Κακοκαιρία «Ελπίδα»-Πάγος: Χάος για τέταρτη μέρα με δρόμους «παγοδρόμια» και οργισμένους πολίτες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»-Πάγος: Χάος για τέταρτη μέρα με δρόμους «παγοδρόμια» και οργισμένους πολίτες

Καλυμμένοι από ένα πυκνό στρώμα πάγου πολλοί δρόμοι της Αττικής - Πολίτες έχουν βγει με φτυάρια, σκούπες, φαράσια και λάστιχα με νερό προκειμένου να ανοίξουν τις εισόδους των σπιτιών τους - Παγωμένα και τα πεζοδρόμια, απαγορευτική η μετακίνηση των πεζών

kleistoi_dromoi_xr
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών, αφού παγωμένοι παραμένουν πολλοί δρόμοι της Αττικής, όχι μόνο στα βόρεια προάστια, όπου η χιονόπτωση από την κακοκαιρία «Ελπίς» ήταν σφοδρή αλλά και σε περιοχές στα νότια του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα στον Άλιμο όπου οι δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η διεξαγωγή της κυκλοφορίας είναι δύσκολη ακόμη και σε πιο κεντρικούς δρόμους!

Προβλήματα στη Μεσογείων:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chga0wr01kdd-se)


Η μέρα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους χιλιάδες κατοίκους της Αττικής που κλήθηκαν σήμερα να πάνε κανονικά στις εργασίες τους, αφού πολλοί δρόμοι  είναι παγοδρόμια, πολλά αυτοκίνητα εγκλωβισμένα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν μπορούν ακόμη να περάσουν από πολλούς δρόμους της Αθήνας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την σφοδρή χιονοκαταιγίδα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών που πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη.

Κλείσιμο
kleistoi_dromoi_in__2_
kleistoi_dromoi_in__3_


Στους περισσότερους δήμους οι υπηρεσίες τους δεν μερίμνησαν ούτε για το ρίξιμο αλατιού σε δρόμους αλλά και στα πεζοδρόμια. Η βασική αιτία έχει να κάνει τόσο με τον κακό σχεδιασμό και προετοιμασία για την κακοκαιρία από πολλούς δήμους, όσο και από το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω αυτοκινήτων που οι οδηγοί τους τα έχουν εγκαταλείψει.

Απροσπέλαστοι παραμένουν οι δρόμοι στην Αγία Παρασκευή:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chg9nxgkse21-se)


Όπως και χθες έτσι και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν φτυάρια, σκούπες, φαράσια και λάστιχα με νερό προκειμένου να ανοίξουν τις εισόδους των σπιτιών τους ή να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει στρώματα πάγου κάνοντας τους δρόμους απροσπέλαστους και επικίνδυνους, την ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε φροντίσει από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε η χιονόπτωση να βγάλει εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στους δρόμους.

kleistoi_dromoi_in__1_


Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή για εκείνους που θα προσπαθήσουν να περπατήσουν. Οι κεντρικοί οδικοί άξονες του λεκανοπεδίου είναι ανοικτοί αλλά στα στενά των γειτονιών η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη τουλάχιστον μέχρι οι δήμοι και η Περιφέρεια να βάλουν εκχιονιστικά.

Οι κίνδυνοι στις στάσεις λεωφορείων:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chg9plpmsl0p-se)


Από την πλευρά τους υπεύθυνοι των δήμων υποστηρίζουν ότι ο αποχιονισμός ξεκινά όταν σταματήσει η χιονόπτωση. Με δεδομένο όμως ότι από το πρωί της Τρίτης έχει σταματήσει να χιονίζει, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από ένα πυκνό στρώμα πάγου.

kleistoi_dromoi_in__4_
kleistoi_dromoi_in__5_


Παγωμένα είναι και τα πεζοδρόμια που μάλλον σε παγοδρόμια παραπέμπουν, καθιστώντας απαγορευτική τη μετακίνηση των πεζών, ακόμη κι αν φορούν ειδικά αντιολισθητικά μποτάκια και φέρουν μπαστούνια ή τα ειδικά μπατόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέρρευσε οροφή βενζινάδικου στον Βύρωνα-Κλειστή η Φορμίωνος

Σκρέκας: Πιθανή η αποζημίωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Δύο τροχαία νωρίς το πρωί στην άνοδο του Κηφισού, δείτε σε χάρτη την κίνηση τώρα στους δρόμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης