Εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Θεσσαλονίκη

Δρόμοι ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ακινητοποιημένα οχήματα και εγκλωβισμοί οδηγών, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία

thessaloniki_plimmira
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις πλημμύρες στο κέντρο της πόλης, λόγω της χθεσινής σφοδρής καταιγίδας. Η έρευνα ανατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ζητώντας να διακριβωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλείται να ερευνήσει αν υπήρξε οποιαδήποτε αμέλεια, αν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια, γιατί πλημμύρισε υπόγεια διάβαση στην εσωτερική περιφερειακή και γιατί υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο και στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 470 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία, λόγω της ισχυρής καταιγίδας.


«Πνίγηκε η Θεσσαλονίκη»


Κλείσιμο
Δρόμοι ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ακινητοποιημένα οχήματα και εγκλωβισμοί οδηγών, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη.

Περίπου δύο ώρες ισχυρής βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να «πνιγεί» η Θεσσαλονίκη και να πάρει «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, πεσμένα δέντρα, εγκλωβισμούς κι άλλα προβλήματα σχετικά με την κακοκαιρία.


foto1



Πηγή: grtimes.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης