Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων: Σύσταση για εμβολιασμό και των αγοριών 9-18 ετών

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων: Σύσταση για εμβολιασμό και των αγοριών 9-18 ετών

Έπειτα από σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών - Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το ψηφιακό βιβλιάριο εμβολιασμού, διευκολύνοντας τους γονείς και τους επαγγελματίες Υγείας, ώστε να εμβολιαστούν έγκαιρα κορίτσια και αγόρια

embolio-paidia1
Τον εμβολιασμό κατά του HPV, εκτός από τα κορίτσια, συστήνει πλέον και στα αγόρια (για τις ηλικίες 9-18 ετών) το υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού βιβλιαρίου εμβολιασμού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας και η ελληνική κυβέρνηση προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να συστήνεται πλέον και ο εμβολιασμός των αγοριών 9-18 ετών, καθώς μέχρι πρότινος το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) συστηνόταν μόνο για τα κορίτσια της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το ψηφιακό βιβλιάριο εμβολιασμού, διευκολύνοντας τους γονείς και τους επαγγελματίες Υγείας, ώστε να εμβολιαστούν έγκαιρα κορίτσια και αγόρια. Με τη νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία για πρώτη φορά θα μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων

Σήμερα, 4 Μαρτίου, εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα κατά του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV), η οποία αποτελεί βασική πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Διεθνούς Εταιρείας για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (International Papillomavirus Society). Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την ανάγκη εξάλειψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας και των HPV-σχετιζόμενων καρκίνων ως σημαντική κοινωνική προτεραιότητα Δημόσιας Υγείας.

Το 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αναγνωρίζοντας το μείζον αυτό ζήτημα Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε την Παγκόσμια Στρατηγική για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας, θέτοντας στρατηγικούς στόχους μέχρι το 2030 και το 2021 η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέσω του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου», στηρίζει την αντιμετώπιση καρκίνων που μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας και άλλων HPV-σχετιζόμενων καρκίνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνιούν οι Ουκρανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα: «Έχω να μιλήσω τρεις ημέρες με την οικογένειά μου»

Η στιγμή που ρωσικό τανκ στοχεύει το κονβόι των Ελλήνων στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

«Όχι στον πόλεμο» φώναξαν δημοσιογράφοι ρωσικού καναλιού πριν «πέσει μαύρο» από τον Πούτιν - Δείτε βίντεο
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης