Πειρατεία στον Περσικό: Επιστολή της Ελλάδας στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Πειρατεία στον Περσικό: Επιστολή της Ελλάδας στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)» κάνει στην επιστολή ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Οργανισμό, Ιωάννης Ραπτάκης

ellinika_tanker_iran_art
Η κατάσχεση των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων από τους λεγόμενους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των συμβάσεων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)». Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς το ΙΜΟ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Οργανισμό, ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης.

Στην επιστολή του ο κ. Ραπτάκης αφού παραθέτει όλα τα γεγονότα της κατάληψης των δύο πλοίων επισημαίνει ότι οι ενέργειες αυτές συνιστούν «σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία της ναυτιλίας σε μια θαλάσσια διαδρομή ζωτικής σημασίας για τη διεθνή ναυτιλία», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

«Ως κράτος μέλος του ΙΜΟ, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σθεναρά τις παράνομες αυτές δραστηριότητες και θα σας παρακαλούσαμε να κοινοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες σε όλα τα κράτη μέλη του ΙΜΟ, τις Διακυβερνητικές Οργανώσεις και τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Ραπτάκης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ήδη ο ΙΜΟ έχει κοινοποιήσει την επιστολή του κ. Ραπτάκη σε όλα τα μέλη του και τις οργανώσεις με τις οποίες συνδιαλέγεται.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Αιγάλεω: Αστυνομικός έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε - Προσπαθούσε να εγκαταστήσει ένα κλιματιστικό

«Θα σας κόβω τα κεφάλια ένα ένα» - Η παραληρηματική ανάρτηση του 37χρονου πριν πάει με καραμπίνα στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης