών και δη για την πράξη της απάτης στο δικαστήριο με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση και την πράξη της ψευδούς κατάθεσης».

Τα «ψεύδη»
Στις 18 σελίδες του βουλεύματος, το οποίο συνέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευαγγελία Ι. Σπυριδωνίδου, παραθέτει λεπτομερώς αποσπάσματα από τις καταθέσεις των πέντε γυναικών, για τις οποίες εισηγείται να κατηγορηθούν για κακουργηματική απάτη.

Αναφερόμενη στη μητέρα της booker και σε αυτά που κατέθεσε το 2018 με ένορκη κατάθεση, παραθέτει αρχικά τα όσα είπε η Χριστίνα Χριστοπούλου για ποσό 50.000 ευρώ, κοσμήματα της κόρης της που υπήρχαν σε θυρίδα της Eurobank, ρούχα, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της κόρης της και 15 χρυσές λίρες.
f3--1862_MARIA_ILIAKI_ELENA_XRISTOPOYLOY_5112018
Για την περίπτωση της Μαρίας Ηλιάκη, «η κατάθεση ήταν ψευδής» επισημαίνει η εισαγγελέας, «καθώς περιέχει γεγονότα που ουδέποτε έλαβαν χώρα ενώπιόν της, αλλά της τα μετέφερε και την έπεισε να τα καταθέσει ως άνω η πρώτη κατηγορουμένη (αναφέρεται στη Χριστοπούλου)»


Κλείσιμο
Εν συνεχεία γράφει: «Η εν λόγω κατάθεση είναι στο σύνολό της ψευδής και τα όσα κατέθεσε της τα μετέφερε η κόρη της με σκοπό να επιβεβαιώσει τους ψευδείς αγωγικούς της ισχυρισμούς με τα κοσμήματα και χρήματα που ισχυρίζεται ότι κατακρατεί ο εγκαλών από την ίδια».

Το βούλευμα αναφέρει ότι «προς ενίσχυση των αγωγικών της αιτημάτων προσκόμισε και τις υπόλοιπες ένορκες βεβαιώσεις των τεσσάρων συγκατηγορουμένων της. Η φίλη της booker, Aρτεμισία Κοκκολάκη, κατέθεσε για τέσσερις χρυσές καδένες, δύο χρυσά δαχτυλίδια του οίκου Bulgari, ενώ ανέβασε το ποσό της ζημίας που υπέστη η Ελενα Χριστοπούλου στις 100.000 ευρώ.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μετά τον χωρισμό του ζεύγους, τον Μάρτιο του 2017, η Ελενα Χριστοπούλου είχε ακόμη στην επιχείρηση Panos Kallitsis Salon ρούχα και κοσμήματα. Σύμφωνα με το δικόγραφο, «τα εν λόγω γεγονότα είναι όλα στο σύνολό τους ψευδή, καθώς η πρώτη κατηγορουμένη (σ.σ.: Ελενα Χριστοπούλου), σε επικοινωνία που είχε με τον εγκαλούντα (Πάνο Καλλίτση) στο χρονικό διάστημα Σεπτέμβριο του 2017 δεν ανέφερε ποια είναι τα κινητά πράγματα που θεωρεί δικά της και επιθυμεί την επιστροφή τους, σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες όπως αυτές που αναφέρει η Αρτεμισία Κοκκολάκη σχετικά με την αξία των κοσμημάτων και σχετικά με τα χρήματα».

Εν συνεχεία η εισαγγελέας αποδομεί την ένορκη κατάθεση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τις άλλες συγκατηγορούμενές της.

«Η κατηγορουμένη (σ.σ.: Ηλιάνα Παπαγεωργίου) δεν είχε άμεση αντίληψη των πραγματικών περιστατικών, τα όσα κατέθεσε της τα μετέφερε η πρώτη κατηγορούμενη προκειμένου να συνταχθεί η υπό κρίση ένορκη βεβαίωση και να προσκομισθεί στη δίκη».

Τελευταία στον χορό της δικαστικής αποδόμησης μπαίνει η τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, η οποία συνέπλευσε με τις προαναφερθείσες συγκατηγορούμενές της. «Η ανωτέρω κατάθεση ήταν ψευδής», επισημαίνει η εισαγγελέας, «καθώς περιέχει γεγονότα που ουδέποτε έλαβαν χώρα ενώπιόν της, αλλά της τα μετέφερε και την έπεισε να τα καταθέσει ως άνω η πρώτη κατηγορουμένη προκειμένου να ενισχύσει και να αποδείξει τους αγωγικούς της ισχυρισμούς και να παραπλανήσει με τον τρόπο αυτό το δικαστήριο».

Καταλήγοντας το βούλευμα αναφέρει για τις πέντε γυναίκες: «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται πειστικοί, καθώς δεν ενισχύονται από κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Εν όψει όλων αυτών φρονούμε ότι προκύπτουν ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για την παραπομπή τους στο ακροατήριο για την αξιόποινη πράξη της απόπειρας απάτης το δικαστήριο με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, της ψευδούς κατάθεσης καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση και θα πρέπει το συμβούλιό σας να παραπέμψει τους κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών προκειμένου να δικαστούν για τις πράξεις τους αυτές».

Αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς κύκλους, η Μαρία Ηλιάκη φέρεται να έχει αποστασιοποιηθεί από τη φίλη της Ελενα Χριστοπούλου και κινείται με δικό της δικηγόρο, μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα στην υπόθεση αυτού του πολεμικού διαζυγίου. Πριν από λίγες ημέρες απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αγωγή της Ελενας Χριστοπούλου κατά του πρώην συζύγου της Πάνου Καλλίτση για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ!» είπε ότι «είναι βαθιά λυπηρό και χυδαίο αυτό που περνάω».
1Q4A1250
Σύμφωνα με το βούλευμα, η κατηγορούμενη (σ.σ.: Ηλιάνα Παπαγεωργίου) δεν είχε άμεση αντίληψη των πραγματικών περιστατικών και τα όσα κατέθεσε της τα μετέφερε η πρώτη κατηγορούμενη (σ.σ.: η Χριστοπούλου) προκειμένου να συνταχθεί η υπό κρίση ένορκη βεβαίωση βεβαίωση και να προσκομισθεί στη δίκη».


Επεισοδιακό διαζύγιο
Οταν ο Βόλφγκανγκ Γκαίτε είχε γράψει ότι «ο έρωτας είναι κάτι ιδεώδες και ο γάμος κάτι πραγματικό. Η σύγχυση του ιδεώδους με το πραγματικό δεν μένει ποτέ ατιμώρητη» ίσως να μην ήξερε πόσο δίκιο είχε.

Κάποιους αιώνες μετά η ρήση του Γερμανού φιλόσοφου ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με το διαζύγιο του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της Ελενας Χριστοπούλου. Διαζύγιο που παραπέμπει με τα όσα λαμβάνουν χώρα εδώ και πέντε χρόνια στον κινηματογραφικό «Πόλεμο των Ρόουζ», μια ταινία στην οποία ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθλιν Τέρνερ προσπαθούν να «εξοντώσουν» ο ένας τον άλλο μετά τον χωρισμό τους.

Στην περίπτωση του κομμωτή των celebrities και της γνωστής booker μοντέλων ο χωρισμός τους ξεκίνησε αθόρυβα και χωρίς λεπτομέρειες, ενώ μετά κρεμάστηκε στα μανταλάκια της δημοσιότητας, για να βγει προς τα έξω μια σύγκρουση που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά. Αυτά δηλαδή που τροφοδοτούν τις lifestyle και gossip εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης με αναπαραγωγές και ενίοτε νέες δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Μόνο που εκτός από τους δύο πρώην συζύγους, στην υπόθεση ενεπλάκησαν εκτός από συγγενείς και φίλους, έτεροι celebrities όπως η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Μαρία Ηλιάκη, που αμφότερες τάχθηκαν με την πλευρά της Ελενας Χριστοπούλου. Στις δύο τηλεπαρουσιάστριες, μάλιστα, μαζί με την τέως κριτή του «My Style Rocks», τη μητέρα της και τη φίλη της Αρτεμισία Κοκκολάκη ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Πάνο Καλλίτση για απόπειρα απάτης, που οδήγησε και στο βούλευμα που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ».

Αυτή ήταν η απάντηση του κομμωτή στην αγωγή που είχε καταθέσει η πρώην σύζυγός του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον Απρίλιο του 2018, με την οποία ζητούσε αυτά που πιστεύει ότι δικαιούται να λάβει, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν κατατεθειμένο σε τραπεζική θυρίδα.

Την ίδια στιγμή, φίλοι, γνωστοί του πρώην ζευγαριού και όλη η Ελλάδα ελέω τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ είδαν και βλέπουν δύο ανθρώπους που κάποτε αγαπήθηκαν να έχουν βγάλει τα μαχαίρια και να αλληλοσπαράζονται, πάνω στα απομεινάρια μιας σχέσης.

Η θυρίδα
Μια σχέση που άνθισε το 2012 και «μαράθηκε» στους πρώτους μήνες του 2017, όταν, σύμφωνα με τον κομμωτή, η πρώην σύζυγός του τού ζήτησε διαζύγιο.

Αυτόν που στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μίλησε και για το συμβάν με τους δύο ενόπλους στο σπίτι του τότε ζευγαριού πριν από έξι χρόνια, όπου και δέχθηκε τρεις σφαίρες προκειμένου να μην κινδυνεύσει η Ελενα Χριστοπούλου. Κάτι που παραδέχθηκε και η booker για τον πρώην σύζυγό της όταν κατέθεσε πέρυσι στη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ενώ είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας αρκετά στοιχεία για το σκληρό -όπως εξελισσόταν- διαζύγιό της με τον γνωστό κομμωτή.

Η αγωγή
Ο τελευταίος, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Ελεονώρα Μελέτη, είπε ότι επιθυμούσε συναινετικό διαζύγιο.

Το αυτό φέρεται να επιζητούσε και η Ελενα Χριστοπούλου, όμως κάπου εκεί ένας χωρισμός που έμοιαζε να οδεύει προς μια ήρεμη λύση πήρε εντελώς διαφορετικό δρόμο. Με αγωγή που κατέθεσε η booker ζητούσε από τον γνωστό κομμωτή την καταβολή ενός συνολικού ποσού της τάξεως των 205.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι απαιτήσεις της αφορούσαν 50.000 ευρώ που του είχε παραδώσει προς φύλαξη, 35.500 που αντιστοιχούσαν στην αξία κοσμημάτων και λιρών που επίσης του είχε παραδώσει προς φύλαξη, ποσό 100.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην αξία του Η/Υ και των επαγγελματικών και προσωπικών της αρχείων και τέλος 20.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν στην αξία ρούχων και κοσμημάτων της συλλογής έμπνευσής της με την επωνυμία «electric soiree», και τα οποία, όπως τον κατηγορούσε, δεν της απέδωσε μετά τη διακοπή της συμβίωσής τους.

Τα αντικείμενα προς φύλαξη αφορούσαν κοινή θυρίδα του ζευγαριού στη Eurobank, όμως, σύμφωνα με έγγραφο της τράπεζας που ζητήθηκε από τον Πάνο Καλλίτση τον Οκτώβριο του 2019, αυτός ουδέποτε επισκέφθηκε το συγκεκριμένο κατάστημα κατά το διάστημα που επικαλείται η πρώην σύζυγός του στην αγωγή της, δηλαδή από 01-06-2015 έως και 31-08-2015. Η μόνη που φέρεται σύμφωνα με άλλο τραπεζικό έγγραφο να έχει πάει στην τράπεζα μία φορά είναι η Ελενα Χριστοπούλου στις 24/07/2015, η οποία φέρεται να κατείχε το ένα και μοναδικό κλειδί της θυρίδας.

Κάτι που αν ισχύει περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και την υπόθεση της αγωγής της, στην οποία απαιτεί 100.000 ευρώ για τον υπολογιστή της. Αυτός περιείχε όλα τα επαγγελματικά και προσωπικά της αρχεία, π.χ. τη λίστα των μοντέλων τα οποία εκπροσωπεί ως booker τους, έγγραφα που αφορούν επαγγελματικές συμφωνίες, την ηλεκτρονική της αλληλογραφία, το αρχείο της, αλλά και αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο. Ολα αυτά δηλαδή που κάθε άνθρωπος έχει στο δικό του προσωπικό laptop και του είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά του, εντός και εκτός της κατοικίας ή του γραφείου του.
EGGRAFO1


Τα σουβλάκια και τα κέρματα
Τον Οκτώβριο τους 2020 ο Πάνος Καλλίτσης, τον οποίο εκπροσωπεί ο δικηγόρος Τέλλος Αγαπηνός, και οι μάρτυρές του κατέθεσαν στον ανακριτή που ερευνά την ποινική δίωξη για απάτη κατά της πρώην συζύγου του, της μητέρας της, μιας φίλης της booker, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και της Μαρίας Ηλιάκη.

Ακολούθησαν οι καταθέσεις των πέντε κυριών και ο ανακριτής μετά το τέλος της κύριας ανάκρισης διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στις 24 του περασμένου μήνα η εισαγγελέας Ευαγγελία Ι. Σπυριδωνίδου υπέβαλε το βούλευμά της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενες στο ακροατήριο με την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης.

Τελικά, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, οι καταθέσεις των πέντε κυριών στα όσα είπαν για τον γνωστό κομμωτή, ότι ήταν «παθολογικά τσιγκούνης, απαξιωτικός και προσβλητικός απέναντι στην Ελενα Χριστοπούλου, ενώ αρνείται να της επιστρέψει διάφορα χρηματικά ποσά και κοσμήματα που της ανήκαν» αποδείχθηκαν, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ψευδείς. Μάλιστα φέρεται να είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική για το πόσο «σφιχτός» ήταν με τα χρήματα ο Πάνος Καλλίτσης, η ιστορία από μία έξοδό του με την πρώην σύζυγό του και άλλους φίλους για να φάνε σουβλάκια.

Σύμφωνα με μία κυρία της παρέας που συζήτησε το θέμα με φίλες της, αφού έφαγαν, ζήτησαν λογαριασμό για να πληρώσουν και ο κομμωτής φέρεται να μάζεψε τα κέρματα που είχαν αφήσει για φιλοδώρημα στο προσωπικό που τους εξυπηρέτησε.
Δεν είναι η μόνη που κυκλοφορεί για το πολεμικό διαζύγιο δύο ανθρώπων που κάποτε αγαπήθηκαν και ένωσαν τις ζωές τους, υποτίθεται για πάντα, με έναν λαμπερό γάμο. 

Η ατάκα του κομμωτή στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην κολλητή του φίλη Ελεονώρα Μελέτη ότι «η Ελενα έφυγε από ένα σπίτι και πήγε σε ένα άλλο», καθώς και η αναφορά στη νέα της σχέση με έναν άνθρωπο που ήταν κοινός τους φίλος, ήχησε σαν ένα υπονοούμενο. Κι αυτό η Ελενα Χριστοπούλου φέρεται να το θεώρησε ως ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, αφού όταν έφυγε από το σπίτι που μοιραζόντουσαν, έμεινε για κάποιο μικρό διάστημα στην κατοικία της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη, ενώ μετά σε σπίτι φίλης της για έξι μήνες, προτού νοικιάσει διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Η συνέχεια στο δικαστήριο
Μετά η νέα της σχέση με τον Τόλη Κότση απλά έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά του διαζυγίου της με τον Καλλίτση, εξαιτίας τους γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν στενός φίλος του ζευγαριού.Ο Καλλίτσης φέρεται να ενοχλήθηκε όχι για τη νέα σχέση -αυτό θα συνέβαινε κάποια στιγμή-, αλλά για το ότι ο νυν σύντροφος της Χριστοπούλου ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο έκαναν πολύ στενή παρέα, όταν τίποτε δεν σκίαζε τον γάμο τους. Εβγαιναν μαζί πολύ συχνά και ο επιχειρηματίας, που διατηρεί αλυσίδα φούρνων, ήταν αυτός που πήγαινε μαζί με την τότε σύζυγό του να τον δουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά το συμβάν με τους ληστές.

Στην εκπομπή της Μελέτη δεν είπε το όνομά του, αλλά τον σκιαγράφησε, λέγοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν θα ακουμπούσε ποτέ την πρώην σύζυγο ενός φίλου του.

f4----1239845_10201570956694526_877237986_n
Στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάνος Καλλίτσης στην κολλητή του φίλη Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε στη νέα σχέση της πρώην συζύγου του με έναν άνθρωπο που ήταν κοινός τους φίλος

Ισως αυτό να ήταν κάτι που τον πείραξε πολύ, λένε φίλοι του, τόσο ώστε να αλλάξει στάση όταν του κοινοποιήθηκε η αγωγή με τις εντελώς ανυπόστατες για τον ίδιο απαιτήσεις της γυναίκας που κάποτε ερωτεύθηκε και παντρεύτηκε. Από τη δική της πλευρά η Ελενα Χριστοπούλου ζητάειαυτά που πιστεύει ότι της ανήκουν, τα προσωπικά της πράγματα δηλαδή και τίποτε άλλο, έχοντας ήδη προχωρήσει στη ζωή της.

Τόσο αυτή όσο και οι φίλες της Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Μαρία Ηλιάκη απάντησαν τότε μέσω των δικηγόρων τους στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κακουργηματική δίωξη. Τώρα μετά το βούλευμα που ζητάει να κατηγορηθούν για κακουργηματική δίωξη μαζί με τη μητέρα της κολλητής τους και συγκεκριμένη φίλη της θα πρέπει να δώσουν και πάλι απαντήσεις για τα όσα υποστήριξαν τότε στις ένορκες καταθέσεις τους.

Αυτό δεν είναι, δυστυχώς, το τελευταίο επεισόδιο σε αυτόν τον «Πόλεμο των Ρόουζ».

Θα ακολουθήσουν και άλλα από δύο αντίδικους που διάγουν χωριστούς βίους και δεν είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν κάτω από την ίδια στέγη, έχοντας μοιράσει το σπίτι τους στα δύο, όπως έπραξαν στην ταινία ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθλιν Τέρνερ. Με όσα έχουν γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να ισχύσει στη δική τους περίπτωση που επιβεβαιώνει ότι οι όμορφες αγάπες δεν καίγονται πάντα όμορφα. Ενίοτε λαμπαδιάζουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης