Δολοφονία 19χρονου Άλκη: «Τα χτυπήματα ήταν πολλά και στοχευμένα» δήλωσε η ιατροδικαστής

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: «Τα χτυπήματα ήταν πολλά και στοχευμένα» δήλωσε η ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή μίλησε για μια στοχευμένη ενέργεια - Νωρίτερα προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την πολύωρη απολογία του, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής - Αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται

alkis333
Τις σκοτεινές πτυχές της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη, φωτίζει η ιατροδικαστής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή. Όπως δήλωσε, πρόκειται για μια στοχευμένη ενέργεια, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται αφόντου ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Άλκη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ,  η κ.Κοβάτση τόνισε ότι τα «χτυπήματα, τα μαχαιρώματα ήταν πολλά και στοχευμένα», ενώ πρόσθεσε ότι οι δράστες «γνώριζαν πού θα χτυπήσουν». 

Ειδικότερα για την αιτία θανάτου του 19χρονου, η ιατροδικαστής ανέφερε τα εξής: «Tο παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα

Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

«Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε. 

Κλείσιμο
Στην ερώτηση εάν υπήρχαν σημάδια στο άψυχο σώμα του 19χρονου που να προδίδουν αντίσταση, η ιατροδικαστής επισήμανε ότι διαπιστώθηκαν «αμυντικά τραύματα», καθώς ο νεαρός προσπάθησε να «προστατεύσει προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι.».

Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος μετά την απολογία του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση, χτυπώντας τους ανυποψίαστος φίλους του Άρη, με συνέπεια το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Ο 23χρονος κατονόμασε τους άλλους 10 συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη. Δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα, δε, με το thestival.gr, ισχυρίστηκε ότι έμαθε για τον θάνατο του 19χρονου από τα δελτία ειδήσεων και πως μετάνιωσε που πήγε. «Δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Όταν είδα τη φασαρία έφυγα με το αυτοκίνητο μου» φέρεται να είπε στην απολογία του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η προφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη, καθώς ομολόγησε, ότι παρευρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά ότι δεν συμμετείχε καν στην δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο όχημα και μόνο βγήκε από αυτό, χωρίς να πλησιάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος μετά την απολογία του

Συγκλονίζει η μητέρα του Άλκη για τους φονιάδες: «Τι να πω σε ένα παιδί που δεν το έχει αγκαλιάσει μάνα»...

Κορωνοϊός: Στα 18.855 τα νέα κρούσματα, 109 θάνατοι, 549 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης