Με την παραγγελία για λάδι «έφαγε» 30.000 ευρώ

ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου έκανε το λάθος να δώσει τα τραπεζικά του στοιχεία στον απατεώνα

Γερό σοκ δοκίμασε ένας 57χρονος ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στην Ζαχάρω Ηλείας, ο οποίος υπολόγιζε να βγάλει καλό κέρδος όταν επικοινώνησε μαζί του ένας άγνωστος με το πρόσχημα ότι ήθελε να του παραγγείλει λάδι, αλλά τελικά αποδείχθηκε απατεώνας που άρπαξε τις καταθέσεις τους.

Στη συνομιλία τους, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, είχαν συμφωνήσει για την ποσότητα και την τιμή, αλλά ο άγνωστος του ζήτησε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού και τα στοιχεία της κάρτας του, με το πρόσχημα ότι θα του καταβάλει απευθείας τα χρήματα. Αντί γι' αυτό, όμως, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στις καταθέσεις του, μετέφερε από τον λογαριασμό του περισσότερα από 30.000 ευρώ! Ο 57χρονος κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που ερευνούν για να εντοπίσουν τον δράστη.

Του έταξαν επίδομα και του πήραν 13.000 ευρώ

Άγνωστοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με έναν κάτοικο της Θάσου, συστήθηκαν ως λογιστές τράπεζας και είπαν ότι ένας συγγενής του δικαιούται μεγάλο χρηματικό ποσό ως επίδομα. Με το πρόσχημα ότι τα χρήματα επρόκειτο να κατατεθούν απευθείας στον λογαριασμό του, ζήτησαν τα απόρρητα τραπεζικά στοιχεία του, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση και να μεταφέρουν σε άλλους λογαριασμούς το ποσό των 13.000 ευρώ. Την προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Θάσου και οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.





Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Αποστολάκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από Ρωσία

Εξαρθρώθηκε σπείρα Βούλγαρων με απάτες για δήθεν τροχαία, δρούσε από τον Έβρο ως την Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr