Δολοφονία Άλκη: «Από θαύμα ζουν οι φίλοι του Άλκη - Μαχαιριά 15 πόντους στον γλουτό δέχτηκε ο ένας»

Δολοφονία Άλκη: «Από θαύμα ζουν οι φίλοι του Άλκη - Μαχαιριά 15 πόντους στον γλουτό δέχτηκε ο ένας»

Δυο από τα παιδιά που τραυματίστηκαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης στου Χαριλάου, βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

alkis_epithesi
Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις συγγενών των φίλων του Άλκη Καμπανού, που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Τα τρια παιδιά τραυματίστηκαν, ωστόσο κατάφεραν να επιζήσουν.

«Απ’ όλο το σκηνικό θυμάται το άσπρο αυτοκίνητο. Όταν τους πλησίασαν, ο ένας είπε «Τι ομάδα είστε ρε;». Ο άλλος είπε «Πάμε να φύγουμε, δεν τους ξέρουμε αυτούς» και ο πρώτος ανταπάντησε «Δεν με νοιάζει, θα τους φάμε». Σε αυτή τη φάση της στιχομυθίας ο ένας φίλος του Άλκη πρόλαβε και πέρασε ανάμεσά τους. Έφαγε κάνα δυο μπουνιές στην πλάτη και το επόμενο παιδί που πήγε να περάσει ανάμεσά τους, το μαχαίρωσαν στον γλουτό», δήλωσε στο Mega συγγενής ενός εκ των τριών τραυματιών-φίλων του Άλκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chqr4h6mnjy9-se)


To τραύμα που φέρει ο 20χρονος έχει βάθος δεκαπέντε πόντους, ενώ όπως περιγράφει ο πατέρας του, εκείνες τις δραματικές στιγμές, ο άλλος του γιος, ο δίδυμος αδελφός του τραυματία, που έχει καταφέρει να ξεφύγει, επιστρέφει και δένει όπως - όπως την πληγή του αδελφού του για να μην χάνει αίμα. Ακολουθούν στιγμές απόλυτου χάους με τους φίλους να χωρίζονται, χωρίς να έχουν αντιληφθεί πως ο Άλκης είναι ήδη νεκρός.

«Όταν φτάσαμε στο Παπανικολάου, δεν είχαν καταλάβει ακόμα ότι ο Άλκης είχε καταλήξει. Γιατί αυτοί χωρίστηκαν, ο καθένας έτρεξε για να γλιτώσει», αποκαλύπτει συγγενής ενός εκ των τριών παιδιών.

Από θαύμα σώθηκαν οι φίλοι του 19χρονου

Ο Άλκης ήταν ήδη νεκρός, όταν έφτασε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες φίλους του.

«Το ένα παιδί διακομίστηκε νεκρό με νεκροψία καταπέλτη. Και το δεύτερο παιδί κι αυτό είχε το ίδιο σοβαρά χτυπήματα από τύχη σώθηκε. Είχε χτυπήματα στο κεφάλι. Η αξονική έδειξε ότι δεν είχε εσωτερική βλάβη. Είχαμε 4 μαχαιριές στα πόδια που από θαύμα δεν έκοψαν αρτηρία», ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Παρά τους πόνους και τη δυσκολία στο περπάτημα, ο 20χρονος έδωσε το «παρών» σήμερα στο δικαστήριο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του. Μπροστά τους, ο άλλος φίλος τους, επίσης τραυματίας, που συνόδευε τη μητέρα του.

«Έκαναν βόλτες εκεί και έψαχναν μέσα στο σκοτάδι τίποτα πιτσιρίκια και δεν ξέρω αν τους είδαν τους δύο που ήταν αριστερά, γιατί καθόντουσαν 2-3 μέτρα πιο εκεί στο πεζούλι», δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου τραυματία.

«Κάθονταν στα σκαλάκια και μιλούσαν. Σταματήσαν τρία αυτοκίνητα εκεί στην γωνία. Τα παιδιά δεν ήταν υποψιασμένα. Νόμιζαν ότι θα ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες και δεν θα γίνει τίποτα», λέει συγγενής ενός εκ των τριών τραυματιών.

Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες των παιδιών αυτών θα ρίξουν φως στην άγρια δολοφονία του Άλκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο 23χρονος «καρφώνει» τον 21χρονο για τη δολοφονία του Άλκη - «Έκανα μαλ... Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»

Η Γεωργία Μπίκα γράφει στο Instagram: «Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός»

Η επίθεση των 11 στον Άλκη και τη παρέα του ήταν τέλεια προσχεδιασμένη - Ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, λέει ο Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης