Θεσσαλονίκη: Από έκρηξη σε κλιματιστικό ξεκίνησε η φωτιά; - Δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα

Θεσσαλονίκη: Από έκρηξη σε κλιματιστικό ξεκίνησε η φωτιά; - Δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες μέσα από το κτήριο, στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά - Απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα από γραφεία και φροντιστήριο - Σε σταθερή κατάσταση οι δύο διασωληνωμένοι που εισέπνευσαν καπνό

aristotelous-kamena3
Σε έναν ακάλυπτο χώρο κτηρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους, φαίνεται ότι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που αναστάτωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Από τους πυκνούς καπνούς που έφτασαν γρήγορα σε διπλανό κτήριο, όπου στεγάζονται δεκάδες γραφεία, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν συνολικά 44 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, από το εσωτερικό του κτηρίου όπου ξέσπασε η φωτιά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στον ακάλυπτο χώρο υπήρχαν διαφορά αποθηκευμένα υλικά, έπιπλα και άλλα αντικείμενα τα οποία έγιναν στάχτη.

Θεσσαλονίκη: Δύο παιδιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τη φωτιά (1)



Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 12 ετών μεταφέρθηκαν στο "Ιπποκράτειο" με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους. Τέσσερα άτομα με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, με αναπνευστικά προβλήματα.

aristotelous-fwtia__1_
aristotelous-fwtia__10_
aristotelous-fwtia__9_
aristotelous-fwtia__8_
aristotelous-fwtia__7_
Κλείσιμο


Επιπλέον, δύο άτομα ηλικίας 20 και 35 ετών διασωληνώθηκαν μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έφεραν εγκαύματα από φλόγες, ωστόσο είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια. Η κατάσταση τους κρίνεται σταθερή από τους γιατρούς.

Οι μαύροι πυκνοί καπνοί επεκτάθηκαν σε διπλανό κτήριο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες άνθρωποι και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να καταφέρουν να απομακρυνθούν. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε το μεσημέρι, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν ανοίξει τα παράθυρα και έβγαζαν έξω τα πρόσωπά τους, προσπαθώντας να πάρουν καθαρό αέρα μέχρι να τους εντοπίσει η πυροσβεστική.

aristotelous-fwtia__6_
aristotelous-fwtia__5_
aristotelous-fwtia__4_
aristotelous-fwtia__3_
aristotelous-fwtia__2_


Καταστηματαρχες της περιοχής ανέφεραν στο protothema.gr, ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και ότι έγινε έκρηξη σε μονάδα κλιματιστικού που ήταν εγκατεστημένη σε διπλανό κτήριο, με τη φωτιά να φτάνει γρήγορα στον ακάλυπτο χώρο. Το συγκεκριμένο σενάριο, όπως και κάθε άλλο στοιχείο, εξετάζει το έμπειρο ανακτριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Θεσσαλονίκη: Δύο παιδιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τη φωτιά (2)


Όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, "η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14.50 για πυρκαγιά σε κτήριο γραφείων. Επειδή ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα κινητοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο ειδικά οχήματα για να μπορέσουμε να απεγκλωβισουμε από τα μπαλκόνια, αν χρειαζόταν τα εγκλωβισμένα άτομα".

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό.

Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι η πυροσβεστική περιέβαλε το κτήριο από τρεις διαφορετικές μεριές όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά ήταν σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτήριο με σκουπίδια και διάφορα άλλα πράγματα. "Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά και υπήρχε μεγάλο πυροθερμικο φορτίο, γι' αυτό υπήρχε και ο έντονος μαύρος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο που εκδηλώθηκε. Πέρασαν οι καπνοί οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο, που αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα, ώστε να μην κινδυνεψουν από τους έντονους πυκνούς καπνούς", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απεγκλωβιστηκαν 44 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν σε φροντιστήριο. "Εμείς τους είδαμε όλους καλά στην υγεία τους και αυτήν την ώρα ψάχνουμε και τους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου μήπως υπάρχει κάποιο ακόμα άτομο", υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Σφελινιώτης, Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε ακάλυπτο χώρο. «Παρείχαμε συνδρομή στους συναδέλφους μας από την Πυροσβεστική. Βεβαιωθήκαμε ότι δεν υπήρχε κανένα άτομο που να βρίσκεται σε κίνδυνο και μεταδίδαμε τις πληροφορίες που λαμβάναμε από πολίτες στους Πυροσβέστες ώστε με ασφάλεια να απεγκλωβιστούν όλοι. Όλα πήγαν άριστα», ανέφερε.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα 2 φορές το μήνα ο Στηβ Μιλάτος

Μεγάλη έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης