Ιερόσυλοι που διέρρηξαν 14 ναούς εμβόλισαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Ιερόσυλοι που διέρρηξαν 14 ναούς εμβόλισαν όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες είχαν κλέψει χρήματα, εκκλησιαστικά είδη, τάματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 11.000 ευρώ

ierosiloi
Αποφασισμένοι να αποφύγουν τη σύλληψη ήταν δυο Έλληνες που ιερόσυλοι «χτυπούσαν» εκκλησίες σε τρεις νομούς της χώρας κι έτσι, όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης σε μια περιοχή της Πιερίας, δεν δίστασαν να εμβολίσουν ένα υπηρεσιακό όχημα!

Ακολούθησε καταδίωξη και το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή πεζή. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Πιερίας όπου συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι τις τελευταίες 20 ημέρες οι δυο ιερόσυλοι είχαν παραβιάσει 12 εκκλησίες και συγκεκριμένα τέσσερις στην Πιερία, πέντε στην Λάρισα και τρεις στις Σέρρες, από τις οποίες είχαν κλέψει χρήματα, εκκλησιαστικά είδη, τάματα και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 11.000 ευρώ. Οι δράστες είχαν εισβάλει και σε άλλους δυο ναούς σε περιοχές της Πιερίας, στους οποίους δεν βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν

Στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, διαρρηκτικά εργαλεία και 107,3 ευρώ, ενώ στην κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκαν ένας φακός, 75 ευρώ και ένα κινητό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να συλληφθεί ο συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, αλλά και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες διαρρήξεις.




Ειδήσεις σήμερα:

«Οι δράστες πήγαν εκεί για να σκοτώσουν», λέει ο Koύγιας για την άγρια δολοφονία του Άλκη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με συγκίνηση αποχαιρετάμε τον Χρήστο Σαρτζετάκη


Γυναίκα από τη Πάτρα καταγγέλει πρώην σύντροφό της -«Είχε κρεμάσει το παιδί ανάποδα απ’ το μπαλκόνι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης