Σε ετοιμότητα τα νέα... άγρια εκχιονιστικά της Αττικής - Δείτε τα

Σε ετοιμότητα τα νέα... άγρια εκχιονιστικά της Αττικής - Δείτε τα

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσιμους πάνω από 2.500 τόνους αλατιού οι οποίοι έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία.

Στιγμιοτυπο_2022-01-23__12_43_37_πμ

Με στόχο την ενημέρωση για όλα τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας αλλά και το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και 2 μηχανήματα απεγκλωβισμού σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού η οποία αγγίζει τους 2.5 χιλιάδες τόνους. Οι ποσότητες αλατιού έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα και στοχευμένα, όπου απαιτηθεί. Παράλληλα έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών πάνω από 250 άτομα προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, με στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία τους.

Ιδιαίτερα φέτος η Περιφέρεια Αττικής έχει στη διάθεσή της ένα νέο στόλο εκχιονιστικών και ερπυστριοφόρων διασωστικών ειδικών για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων.
Μεταξύ άλλων και τα νέα Mitsubishi L200, ως ειδικού οχήματος με μικτή και πολυμορφική, αφού μπορεί να κινηθεί σε όλων των ειδών τα εδάφη όπως λάσπη, χιόνι και άμμο.

Πέραν της αξιοποίησής του ως όχημα έρευνας και διάσωσης, έχει σχεδιαστεί παράλληλα και ως εκχιονιστικό αφού με μεγάλη ευκολία και σε μόλις 5 λεπτά κουμπώνει λεπίδα εκχιονισμού.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης