Χρυσή Αυγή: «Όχι» στην αναστολή ποινής Λαγού και Πόπορη, παραμένουν στη φυλακή

Χρυσή Αυγή: «Όχι» στην αναστολή ποινής Λαγού και Πόπορη, παραμένουν στη φυλακή

Ο Ιωάννης Λαγός έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης - Η πρώην ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή

5303778
Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, η δεύτερη κατά σειρά αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του Ιωάννη Λαγού, όπως επίσης και αντίστοιχη, τρίτη κατά σειρά, αίτηση της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη.

Ο Ιωάννης Λαγός έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αντίστοιχα η πρώην ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Κατά τη συζήτηση της αίτησής του σήμερα στο δικαστήριο, ο Ι. Λαγός δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κων. Πλεύρη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση του για αναστολή έκτισης της ποινής του. Όπως, δε, ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Ι. Λαγός και κατ’ επέκταση, η η νέα αίτησή του θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Από την πλευρά της η δικηγόρος της Β. Πόπορη επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της εντολέας της αλλά και οικονομικά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη. Εν τέλει, και αυτό το αίτημα απερριφθη από την έδρα κατά πλειοψηφία (4-1).

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σαρώνει την Βόρεια Εύβοια -Έκλεισε η εθνική οδός Χαλκίδας - Αιδηψού

Σβήνουν και τους φόρους του 2022 τα «voucher» των πάγιων δαπανών

Επιβάτης εισέβαλε στο πιλοτήριο αεροσκάφους της American Airlines στην Ονδούρα και προκάλεσε ζημιά στα χειριστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης