Νέα διακοπή στη δίκη Λιγνάδη για τις 3 Μαρτίου

Νέα διακοπή στη δίκη Λιγνάδη για τις 3 Μαρτίου

Ο λόγος ήταν πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μέλος της έδρας

lignadis_efeteio_art
Ούτε και σήμερα διεξήχθη η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα. Ο λόγος ήταν πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μέλος της έδρας. Έτσι, η δίκη διεκόπη για τις 3 Μαρτίου.

Μάλιστα η σημερινή διαδικασία δεν προχώρησε καθόλου επί της ουσίας, καθώς μέχρι τις 11 οι δικαστικοί υπάλληλοι είχαν  προγραμματισμένη στάση εργασίας. 

Αναβαίνοντας στην έδρα η πρόεδρος ανακοίνωσε το ζήτημα υγείας που αντιμετωπίζει μέλος του δικαστηρίου και κατόπιν πρόταση του εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το δικαστήριο ανακοίνωσε έπειτα από σύντομη διάσκεψη τη διακοπή της δίκης για τις 3 Μαρτίου.

Νέα διακοπή στη δίκη Λιγνάδη για τις 3 Μαρτίου
Κλείσιμο

Πάντως στο ακροατήριο ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή σχετικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δημ. Λιγνάδης, όπως και οι άντρες που τον έχουν καταγγείλει για βιασμό τους.

Κόσμος δίκη Λιγνάδη (1)

Κόσμος δίκη Λιγνάδη (2)

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η γρήγορη διεξαγωγή της δίκης.

Ακόμη ο κ. Κούγιας τόνισε ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε και η Ανοιχτή Ορχήστρα η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία αναφορικά τόσο κατά του Δημ. Λιγνάδη, όσο και υπέρ του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη του οποίου διεξάγεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πανό «stop war» από Νάπολι και Μπαρτσελόνα


Ο Στίβεν Κινγκ για την εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν στέκεσαι δίπλα, όταν ένα μεγάλο παιδί σπάει στο ξύλο ένα μικρό»


Ποια είναι τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης