Εξαρθρώθηκε σπείρα Βούλγαρων με απάτες για δήθεν τροχαία, δρούσε από τον Έβρο ως την Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα Βούλγαρων με απάτες για δήθεν τροχαία, δρούσε από τον Έβρο ως την Αθήνα

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μουδανιών - Συνελήφθησαν τρία άτομα

απατη
Από τον Έβρο ως την Αθήνα δρούσε μια σπείρα Βουλγάρων απατεώνων που τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους παριστάνοντας τα συγγενικά τους πρόσωπα που δήθεν τραυματίστηκαν σε τροχαίο ή τους γιατρούς και ζητούσαν χρήματα με το πρόσχημα ότι υπήρχε άμεση ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μουδανιών, όταν εξιχνίασαν τις απάτες που είχαν γίνει το περασμένο Σάββατο σε περιοχές της Χαλκιδικής σε βάρος δυο Ελληνίδων, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποσπάσει συνολικά 23.680 ευρώ, 20.000 ευρώ από την πρώτη και πάνω από 3.500 ευρώ από τη δεύτερη. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα χρήματα παρέλαβε μία 54χρονη Βουλγάρα, η οποία συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα και στην κατοχή της βρέθηκαν όλα τα χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στα θύματα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθησαν την Κυριακή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης μία 64χρονη και ο 43χρονος γιος της, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τα χρήματα από τη συνεργό τους και διαπιστώθηκε ότι οι τρεις τους είχαν εξαπατήσει άλλο ένα θύμα σε περιοχή του Έβρου από το οποίο είχαν παραλάβει 43.000 ευρώ την περασμένη Πέμπτη και ένα ακόμη σε περιοχή της Αττικής που τους είχε δώσει άγνωστο χρηματικό ποσό τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι τρεις Βούλγαροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή οργάνωση και απάτες από κοινού, ενώ κατασχέθηκαν ένα όχημα και τρία κινητά που χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Δείτε την σημερινή πρόγνωση

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης