Πόλεμος στην Ουκρανία - Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους

Πόλεμος στην Ουκρανία - Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε μια συγκινητική στιγμή, στη διάρκεια της διαδήλωσης, μια Ουκρανή επικοινώνησε με φίλη της, που βρίσκεται σε καταφύγιο μαζί με την κόρη της, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος - Δείτε βίντεο

craine_salonika
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας Ουκρανοί πολίτες, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, λίγα 24ωρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας σημαίες της χώρας τους και πλακάτ με συνθήματα κατά του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, φωνάζουν «όχι στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Σε μια συγκινητική στιγμή, στη διάρκεια της διαδήλωσης, μια Ουκρανή επικοινώνησε με φίλη της, που βρίσκεται σε καταφύγιο μαζί με την κόρη της, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος. 

Thestival.gr Ουκρανή μιλάει με φίλη της στη Θεσσαλονίκη μέσα από καταφύγιο
Κλείσιμο

Thestival.gr Διαμαρτυρία Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη


Ταυτόχρονα αγωνιούν και για τους χιλιάδες συμπατριώτες τους οι οποίοι είτε έχουν μείνει στην περιοχή και αντιμετωπίζουμε χιλιάδες δυσκολίες, είτε έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς προκειμένου να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου.

salonika1
salonika2
salonika3


Σύμφωνα με την Γιάννα Ουχρίμεκφοφ, η οποία ζει οκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη, και έχει συγγενείς στο Κίεβο και στο Τσερνίγιεφ, όλο και περισσότερες γυναίκες με παιδιά προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα για να σωθούν, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα σύνορα. Μάλιστα, κάποιοι από τους δικούς της συγγενείς προσπαθούν να έρθουν Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, όπως λέει.

Όπως έκανε γνωστό, με την στήριξη του Ουκρανικού Προξενείου, στη Θεσσαλονίκη στήνεται συντονιστικό κέντρο, που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία αλλά και να βρει ασφαλείς χώρους για να διαμεινουν στη χώρα μας πρόσφυγες.

"Από το κέντρο που οργανώθηκε στο προξενείο, ετοιμαζόμαστε και μιλάμε με ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Κατερίνη κ.α, μαζεύουμε πληροφορίες για το ποιος μπορεί να δεχθεί εδώ ειρηνικό κόσμο", αναφέρει, συμπληρωνοντας πως δε γνωρίζω για το πόσοι άνθρωποι θα χρειαστούν να φιλοξενηθούν, ωστόσο ξέρει ότι έρχονται πολλοί. Η ίδια έχει στην Ουκρανία τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό της ενώ μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, εξηγεί ότι οι άνθρωποι που φεύγουν περνούν πιο εύκολα και γρήγορα με τα πόδια πάρα με τα αυτοκίνητα.

Ο Ηλίας με καταγωγή από το Κίεβο, που ζει στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στη Θεολογική σχολή, ζήτησε από του Έλληνες να βοηθήσουν τον Ουκρανικό λαό. "Σας παρακαλούμε, εμείς πάντα όταν εσείς θέλατε κάτι, σας βοηθουσαμε. Τώρα, όσο μπορείτε, βοηθήστε του Ουκρανους, ακόμα και με αίμα το οποίο τρέχει ποτάμι", ανέφερε, σημειώνοντας ότι η οικογένειά του είναι ακόμα στην Ουκρανία.


Πηγή: Thestival - GRTimes


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 16.274 τα νέα κρούσματα, άλλοι 70 νεκροί, στους 413 οι διασωληνωμένοι

Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, είναι μια από εμάς, λέει ο Μητσοτάκης

Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές – Κατρακυλά το ρούβλι, νέα «έκρηξη» τιμών στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης