Κακοκαιρία-Χιόνια: Χάος στους Δήμους της Αττικής - Παγοδρόμια οι δρόμοι

Κακοκαιρία-Χιόνια: Χάος στους Δήμους της Αττικής - Παγοδρόμια οι δρόμοι

Κάτοικοι αναφέρουν ότι το χιόνι που έριξε τις προηγούμενες ημέρες έχει μετατραπεί σε συμπαγή πάγο καθώς οι Δήμοι δεν φρόντισαν να βγάλουν εγκαίρως τα συνεργεία αποχιονισμού - Δείτε φωτογραφίες από Χολαργό, Άλιμο, Βύρωνα και Μελίσσια

kipseli-main
Το απόλυτο χάος εξακολουθεί να επικρατεί στο σύνολο σχεδόν των Δήμων της Αττικής καθώς δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια, άκρως επικίνδυνα για οδηγούς και πεζούς.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι το χιόνι που έριξε τις προηγούμενες ημέρες έχει μετατραπεί σε συμπαγή πάγο καθώς οι Δήμοι δεν φρόντισαν να βγάλουν εγκαίρως τα συνεργεία αποχιονισμού και αποκομιδής σπασμένων κλαδιών.

Σε δεκάδες περιοχές από την Βόρεια εως την Νότια Αττική όπως Πεντέλη, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Βύρωνας, Αλιμος κ.α. πλην ελαχίστων κεντρικών οδών, οι περισσότεροι δρόμοι είναι καλυμμένοι από χοντρό στρώμα πάγου εως 10 εκατοστών.
1
Στιγμιότυπο από τον Βύρωνα


Παρόμοια εικόνα και στα πεζοδρόμια.
3
Εικόνα από τον Χολαργό
 

Δεν αφορά τις υπηρεσίες των ΟΤΑ η σημερινή αργία

Από την άλλη πλευρά πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν ότι η εγκύκλιος που θέτει σε γενική αργία το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών δεν αφορά τις υπηρεσίες των ΟΤΑ που είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ακραίου φαινομένου.
Κλείσιμο
3
Εικόνα από τον Χολαργό
 

Οι εικόνες εγκατάλειψης που εκπέμπουν αρκετές περιοχές της Αττικής γίνεται πιο έντονη όταν συγκριθούν με την πορεία εργασιών σε ορισμένους Δήμους όπως του Γαλατσίου και του Ζωγράφου.
4
Χολαργός
 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περιφερειακός Γαλατσίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία λίγες ώρες μετά την λήξη του καιρικού φαινομένου ενώ συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να ρίξουν αλάτι σε μικρότερους δρόμους.
5
Μελίσσια
 

Με σηκωμένους υαλοκαθαριστήρες το ερπυστριοφόρο εκχιονιστικό της Περιφέρειας

Η κατάσταση όμως γίνεται απελπιστική για τον περιφερειακό Γαλατσίου αμέσως μετά τα όρια του ομώνυμου Δήμου καθώς το τμήμα της οδού που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας δεν είχε καθαριστεί.
kypseli
Κυψέλη


Την ίδια ώρα αρνητική εντύπωση προκαλούν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media οι οποίες εμφανίζουν παροπλισμένο στο παρκιν της περιφέρειας, χιονισμένο με σηκωμένους τους υαλοκαθαριστήρες το θηριώδες, ερπυστριοφόρο εκχιονιστικό όχημα που είχε διαφημιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει ότι έχουν ανοίξει οι κεντρικοί οδοί του δήμου και δίνεται μάχη για να καθαριστούν τα στενά αλλά και τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης