Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε για άγρια σεξουαλική κακοποίηση

Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε για άγρια σεξουαλική κακοποίηση

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δικάζεται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικου άνδρα

LIGANADIS
Αντιμέτωπος με τον πρώτο άνδρα που τον κατήγγειλε για άγρια σεξουαλική κακοποίηση θα βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του, έπειτα από την ολιγοήμερη διακοπή που είχε ζητήσει η υπεράσπισή του στις 11 Φεβρουαρίου. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δικάζεται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικου άνδρα, κατηγορία που τον είχε οδηγήσει πριν από ένα περίπου χρόνο στις φυλακές της Τρίπολης, ως προσωρινά κρατούμενο. Σήμερα, στο ακροατήριο, εκτός απροόπτου η δίκη για την υπόθεση αυτή, θα ξεκινήσει κανονικά και στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει ο πρώτος άνδρας που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος κατοικεί πλέον μόνιμα στη Σουηδία. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2011, όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών. Στο «δια ταύτα» του βουλεύματος με το οποίο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμφθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η συγκεκριμένη περίπτωση αποτυπώνεται ως εξής: «Ο κατηγορούμενος στο Μεταξουργείο Αττικής σε απροσδιόριστη ημερομηνία κατά το χρονικό διάστημα από 01.04.2011 έως 31.05. 2011, αφού προσκάλεσε στο διαμέρισμά του τον (….) αιγυπτιακής καταγωγής, γεννηθέντα την 14.09.1995, με το πρόσχημα να συζητήσουν το επαγγελματικό του μέλλον στον χώρο του θεάτρου του προσέφερε αλκοόλ και τσιγάρο ινδικής κάνναβης, περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση αναισθησίας». Στη συνέχεια δε, «εκμεταλλευόμενος την πλήρη ανικανότητά του να αντισταθεί» ο κατηγορούμενος εξανάγκασε το ανήλικο τότε αγόρι «σε πεολειξία, με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του». Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ανήλικος είχε χάσει τις αισθήσεις του, αμέσως μετά τις ασελγείς πράξεις που διέπραξε ο κατηγορούμενος σε βάρος του, και όταν ξύπνησε την επόμενη ημέρα «βρήκε το παντελόνι του και το εσώρουχό του πεταμένο δίπλα του στη βεράντα».

Ακόμη, όπως αναφέρεται στη δικογραφία ο Δ. Λιγνάδης «μιλούσε με εξαιρετικά κολακευτικά λόγια» στον ανήλικο «για την εξωτερική του εμφάνιση και του υπόσχονταν ότι θα τον βοηθούσε επαγγελματικά». Ο νεαρός, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ήθελε να γίνει ηθοποιός και ήλθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο μέσω Facebook, όταν ο εξάδελφός του, του είπε ότι γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου τον Δημήτρη Λιγνάδη «και ότι αυτός αναζητούσε νεαρά άτομα με ταλέντο για να συμμετάσχουν σε θεατρικές του παραστάσεις». 

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, αρνείται το σύνολο των αδικημάτων που του αποδίδοντα. Κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του από το «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ενώπιον της ανάκρισης είχε δηλώσει ότι ποτέ δεν έχει συνευρεθεί με ανήλικα άτομα. Ειδικά για την καταγγελία του 27χρονου άνδρα ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα, ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει ότι στερείται κάθε αξιοπιστίας και γιατί ο καταγγέλλων άλλαξε ενώπιον της ανάκρισης τις ημερομηνίες που υποστηρίζει ότι βιάσθηκε (αρχικά είχε υποστηρίξει ότι αυτό έγινε το 2010 και εν συνεχεία στην ανάκριση το 2011). Ωστόσο, το βούλευμα δέχεται ότι «αυτό θα πρέπει να δικαιολογηθε εξαί από τοιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε».

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώτου καταγγέλλοντα αναμένεται να ακολουθήσουν στο ακροατήριο – το πιθανότερο σε άλλες συνεδριάσεις του – οι μαρτυρίες των υπολοίπων τριών ανδρών που έχουν καταγγέλλει τον σκηνοθέτη και ηθοποιό επίσης για άγρια σεξουαλική κακοποίησή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαζική κινητοποίηση στρατού στην Ουκρανία καθώς ο Ζελένσκι αμφισβητεί τη στήριξη της Δύσης

Ζελένσκι: Η Δύση άφησε την Ουκρανία μόνη της - Να μιλήσουμε με τη Ρωσία για τους όρους του Πούτιν

Λευκός Οίκος: Αν οι ΗΠΑ δεχθούν «κυβερνοεπίθεση» από τη Ρωσία θα αντιδράσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης