«Κρυφτούλι» των Ρομά με την Αστυνομία σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα - Νέες κινητοποιήσεις για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα

«Κρυφτούλι» των Ρομά με την Αστυνομία σε Αττική, Κόρινθο και Πάτρα - Νέες κινητοποιήσεις για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα

Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαδηλωτές από την εθνική οδό στο ύψος του Ζευγολατιού -  Στη συνέχεια εκείνοι απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή -  Εμπόλεμη ζώνη τα Σαγέικα της Αχαΐας - Κλειστή και η Λεωφόρος ΝΑΤΟ στο ύψος του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων - Εκτροπή της κυκλοφορίας στο Αίγιο, πετούσαν πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα - Συγκέντρωση και στη Νέα Κίο

roma-0
Τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, επιχείρησαν να αποκλείσουν εκ νέου απόψε ομάδες διαδηλωτών, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες, Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ρομά έκλεισαν την Πατρών - Πύργου με φωτιές

Νωρίτερα, περίπου 30 άτομα έχουν απέκλεισαν την Εθνική οδό Πύργου-Πατρών στο ύψος της Γαστούνης στα φανάρια ανάβοντας φωτιές , διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα, μετά από πυροβολισμούς αστυνομικών. Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 10.00 μ.μ. όταν οι διαδηλωτές αποχώρησαν από σημείο

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “Δικαιοσύνη” και είχαν ανάψει φωτιές σε  λάστιχα ώστε να δημιουργήσουν μπλόκο για τους οδηγούς στο δρόμο.
gast-astynomia-1536x791
gasto2-1536x791
gast-roma-1536x791


Κλείσιμο
Η Ε.Ο παρέμεινε για πάνω από  δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, οδηγοί που προσέγγισαν το μπλόκο λόγω αγνοίας της ύπαρξης του δέχθηκαν πέτρες στα αυτοκίνητα τους από τους συγκεντρωμένους. Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την κατάσταση διακριτικά.

Νωρίτερα στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Εμπόλεμη ζώνη τα Σαγέικα - Έβαλαν φωτιά φωτιά σε κάδους και λάστιχα

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης η νέα εθνική οδός Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγεϊκων, καθώς Ρομά έχουν κλείσει τον δρόμο και έχουν φωτιά σε κάδους και λάστιχα.

Πριν λίγο όπως μεταδίδει το tempo24.news στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


επεισοδια ρομα σαγεικα 2

ρομα σαγεικα επεισοδια 1

1_12
2_12
3_6

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τους ίδιους λόγους έχουν συγκεντρωθεί δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Ροδοδάφνης, στο Αίγιο και σύμφωνα με την Αστυνομία πετούν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό 

 Κλειστή η Λεωφόρος ΝΑΤΟ στην Αττική

Λίγο μετά τις 21.00μ.μ. έκλεισε από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα και η Λεωφόρος ΝΑΤΟ στην Αττική.  Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία διακόπηκε από την οδόα Αγίου Γεωργίου στο ρεύμα προς άνω Λιόσια και από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ρεύμα προς Αττική οδό.

Η διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο διήρκησε περίπου έως τις 10.00 μ.μ. όποτε αποχώρησαν οι διαδηλωτές. Ωστόσο λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν εκ νέου στη διαστάυρωση με τον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων με αποτέλεσμα να διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία. 

Απομακρύνθηκαν οι διαδηλωτές από τη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή Κρίνες - Συγκέντρωση στη Νέα Κίο της Αργολίδας


Απομακρύνθηκαν λίγο πριν τις 10.00 τοο βράδυ οι διαδηλωτές από τη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή Κρίνες Κορινθίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος και σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δρομολόγια των τρένων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε απόψε στην εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου, στο ύψος της Νέας Κίου, όπου οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα.



Ειδήσεις σήμερα:

Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα προσγειώνεται στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης