Πατούλης: Κάνουμε επιχείρηση απεγκλωβισμού, μεγάλη μας ευθύνη είναι να διατηρήσουμε ανοιχτούς δρόμους

Πατούλης: Κάνουμε επιχείρηση απεγκλωβισμού, μεγάλη μας ευθύνη είναι να διατηρήσουμε ανοιχτούς δρόμους

«Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να μην κυκλοφορούν ασκόπως αυτοκίνητα», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής - Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό

Screenshot_2022-01-24_at_7_05_07_PM
Μέχρι και αύριο θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας που επελαύνει σαρωτικά σε ολόκληρη τη χώρα, με τον παγετό να αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Αφότου ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, με την προτεραιότητα της Περιφέρειας να είναι ο απεγκλωβισμός των οδηγών στην Αττική Οδό, ο περιφερειάχρης, Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής στο Mega: «Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα θέματα και έχουμε δώσει εντολές για να βοηθήσουμε στο κομμάτι της Αττικής Οδού, που είναι το μέγιστο ζήτημα αυτή τη στιγμή. Εμείς κάνουμε μία ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού, διαθέτοντας αλατιέρες και γκρέιντερ. Εμάς αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ευθύνη είναι να διατηρήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους».

«
Ο κ. Στυλιανίδης έχει ζητήσει και από άλλες δυνάμεις να πάνε κουβέρτες και νερό. Δεν υπάρχουν αναφορές από την τροχαία για εγκλωβισμένους σε άλλα σημεία. Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι να μην κυκλοφορούν ασκόπως άνθρωποι και αυτοκίνητα και να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν τα μηχανήματα
», πρόσθεσε ο κ.Πατούλης.

Σχετικά με το κυκλοφοριακό χάος και τους εγκλωβισμένους οδηγός τόνισε πως οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά αυτοκίνητα δεν είχαν αλυσίδες και οι οδηγοί προτιμούσαν τον κεντρικό άξονα που παρέμενε ανοιχτός, καθώς και την αποχώρηση των εργαζομένων από το χώρο εργασίας τους στις 12 το μεσημέρι.

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς και την ταλαιπωρία που αυτοί υπέστησαν από νωρίς το πρωί -και, κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και έως αυτή την ώρα.

Εδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες για το αδίκημα  της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας κ. Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η κατάσταση στην Αττική Οδό είναι τραγική. Εδώ και πάνω από τέσσερις με πέντε ώρες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ύψος της Παλλήνης, καθώς η συνεχής χιονόπτωση και τα προβλήματα από τις δυο νταλίκες που έχουν διπλώσει στη μέση του δρόμου, έχουν διακόψει την κυκλοφορία.


Στυλιανίδης: Μείνετε στα σπίτια σας, δύσκολη η νύχτα - Θα αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό

Να αναζητηθούν ευθύνες για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή.

Η ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη.

Μιλώντας για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως τα φαινόμενα, τα οποία τα χαρακτήρισε πρωτοφανή,  θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο και από το πρωί το κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχειριση σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί. «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως όλα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής, προήλθαν από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην Αττική Οδό.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα. Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή. Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ. «Απευθύνουμε έκκληση. Αποφύγετε κάθε μη απολύτως απαραίτητη μετακίνηση» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ έκανε γνωστό ότι αύριο ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία.


Ειδήσεις σήμερα:

Απεγκλωβίστηκαν δυο οικογένειες με πέντε παιδιά από κατάλυμα στον Κρουσώνα Ηρακλείου

Λαγουβάρδος στο protothema: Σπάνια χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς στην Αττική, το χιόνι θα φθάσει έως και τους 30 πόντους

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλείνουν σήμερα και αύριο τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης