Καλαμάτα: Έκαναν λαθρεμπόριο με μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών

Καλαμάτα: Έκαναν λαθρεμπόριο με μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μια 42χρονη και μια 44χρονη οι οποίες μετέφεραν με αυτοκίνητο οινοπνευματώδη ποτά συνολικού όγκου 408 λίτρων

kalamata_lathraia_pota
«Άρωμα» γυναίκας είχε το λαθρεμπόριο τσίπουρου και άλλων αλκοολούχων ποτών που αποκαλύφθηκε σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, χάρη σε στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Τελωνείο και το Γενικό Χημείο Καλαμάτας!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά επ’ αυτοφώρω μια 42χρονη και μια 44χρονη οι οποίες μετέφεραν με αυτοκίνητο οινοπνευματώδη ποτά συνολικού όγκου 408 λίτρων, χωρίς να διαθέτουν νόμιμα παραστατικά για την αγορά τους, ούτε άδεια για την διάθεσή τους στην αγορά. Όπως προέκυψε από τις έρευνες που ακολούθησαν, “πηγή” του λαθρεμπορίου ήταν μια εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών που διατηρούν μια 46χρονη και ένας 42χρονος οι οποίοι συνελήφθησαν αργότερα, μαζί με έναν 34χρονο, ο οποίος αναζητείται. Από τις αρχές του Νοεμβρίου, η επιχείρησή τους προμήθευε με λαθραία ποτά διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Κατά την έρευνα που έγινε στην αποθήκη της επιχείρησης, κατασχέθηκαν διάφορες συσκευασίες που περιείχαν 3.847 λίτρα τσίπουρου και άλλων ποτών για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά αγοράς. Τα συνολικά 4.250 λίτρα κατασχέθηκαν από το Τελωνείο που θα υπολογίσει το σύνολο των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Παράλληλα, το Χημείο παρέλαβε δείγματα των ποτών και εξετάζει αν πρόκειται για “μπόμπες” επικίνδυνες για την υγεία όσων τα καταναλώσουν. Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και φοροδιαφυγή, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αποφασιστική κίνηση πριν τη «φθορά» των Χριστουγέννων

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Μαρκ Πολυμερόπουλος: Ο Έλληνας της CIA φυγάδευσε τον Ρώσο πράκτορα που έκλεβε τα μυστικά του Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης