ΣτΕ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

ΣτΕ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

Ο ανώτατος δικαστικός δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται – Το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης ναρκωτικών στην πολυκατοικία που διαμένει

eystra
Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Παναγιώτης Ευστρατίου υπέβαλε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραίτησή του μετά την εμπλοκή την οποία είχε σε υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα 24ώρα.

Ο κ. Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η παραίτηση του κ. Ευστρατίου κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, είτε δήλωναν άγνοια, είτε δεν ανταποκρινόντουσαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το όνομα του 66χρονου κ. Ευστρατίου ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και ειδικά στην πολυκατοικία που διαμένει.

Αστυνομικός ειδοποίησε συναδέλφους του ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων και πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ στα νεαρά αυτά άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Κλείσιμο
Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.




Ειδήσεις σήμερα:

H επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πολύ πιο φονική, προειδοποιεί η δημιουργός του AstraZeneca

Αισιόδοξος ο Φάουτσι για τη μετάλλαξη Όμικρον - «Ενθαρρυντικές» οι πρώτες ενδείξεις

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος απολογείται ο «ψευτογιατρός» - Κινδυνεύει με νέα προφυλάκιση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης