Δολοφονία του 19χρονου Άλκη: Εικόνες από το σπίτι του 23χρονου χούλιγκαν, τα ματωμένα παπούτσια του

Δολοφονία του 19χρονου Άλκη: Εικόνες από το σπίτι του 23χρονου χούλιγκαν, τα ματωμένα παπούτσια του

Στο σπίτι του βρέθηκαν οπαδικά σύμβολα τα οποία εξετάζονται από τις Αρχές

papoutsia
Μουδιασμένο παραμένει το πανελλήνιο από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Καθώς το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, οι Αρχές ερευνούν και νέα στοιχεία που φωτίζουν την υπόθεση.

Όπως φαίνεται σε ρεπορτάζ του Mega, κυκλοφορούν φωτογραφίες από την έφοδο των Αρχών στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντα, του 23χρονου με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης.

Στο σπίτι του βρέθηκαν οπαδικά σύμβολα τα οποία εξετάζονται από τις Αρχές.


Ακόμη, οι αστυνομικοί βρήκαν ρούχα και παπούτσια, που φέρεται να φορούσε ο νεαρός την ημέρα της συμπλοκής, καθώς σε αυτά εντοπίστηκε αίμα.

Κλείσιμο
Ξεκίνησαν από το μεσημέρι οι απολογίες των εμπλεκομένων στην καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 19χρονος Άλκης. Ειδικότερα πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, οι οποίοι φέρεται να επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στο βίντεο της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο από την φονική επίθεση στον Άλκη


Οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν στο δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα υπό άκρα μυστικότητα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Διεκόπη η ανάκριση του πρώτου, φωνές από την ανακρίτρια

Εν τω μεταξύ, στην προσωρινή διακοπή της ανάκρισης του ενός από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, προχώρησε η ανακρίτρια νωρίτερα. Ο νεαρός, ο οποίος ξεκίνησε να απολογείται από τις 12:30, εκνεύρισε την ανακρίτρια, με τις φωνές της να ακούγονται εκτός της δικαστικής αίθουσας.
sillifthentes-alkis
sillifthentes-alkis2
Ο 20χρονος όπως αναφέρει το thessnews.gr προσπαθούσε να αλλάξει την συζήτηση όταν η ανακρίτρια τον ρωτούσε αν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ του φόνου κι αν αυτό του ξέφυγε μετά από άμυνα που βρήκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην παλάμη ο κατηγορούμενος. Μετά από λίγα λεπτά, η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχίσει με τον δεύτερο κατηγορούμενο. 

Δολοφονία Άλκη - Στα δικαστήρια οι δύο συλληφθέντες

Σοκάρουν οι περιγραφές των φίλων

Την ίδια στιγμή, σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των φίλων του Άλκη που δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση. Όπως λέει ένας από τους φίλους του Άλκη στις καταθέσεις του που αποκάλυψε το protothema.gr, «ο ένας κρατούσε ένα δρεπάνι στα χέρια του μήκους περίπου 30 με 40 εκατοστά, ενώ ένας ακόμη κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι».

Περιγράφοντας την απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του και τον Άλκη, είπε:  «Εγώ εκείνη τη στιγμή έπιασα αμέσως το κράνος μου και το έβαλα μπροστά στο στήθος μου για να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι που ήρθε από τη Σεφέρη ανέβηκε τα σκαλιά και ήρθε προς τα πάνω μου και εγώ τον χτύπησα με το κράνος μία φορά στο κεφάλι. Τον πέτυχα στο μέτωπο, δεν ξέρω αν μάτωσε γιατί φορούσε κουκούλα. Μόλις τον χτύπησα έκανε ένα βήμα προς τα πίσω αλλά αμέσως μετά όρμηξε ξανά επάνω μου. Το κράνος μου έφυγε από τα χέρια, δεν θυμάμαι όμως πώς ακριβώς».

Όσον αφορά στον άτυχο Άλκη ο ίδιος θυμάται πως την ώρα που δεχόταν απανωτά χτυπήματα, είδε τον 19χρονο «να ουρλιάζει "βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω"». Συνεχίζοντας ο ίδιος λέει πως είδε συνολικά 8 άτομα να συμμετέχουν στην επίθεση. «Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους».

«Όπως σας είπα όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Πάντως φαίνονταν όλοι τους αρκετά γυμνασμένοι και εμπειροι σε φασαρίες, σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε μπλεχτεί ποτέ σε καβγά», είπε στην κατάθεσή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για το revenge porn

Αρχεία της ΕΣΣΔ: Η σχέση μίσους Ζαχαριάδη - Βαφειάδη και ο εμφύλιος μέσα στον Εμφύλιο

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την κατάργηση όλων των περιορισμών κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης