Δεν μπήκαν τουρκικά F -16 στον ελληνικό εναέριο χώρο

Δεν μπήκαν τουρκικά F -16 στον ελληνικό εναέριο χώρο

Πάνω από το Αρχιπέλαγος πέταξαν σήμερα τρία αεροσκάφη -  Ένα CN - 235 και 2 μη επανδρωμένα UAV

paraviaseis_5
Δεν εμφανίστηκαν σήμερα Πέμπτη στο Αιγαίο τα τουρκικά μαχητικά F-16, μια ημέρα μετά τις δεκάδες υπερπτήσεις και το ρεκόρ των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου που πραγματοποίησαν.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα, πάνω από το Αρχιπέλαγος πέταξαν ένα τουρκικό κατασκοπευτικό CN- 235 και 2 μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV τα οποία προχώρησαν σε 21 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Στο Αιγαίο δεν έκαναν την εμφανισή τους τα τουρκικά μαχητικά με αποτέλεσμα να μην συνεχιστουν σήμερα  οι υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά.

Τα τρία τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις πρωτοφανείς προκλήσεις που σημειώθηκαν πάνω από το Αιγαίο την Τετάρτη, η Αθήνα επιδόδηθηκε σε έναν νέο γύρο διπλωματικών ενεργειών και διαμαρτυριών για τις τουρκικές προκλήσεις με νέο εντονότατο διάβημα στον Τούρκο Πρέσβη ενώ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μάλιστα στην τουρκική προκλητικότητα που κορυφώθηκε με το μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά χθες σημειώνοντας πως κατέστησε σαφές στον κ. Στόλντμπεργκ ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή από έναν νατοϊκό εταίρο στη ΝΑ Πτέρυγα το ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις σήμερα:

«Με πέθαναν για δεύτερη φορά», λέει ο Ραϊόλα - Γκάφα των ιταλικών ΜΜΕ

«Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε»: Ανατριχιαστικοί διάλογοι στη ρωσική κρατική τηλεόραση για το σενάριο πυρηνικού πολέμου

Ο ΟΗΕ «προετοιμάζει μια προσπάθεια απομάκρυνσης» αμάχων από τη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης