Μαζική κινητοποίηση στρατού στην Ουκρανία καθώς ο Ζελένσκι αμφισβητεί τη στήριξη της Δύσης

Μαζική κινητοποίηση στρατού στην Ουκρανία καθώς ο Ζελένσκι αμφισβητεί τη στήριξη της Δύσης

«Η Ουκρανία απωθεί τους Ρώσους κατακτητές για περισσότερες από 16 ώρες», λέει ο  ουκρανός υπουργός Άμυνας και ξεκαθαρίζει  «δεν θα υποχωρήσουμε στη γη μας»

ukraine_army
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξέι Ρεσνίκοφ, διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποκρούουν «ηρωικά» την εισβολή της Ρωσίας και προειδοποίησε ότι «αύριο, οι Ρώσοι θα μάθουν το τίμημα της τρέλας του Πούτιν».

Σε μια ανάρτηση στο Facebook αργά την Πέμπτη, ο Ρέζνικοφ είπε: «Η Ουκρανία απωθεί τους Ρώσους κατακτητές για περισσότερες από 16 ώρες».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι φρουροί, οι συνοριοφύλακες, οι διασώστες και οι μαχητές άλλων δυνάμεων ασφαλείας αμύνονται ηρωικά. Όλο το έθνος εντάσσεται σταδιακά στην αντίσταση. Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη ενταχθεί στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας», πρόσθεσε.

Ο Ρέζνικοφ είπε ότι «οι σκληρές μάχες συνεχίζονται» βόρεια της πρωτεύουσας Κιέβου, όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα απωθούσαν τις ρωσικές δυνάμεις από το αεροδρόμιο Hostomel, καθώς και στις νότιες και ανατολικές περιοχές όπου τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν πολεμήσει με τους αυτονομιστές που ελέγχονται από τη Ρωσία από τότε που η Μόσχα προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία το 2014 .

«Η κατάσταση στο νότο της χώρας δεν είναι εύκολη», είπε ο Ρέζνικοφ εν μέσω αναφορών ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους βόρεια της Κριμαίας. Οι ουκρανικές δυνάμεις είπαν ότι ένας στρατηγικός στόχος είναι η κατάληψη καναλιών νερού για την επανεκκίνηση των αποθεμάτων γλυκού νερού για την Κριμαία, την οποία η Ουκρανία διέκοψε αμέσως μετά την προσάρτηση της χερσονήσου.

«Ο εχθρός δεν περίμενε τέτοια αντίσταση. Τον σταμάτησαν κοντά στο Χάρκοβο», τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα βορειοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Κλείσιμο
«Χρησιμοποιούμε ενεργά δείγματα σύγχρονων όπλων που λαμβάνονται από εταίρους. . . αύριο, οι Ρώσοι θα μάθουν το τίμημα της τρέλας του Πούτιν», είπε ο Ρέζνικοφ πριν προσθέσει, «δεν θα υποχωρήσουμε στη γη μας».

Ο Ρέζνικοφ προέτρεψε τους Ουκρανούς να προετοιμαστούν για «ένα νέο κύμα επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών» τη νύχτα.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο

Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης