Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: «Ο Θεός είναι μεγάλος, ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί» λένε επιβάτες του «Euroferry Olympia»

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: «Ο Θεός είναι μεγάλος, ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί» λένε επιβάτες του «Euroferry Olympia»

Τι λένε επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου που τυλίχτηκε στις φλόγες ξημερώματα Παρασκευής στα ανοιχτά της Κέρκυρας -  «Zήσαμε δύσκολες στιγμές» - Πώς περιγράφουν στο  protothema.gr  όσα βίωσαν μέσα στη νύχτα και τις φλόγες

kerkyra-apostoli-frixos
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων, που πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το οχηματαγωγό «Euroferry Olympia» του ομίλου Grimaldi, το οποίο άρπαξε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής κι ενώ βρισκόταν στον θαλάσσιο χώρο, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, κατευθυνόμενο στο λιμάνι του Μπρίντιζι, στην Ιταλία.

Με τις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοούμενων και απεγκλωβισμού των εγκλωβισμένων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο μάγειρας του πλοίου, Κώστας Μαυροματάκης ανέφερε στο protothema.gr πως «ο Θεός είναι μεγάλος και είχαμε την εύνοιά του», ενώ ο μηχανικός πλοίων από την Βουλγαρία, Constantine, περιγράφει: «Ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί, ζήσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά το πλήρωμα ήταν εκπαιδευμένο. Ξυπνήσαμε και είδαμε καπνούς. Είχε ηχήσει ο συναγερμός και είχαν δοθεί οδηγίες να εγκαταλειψουμε το πλοίο».

Οι δηλώσεις του Βούλγαρου μηχανικού πλοίων

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα - Μαρτυρίες


Οι δηλώσεις του Αλέξη Σκρέπα, μέλους του πληρώματος του πλοίου

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα - Μαρτυρία μέλους του πληρώματος

Οι δηλώσεις του μάγειρα του πλοίου, Κώστα Μαυροματάκη

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα - Μαρτυρία
Κλείσιμο


Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα (2)


Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα (3)


«Δεν βρίσκω τον φίλο μου, κοιμόταν στο αυτοκίνητο»

«Φοβάμαι για τον φίλο μου το Νίκο, τον ψάχνω παντού, δεν τον βρίσκω μέχρι στιγμής. Είχε βάλει το αυτοκίνητο του πιο μπροστά από το δικό μου την ώρα της επιβίβασης. Είχαμε μιλήσει, οδηγός κι εκείνος στο επάγγελμα και μου είχε πει πως θα κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, εύχομαι να βρεθεί και να μην εχει γίνει κάτι χειρότερο. Εμείς τώρα φτάνουμε στην Κέρκυρα. Όλοι ζούμε μέσα στην αγωνία»
δήλωσε νωριτερα επιβάτης του πλοίου που τυλίχτηκε στις φλόγες στο protothema.gr.

ΦΩΤΙΑ ΠΛΟΙΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

«Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί, ίσως η φωτιά να μας είχε προλάβει. Οι φλόγες άρχισαν να βγαίνουν στα εξωτερικά καταστρώματα αφού εμείς είχαμε απομακρυνθεί από το πλοίο. Τότε ήταν που ακούγαμε εκρήξεις, λογικά από τα λάστιχα των φορτηγών. Το πλήρωμα ήταν οργανωμένο και εκπαιδευμένο, αυτό κατάλαβα», ανέφερε επιβάτης - οδηγός στο protothema.gr.

ploio_fotias

«Αυτό που ζήσαμε ήταν εφιάλτης»

Όπως είπε άλλος επιβάτης του πλοίου, «όλα ξεκίνησαν από το γκαράζ του πλοίου γύρω στις 4:30 τρομάξαμε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται στο γκαράζ κι αν υπήρχαν οδηγοί εκείνη την ώρα».

Μιλώντας στο protothema.gr την ώρα της μεταφοράς του στην Κέρκυρα, ανέφερε: «Είμαστε όλοι σ’ ένα Ιταλικό σκάφος που ήταν κοντά και μας παρέλαβε, χωρίς να γνωρίζουμε τον προορισμό μας. Βλέπουμε το πλοίο τυλιγμένο στις φλόγες. Το πλήρωμα δεν μας έχει πει κάτι και ούτε έχει βγει ανακοίνωση. Λογικά Κέρκυρα πάμε. Αυτό που ζήσαμε ήταν εφιάλτης».

p1

Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια: «Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ». Το ίδιο άτομο εξέφρασε ανησυχία πως μπορεί να υπάρχουν οδηγοί φορτηγών που κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ του πλοίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chywl4txd6q9)

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi, καίγεται ολοσχερώς, αλλά οι 237 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα κατάφεραν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως με σωσίβιες λέμβους.


Ειδήσεις σήμερα:

Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση εγκλωβισμένων στο Euroferry Olympia

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγγνώμη στους ψηφοφόρους της ΝΔ για τη στήριξη Κύρτσου

Σκρέκας: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος – Οι επιδοτήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης