Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται με όρους ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται με όρους ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών - Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

nikosmixos
Εκτός των φυλακών Δομοκού αναμένεται να βρεθεί άμεσα ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, αποφάσισε την αναστολή έκτισης ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον καταδικασθέντα κατά τη μεγάλη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Νίκο Μίχο, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Νίκος Μίχος θα είναι ο πρώτος πρώην βουλευτής από τους άλλους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχαν οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας ο καταδικασθείς δεν θα πρέπει να αποφυλακιστεί διότι δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Μάλιστα, σήμερα ο καταδικασθείς δεν παραβρέθηκε στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, ως είχε το δικαίωμα. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Ακόμη, ο δικηγόρος του Νίκου Μίχου ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χρυσής Αυγής, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Τέλος, ο Νίκος Μίχος, σύμφωνα με το έχει εκτίσει (μαζι με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Ν.Μίχου, Στ. Γρηγορίου, μετά την απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ανέφερε: «Ακριβοδικαιες δικαστικές αποφάσεις που διαπνέονται από τον αναγκαίο μέτρο ανθρωπισμού ενδυναμώνουν την Δικαιοσύνη και την καθιστούν απροσβλητο οχυρό της Δημοκρατίας».



Ειδήσεις σήμερα:

Κέρδισε το δικαστήριο ο Τζόκοβιτς, μένει στην Αυστραλία

Kανονικά τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους - Πότε θα αρθούν τα μέτρα στην εστίαση

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης