Μπακαρί Χέντερσον: «Η δολοφονία του γιου μου είχε ρατσιστικά κίνητρα» είπε ο πατέρας στο δικαστήριο

Μπακαρί Χέντερσον: «Η δολοφονία του γιου μου είχε ρατσιστικά κίνητρα» είπε ο πατέρας στο δικαστήριο

«Η δική αυτή είναι πλέον βαριά» μετά την παρέμβαση της Κάμαλα Χάρις, είπε ο συνήγορος τριών κατηγορούμενων, Αλέξης ΚούγιαςΗ δίκη διακόπηκε για τις 11 Μαρτίου

bakari_main
Διακόπηκε για τις 11 Μαρτίου η δική σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο του Μπακάρι Χέντερσον με τη βίαιη προσαγωγή μαρτύρων, οι οποίοι σημερα δεν ήταν στη δική.

Κατα την εξέτασή του ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής, ο πατέρας του Μπακάρι, Φιλ Χέντερσον ανέφερε για την ημέρα που έμαθε για τη δολοφονία του γιου του, ότι μια γυναίκα απο την αμερικανική πρεσβεία τους κάλεσε στις τρεις τα ξημερώματα για να τους πει οτι ο Μπακάρι δολοφονήθηκε. «Δεν πίστευα αυτό που άκουγα. Τη ρώτησα αν όντως ήταν ο Μπακάρι, αν αναγνωρίζει ενα τατουάζ που έχει στο χέρι του και μου απάντησε "ναι, αυτός είναι". Δίπλα μου ήταν η γυναίκα μου, η οποία μόλις το άκουσε, άρχισε να ουρλιάζει».

Ο Φιλ Χέντερσον επισήμανε επίσης ότι η δολοφονία του γιου του ειχε ρατσιστικά κίνητρα.

bakari
Κλείσιμο


Κατά την έναρξη της δίκης, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων ζήτησαν απο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο την απόρριψη της εισαγγελικής έφεσης εξαιτίας της οποίας οδηγήθηκε σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, ωστόσο η έδρα απέρριψε το αίτημά τους, εκτος απο εκείνο των συνηγόρων του Έλληνα μπάρμαν Γιώργου Σκιαδόπουλου, ο οποίος μιλώντας αμεσως μετα την απόφαση του Δικαστηρίου, ανέφερε «νιώθω δικαιωμένος, ήξερα οτι προφυλακίστηκα αδίκως. Τωρα συνεχίζω τη ζωή μου, το βάζω πίσω μου και προχωρώ. Φυσικά με έχει στιγματίσει και θέλω να πω ότι τα συλλυπητήριά μου ειναι ειλικρινή στην οικογένεια και ευχομαι να μην ειχε γίνει ποτέ αυτό το τραγικό περιστατικό».

Κατα την διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας δήλωσε οτι μετα την εμπλοκή της Κάμαλα Χάρις, αντιπροεδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτακη «η δική αυτή είναι πλέον βαριά». Από την πλευρά του, ο δικηγορος της οικογένειας Μπακάρι, Χρήστος Κακλαμάνης ανέφερε οτι «έχουμε ενα περιστατικό ακραίου χουλιγκανισμού, είχαμε την απόφαση των κατηγορουμένων ενός ομαδικού στυγερού εγκλήματος απέναντι σε εναν 22χρονο».

Αλλα και οι συνήγοροι Θανάσης Τάρτης και Άγης Τάτσης αναφέρθηκαν στην εμπλοκή της Κάμαλα Χαρις, ισχυριζόμενοι ότι πλέον η υπόθεση αποκτά αλλη τροπή, καθώς δεν γίνεται να παρεμβαίνει κανείς στους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα τεθούν σήμερα σε ισχύ, σύμφωνα με διπλωμάτη

Γυναίκα παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τρένο στο Κρυονέρι

«Αγριεύει» η κακοκαιρία, αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 - Πού θα σημειωθούν έντονες βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης