Οπλοστάσια βρήκε η ΕΛΑΣ στους 13 συνδέσμους στη Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες

Οπλοστάσια βρήκε η ΕΛΑΣ στους 13 συνδέσμους στη Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες

Στυλάρια, ρόπαλα, κράνη, μαχαίρια, λοστοί, σιδερογροθιές, ψαλίδια, καπνογόνα - Συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 43 και 36 ετών - Δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας

03022022thessalonikifoto005
Σαρωτικές εφοδους σε λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Απο τις επιχειρήσεις σε 13 σημεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, σιδερογροθιές και άλλα αντικειμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα, υπεύθυνοι δύο εκ των χώρων που μπηκαν στο μικροσκοπιο των αρχών.

Ειδικοτερα, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., πραγματοποίησαν επισταμένες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων 13 οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μαχαίρια

Κλείσιμο
Ψαλίδια

Λοστοί

Καπνογόνα

Φωτοβολίδες

σιδερογροθιές

και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 36 ετών, υπεύθυνοι δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

03022022thessalonikifoto002
03022022thessalonikifoto003
03022022thessalonikifoto004
03022022thessalonikifoto005
03022022thessalonikifoto001


«Αγγίζουν» τους συνεργούς του φονιά οι Αρχές

Καρέ-καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου ο 23χρονος Αλβανός δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπάνο, προκειμένου να βρουν όλους όσους συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» έναν εύσωμο, ψηλό άνδρα που φαίνεται στο οπτικό υλικό να κινείται στην οδό Θεοδώρου Γαζή το μοιραίο βράδυ.

Όλα δείχνουν πως σφίγγει ο κλοιός γύρω από το συγκεκριμένο άτομο, καθώς εξετάζονται και μαρτυρίες που θα ταυτοποιήσουν τον ύποπτο, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να έχουν συλληφθεί όλοι οι συμμετέχοντες στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Οι έρευνες επικεντρώνονται και σε ενα δεύτερο άτομο που διακρίνεται να συμμετέχει στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου σε ένα νέο βίντεο, που εμφανίζονται έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές -και δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για σεσημασμένους χούλιγκαν, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές από την εμπλοκή τους σε παλαιότερες επιθέσεις εναντίον οπαδών. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για άτομα με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Το πρωί, ο 23χρονος βασικός κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου τήρησε σκληρή στάση, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Εκεί τον περίμεναν αρκετά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, προκειμένου να τον αποδοκιμάσουν.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, κ. Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας και της συμμετοχής στη δολοφονία του Άλκη, ενώ θα κατηγορηθούν και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντιμετωπίζοντας ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη» και αποκάλυψε πως για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη έξι δράστες.

Παράλληλα, από το πρωί, σε μια πολύωρη επιχείρηση, η Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης, ώστε να συλλέξει στοιχεία για την δράση εγκληματικών ομάδων.

Η Αστυνομία εξετάζει ακόμη και ενα μαχαίρι-ματσέτα, το οποίο βρέθηκε το πρωί ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας. Το φονικό όπλο εντοπίστηκε κάτω από ενα σταθμευμένο αμάξι στην οδό Πλαστήρα, 15 μέτρα από το δρόμο του εγκλήματος, και οι Αρχές ερευνούν αν το είχαν μαζί τους οι δράστες το μοιραίο βράδυ.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ξανά η Μπεκατώρου, φέρνοντας στο φως καταγγελία γυμναστή - «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το ξύλο»!

Μισό τρισ. ευρώ κόστισαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα τελευταία 40 χρόνια την Ευρώπη

Επίθεση σε υπάλληλο της ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών από πολίτη με χρέη στο Δημόσιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης