Δικηγόρος 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε ότι εμπλέκεται «μεγάλο κύκλωμα» στον βιασμό - Πώς συνέβη

Δικηγόρος 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλε ότι εμπλέκεται «μεγάλο κύκλωμα» στον βιασμό - Πώς συνέβη

«Ενας φίλος της την παρέσυρε στο στόμα του λύκου - Την παρέσυραν σε σουίτα τρία άτομα -  Τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία»

viasmos_thess_dikigoros_xr
Σοκ προκαλούν όσα αποκαλύπτονται σχετικά με την υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ένα πάρτι  που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, ωστόσο αυτοί που εμπλέκονται στον βιασμό δεν είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, όπως είπε δικηγόρος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από τη Θεσσαλονίκη ήταν το άτομο που κάλεσε την κοπέλα στο πάρτι, ο οποίος μάλιστα είχε φιλική σχέση μαζί της.  Η κοπέλα σύχναζε στο καφέ όπου εκείνος εργαζόταν και τον γνώριζε καλά. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε, την έστειλε στο στόμα του λύκου», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch6z83nk752x-se)


Η κοπέλα στο πάρτι πήγε με μια φίλη της, η οποία όμως μετά έφυγε. Εκείνη ζαλισμένη ήθελε να φύγει με το δικό της αυτοκίνητο. Όμως, δεν το έβρισκε και πήρε τηλέφωνο τον γνωστό της, που την κάλεσε στο πάρτι, να τη βοηθήσει.

Κλείσιμο
Ο γνωστός της την έπεισε να γυρίσει πίσω στο πάρτι, εκείνη όμως έκλεισε ένα άλλο δωμάτιο για να πάει να κοιμηθεί. 

Όπως πήγαινε στο δωμάτιό της, τρεις νεαροί, που ήταν στο πάρτι, της έκλεισαν το δρόμο και την ρωτούσαν πού πάει. Εκείνη τους είπε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε για ύπνο.

Την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το επόμενο πρωί ξύπνησε μόνη της, χωρίς εσώρουχο, σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε. 

Όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, η κοπέλα είχε πιει, αλλά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για ναρκωτικά. «Είναι χάλια η ψυχολογική της κατάσταση. Θυμάται ότι ήταν τρία άτομα.»

Ανέφερε, επίσης, ότι η κοπέλα έχει χάσει και τους δύο γονείς της.

Ο Θανάσης Ζιώγας είπε πάντως ότι «είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί». 

Μέχρι στιγμής σε ένα άτομο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της. 

Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών.

Ο δικηγόρος, διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία. 


Θα τους κυνηγήσει

«Αυτό που έπαθα εγώ, δεν θέλω να το πάθει κανένα άλλο κορίτσι. Δεν θα κάνω πίσω». Τη φράση αυτή έλεγε και ξανάλεγε στον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, η 24χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Οπως γράφει το ThessToday, η κοπέλα σοκαρισμένη αλλά με δύναμη ψυχής, είναι αποφασισμένη να παλέψει για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

Η ίδια παίρνει κουράγιο από φίλους και γνωστούς που προσπαθούν να τη στηρίξουν ψυχολογικά. Από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε, η κοπέλα είδε να ξεδιπλώνεται μπροστά της ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης που τη βοηθάει να ξεπεράσει το αρχικό σοκ.

«Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας» λέει στο Thesstoday.gr ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας. «Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του».

Άνθρωπος βασανισμένος που έχει βιώσει την απώλεια πολλών αγαπημένων της προσώπων (έχουν πεθάνει οι γονείς της και έχει φύγει από ανίατη ασθένεια ο αρραβωνιαστικός της), η κοπέλα προσπαθεί να βάλει και πάλι τη ζωή της σε μία τάξη, δίχως ωστόσο να εγκαταλείπει λεπτό τον αγώνα για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

Κατήγγειλε τρία άτομα

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν “κάτι” στο ποτό της.

Η 24χρονη το πρωί, όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της και με διάφορα “περίεργα” αντικείμενα γύρω της, συνειδητοποίησε τι συνέβη οπότε επικοινώνησε αμέσως με τον φίλο της που την είχε καλέσει στο ξενοδοχείο.

“Πού βρίσκομαι Μ…; Γιατί είμαι εδώ;” ήταν οι πρώτες φράσεις που του είπε. Τότε εκείνος της πρότεινε: “Φύγε γρήγορα και έλα εδώ”.

Πρόκειται για το ίδιο άτομο που με ανάρτησή του στο Instagram παραδέχθηκε όλα όσα έγιναν, ωστόσο στη συνέχεια είπε ότι του χάκαραν τον λογαριασμό.

Παρά τη σύγχυση και το στρες, η κοπέλα βρήκε το θάρρος και επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα ο οποίος της συνέστησε να καταγγείλει αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία.

Πράγματι το κορίτσι πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας 3 άτομα –που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους. Πρόκειται για τους 3 Αθηναίους οι οποίοι την “υποδέχθηκαν” στο διάδρομο του ξενοδοχείου όταν δεν ένιωθε καλά και προσποιήθηκαν ότι προτίθενται να τη βοηθήσουν.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 27χρονου ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει κλείσει καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Μου είχαν κλέψει το κινητό» λέει ένας εμπλεκόμενος που είχε κάνει ανάρτηση για το συμβάν

Ο άνδρας που αρχικά με ανάρτησή του στο Instagram παραδεχόταν το συμβάν και την οποία στη συνέχεια την κατέβασε το βράδυ του Σαββάτου παρουσίασε μία άλλη εκδοχή των γεγονότων και πάλι μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι «σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1/. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους "συνοδούς" του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών. Η παρακάτω εικόνα είναι στη διάθεση των αστυνομικών αρχών και των δικαστικών αρχών και καταδεικνύει την αλήθεια όσων αναφέρω. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια και προσδοκώ η απάντηση της δικαιοσύνης να είναι αμείλικτη».  

271531283_889650058242592_6686288257006280894_n

Υπενθυμίζεται πως από τον ίδιο λογαριασμό πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε το ακόλουθο κείμενο με λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Ο σάλος στο Twitter

Στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter εδώ και ημέρες έχουν αρχίσει να «διαρρέουν» ονόματα και ιδιότητες προσώπων που φέρονται να συμμετείχαν τόσο στο πάρτι του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όσο και στον καταγγελθέντα ομαδικό βιασμό έπειτα από χρήση ναρκωτικών. 

Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος ο οποίος μέσα από ανάρτησή του στο Instagram επισημαίνει πως «εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας», τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια των γιορτών, απουσίαζε στο εξωτερικό.

«Η στάση ζωής και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά», προσθέτει ενώ ξεκαθαρίζει επίσης, πως «ουδεμία σχέση έχω με το video της Ιωάννας Τούνη, κάτι που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και η ίδια».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα ότι εμπλέκεται το όνομα μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη. Η στάση ζωής και οι αρχές μου δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήδη έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό.

fidirikos

Διευκρινίζω ότι το όνομα μου δεν βρίσκεται στην μήνυση που έχει καταθέσει η συγκεκριμένη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ουδεμία σχέση έχω με το video της Ιωάννας Τούνη, κάτι που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και η ίδια. Είναι εξαιρετικά λυπηρό να σπιλώνονται προσωπικότητες και να συκοφαντούνται άνθρωποι προκειμένου ορισμένοι να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Ας το κάνουν μέσω της δουλειάς τους και της γενικότερης κοινωνικής ζωής τους, πράγμα που κάνω και εγώ καθημερινά με κόπο και θυσίες.

Τέλος, χωρίς να θέλω να παρέμβω στην δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης, που εμπιστεύομαι τυφλά, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στην κοπέλα, όπως και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να έχει υποστεί κάτι ανάλογο, και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες όπου υπάρχουν. Είμαι σταθερά απέναντι και πολέμιος σε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Καμία ανοχή».

Και η σύντροφός του, Κατερίνα Δαλάκα, εξέφρασε τη στήριξή της προς εκείνον κάνοντας repost την ανάρτηση του Δημήτρη Φιντιρίκου.

«Το μοναδικό σχόλιο που έχω να κάνω είναι πριν κρίνετε ανθρώπους και καταδικάζετε ζωές και οικογένειες να ελέγχετε την αλήθεια, πριν στείλετε τα υβριστικά μηνύματα όπως τύπου να πεθάνουμε και να πάθουμε καρκίνο να τσεκάρετε. Λυπάμαι που κανείς δεν χρωστάει ένα καλό λόγο σε κάποιον αλλά αμέσως βγάζετε τόσο μίσος. Θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση αυτή κάποια μέρα και πιστέψτε με θα θέλατε και εσείς να τσεκάρουν τα γεγονότα οι άνθρωποι πριν σας βρίσκουν και πριν σας καταδικάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
271781450_618689196090363_3718187692642711404_n
Στο πλευρό του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου τάχθηκε και ο 29χρονος γνωστός Youtuber, Αλέξανδρος Κοψιάλης, εξηγώντας γιατί ο πρώτος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου έλειπε στο Άμπου Ντάμπι  με τη μητέρα και την κοπέλα του», εξηγεί στο βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο Φιντιρίκος ουδεμία σχέση έχει με  τη διαρροή του ροζ βίντεο της Ιωάννας Τούνη.

Κοψιάλης

Ο 29χρονος με τους 1,2 εκατ. ακολούθους στο Instagram υποστηρίζει ειδικότερα ότι ο επιχειρηματίας βρισκόταν στο Άμπου Ντάμπι την ημέρα του πάρτι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο έπεσε θύμα βιασμού η 24χρονη. 


Αχίλλειον: Εργαζόμενος και όχι ιδιοκτήτης ο εμπλεκόμενος

Θέση για το περιστατικό του βιασμού της 24χρονης  πήρε μέσω των social media η καφετέρια «Αχίλλειον», καθώς ένα εκ των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση καταγγέλθηκε ως συνιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπή η συνεργασία μας».

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ο ιδιοκτήτης είναι βιαστής» έγραψαν στην τζαμαρία του Αχίλλειον

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Στην τζαμαρία του Αχίλλειον οι αντιεξουσιαστές έγραψαν «Ο ιδιοκτήτης είναι βιαστής»
grafiti


Ειδήσεις σήμερα

Απέλαση του Τζόκοβις αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστήριο της Μελβούρνης

Η ιδιαίτερη αγάπη του Σασόλι για την Ελλάδα - «Θαυμάζω τις πράξεις των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια»

Κυρώσεις, κίνητρα και ιδιώτες διευθυντές, προβλέπει το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης