Κύπρος - Ζελένσκι στην Βουλή: Ενοχλήθηκε ο Αναστασιάδης από την απουσία αναφοράς στο κυπριακό

Κύπρος - Ζελένσκι στην Βουλή: Ενοχλήθηκε ο Αναστασιάδης από την απουσία αναφοράς στο κυπριακό

Ο Κύπριος πρόεδρος εξήγησε ότι η χώρα του βιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες όσα οι Ουκρανοί σήμερα - «Μακάρι να είχαμε ανάλογη συμπαράσταση όταν εμείς δεχόμασταν την τουρκική εισβολή» συμπλήρωσε

anastasiadi
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, ενώπιον της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, ανέφερε πως τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι δεν ανέφερε τίποτα για το Κυπριακό, καθώς η Κύπρος βιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες όσα βιώνουν οι Ουκρανοί.

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν Ουκρανοί που ζουν στη Κύπρο. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και της Ρωσίας, ενώ έγιναν και συμβολικές αναπαραστάσεις θυμάτων της ρωσικής εισβολής.

Κατά την έξοδό του από το Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, η οποία ανέφερε πως «είναι η κατάλληλη ώρα για να μαζέψουμε όλη τη δύναμή μας, ο ουκρανικός λαός είναι Ευρωπαίοι, εμείς εκτιμούμε τις ευρωπαϊκές αξίες, εμείς εκτιμούμε την ανθρώπινη ζωή» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μείνει κοντά στον ουκρανικό λαό.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «στηρίξαμε όλα ανεξαίρετα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήμασταν από τους υποστηρικτές να δοθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία και να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις, ήμουν εξ εκείνων που επέμεναν έντονα μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βερσαλλίες ότι το αίτημα του φίλου Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό».

«Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε, μακάρι να είχαμε ανάλογη συμπαράσταση όταν εμείς δεχόμασταν την τουρκική εισβολή», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αποχωρήσει από τον χώρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη

Φωτιά στο Παπανικολάου: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας με τους δύο νεκρούς

«Καρφί» Μητσοτάκη στην επίτροπο Σίμσον για τα ενεργειακά: Μόνοι μας δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να βοηθήσετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης