82 κιλά κοκαΐνης σε container με... μπανάνες από τον Ισημερινό εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη

82 κιλά κοκαΐνης σε container με... μπανάνες από τον Ισημερινό εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε προορισμό τη Βουλγαρία - Ακόμη 500 κιλά κοκαΐνη, σε φορτίο με μπανάνες, που είχαν ως τελικό παραλήπτη, την ίδια εταιρεία στην Βουλγαρία κατασχέθηκαν στον Ισημερινό

bananes-main
Σε μια σημαντική αποκάλυψη μεγάλου φορτίου ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  κατόπιν συνεργασίας με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές εντόπισαν φορτίο με 82 κιλά κοκαΐνη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί μέρος μεγάλης παρτίδας του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρχαν ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες από Εκουαδόρ με παραλήπτη συγκεκριμένη εταιρεία στην Βουλγαρία.

Επιστράτευσαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο-ανιχνευτή, ο οποίος και εντόπισε το επίμαχο κοντέινερ.

aade_123


Κλείσιμο
Ακολούθησε φυσικός έλεγχος, ο οποίος και βρήκε τα ναρκωτικά, και στη συνέχεια ελέγχθηκαν και τα 15 συνολικά εμπορευματοκιβώτια.

Να σημειωθεί ότι το κοντέινερ ήταν χωρίς σφραγίδα, η οποία προφανώς είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, πριν δηλαδή το κοντέινερ μεταφερθεί εκτός καραβιού.

Επιπλέον, στο Εκουαδόρ βρέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνη, σε φορτίο με μπανάνες, που είχαν ως τελικό παραλήπτη, την ίδια εταιρεία στην Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης