Φωτιά - Αριστοτέλους: Εξιτήριο πήρε ο ένας από τους δύο διασωληνωμένους στο «Παπανικολάου»

Φωτιά - Αριστοτέλους: Εξιτήριο πήρε ο ένας από τους δύο διασωληνωμένους στο «Παπανικολάου»

Εισέπνευσαν τους καπνούς με αποτέλεσμα να διακομισθούν στην Πνευμονολογική Κλινική - Ο δεύτερος αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο  μέσα στις επόμενες μερες - Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο κτίριο στο κέντρο της πόλης, όπου εγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα

nosokomeio-papanikolaou-thessaloniki-8166
Ξεπέρασαν τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δύο άντρες μετά από τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή (27/5) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οπότε και χρειάστηκε να μεταφερθούν και να διασωληνωθούν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο ένας από τους δύο πήρε εξιτήριο το Σαββατοκύριακο, ενώ νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο της Αριστοτέλους.

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους


Όσον αφορά στο δεύτερο άτομο, εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που εμφάνισε στο αναπνευστικό του σύστημα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται  μέχρι σήμερα στην Πνευμονολογική του νοσοκομείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διήμερο θα του δοθεί εξιτήριο, καθώς η υγεία του παρουσιάζει εμφανή βελτίωση.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Παρασκευή (27/5), απεγκλώβισε 44 άτομα κατά την διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε κεντρικό κτίριο της Αριστοτέλους.

αριστ1
αριστ2

αριστ3
αριστ5


Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε σε ακάλυπτο εγκαταλελειμμένο χώρο κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Εγνατία, κοντά στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης. Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά γρήγορα έφτασαν σε δύο διπλανά κτιρια όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.
aristotelous-fwtia__6_
aristotelous-fwtia__4_
aristotelous-fwtia__3_
aristotelous-fwtia__2_
Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα, ήταν και αρκετοί μαθητές οι οποίοι εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν μαθήματα σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών, όταν ξαφνικά είδαν τους καπνούς να γεμίζουν το κτίριο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τρόπο διαφυγής μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, από τον πρώτο όροφο του εγκαταλελειμμένο κτιρίου όπου φαίνεται να ξέσπασε η πυρκαγιά, οτιδήποτε υπήρχε στο εσωτερικό του έγινε στάχτη και έλιωσε από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους (2)


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι από δύο διπλανά κτίρια, είχαν ανοίξει τα παράθυρα και έβγαζαν έξω τα πρόσωπά τους προσπαθώντας να πάρουν καθαρό αέρα μέχρι να τους εντοπίσει η πυροσβεστική και να καταφέρουν να απομακρυνθούν.

Μεγάλη φωτιά με εγκλωβισμένους στην πλατεία Αριστοτέλους


Καταστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν στο protothema.gr, ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και ότι έγινε έκρηξη σε μονάδα κλιματιστικού που ήταν εγκατεστημένη σε διπλανό κτίριο, με τη φωτιά να φτάνει γρήγορα στον ακάλυπτο χώρο. Το συγκεκριμένο σενάριο, όπως και κάθε άλλο στοιχείο, εξετάζεται από το έμπειρο προσωπικό του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Στις 6 Ιουνίου η δίκη για τη σφαγή του επιχειρηματία με κουζινομάχαιρο από 33χρονο stalker στη Ναύπακτο

«Το έκανα για τον πλανήτη» λέει ο άντρας που έριξε τάρτα α λα κρεμ στη «Μόνα Λίζα» στο Λούβρο

Ο χάρτης με τα «κρούσματα» ενδοοικογενειακής βίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Δείτε ανά περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης