Αυτή την Κυριακή, το συγκλονιστικό θρίλερ του Dean Koontz «Ο παράξενος Τόμας» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, το συγκλονιστικό θρίλερ του Dean Koontz «Ο παράξενος Τόμας» είναι στο ΘΕΜΑ

Ένας 20χρονος, υπάλληλος σε ένα ξεχασμένο εστιατόριο σε μια άκρη της Καλιφόρνιας, δεν πιστεύει απλώς ότι οι ψυχές των νεκρών κατοικούν σε έναν άλλο κόσμο. Το ξέρει. Γιατί εκείνοι επικοινωνούν μαζί του -και τον οδηγούν στην εξιχνίαση φριχτών εγκλημάτων

XRWMA_viv_1710
Για τον Dean Koontz ο «Τόμας ο Παράξενος» είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους, αλλόκοτους αλλά και διάσημους ήρωες που έπλασε ποτέ με τη φαντασία του. Είναι ένα πλάσμα μοναδικό -υπερβολικά παράξενο, όπως μαρτυρά και το όνομά του, προικισμένο με ένα υπερφυσικό χάρισμα: Μπορεί να επικοινωνεί με τους πεθαμένους. Τους βλέπει, κάνει παρέα μαζί τους, κυρίως όμως ο Παράξενος Τόμας αναλαμβάνει πρόθυμα το ρόλο του ερευνητή αλλά και του τιμωρού για λογαριασμό τους.

Ακούγοντας όλα όσα αποκαλύπτουν, αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν, οι νεκροί, εξιχνιάζει και εκδικείται το βίαιο θάνατό τους. «Δεν είμαι ο νόμος. Δεν είμαι η άγρυπνη δικαιοσύνη. Δεν είμαι η εκδίκηση προσωποποιημένη.
Thema211017 OParaksenosTomas 23sec



Πραγματικά δεν ξέρω τι ακριβώς είμαι και γιατί είμαι έτσι» εμφανίζεται να λέει ο Παράξενος Τόμας σε κάποια από τις πολλές αυτοβιογραφικές αποστροφές του. Συμπληρώνοντας ότι «είναι όμως κάποιες στιγμές που δεν μπορώ με τίποτα να συγκρατηθώ και να μην αντιδράσω. Με κυριεύει ένα είδος μανίας. Μου είναι αδύνατον να γυρίσω την πλάτη μου σε αυτό που συμβαίνει, όπως μου είναι αδύνατο να πάψω να εύχομαι, αυτός ο αμαρτωλός κόσμος μας να γίνει ξανά ευλογημένος».

Χάρη στην ασυναγώνιστη συγγραφική δεξιοτεχνία του Dean Koontz, ο Παράξενος Τόμας πρωταγωνιστεί σε μια σειρά, όλο και πιο συνταρακτικών, επεισοδίων. Στα περισσότερα από αυτά, ακούγοντας τις φωνές των νεκρών μέσα στο κεφάλι του, κυνηγά την αλήθεια για κάτι κακό που έγινε. Σε κάποια άλλα όμως ο Τόμας ρισκάρει να συναντήσει ο ίδιος τους αποβιώσαντες φίλους του, προσπαθώντας να σώσει κάποιους ζωντανούς.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εκπληκτικό μυθιστόρημα «Ο παράξενος Τόμας» του Dean Koontz.

Dean Koontz, ένας συγγραφέας-σούπερ σταρ, με πωλήσεις 500 εκατ. βιβλίων σε όλο τον κόσμο.

PHOTO-KOONTZ_1710
Έχει γράψει πάνω από 120 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν κατακτήσει τον χαρακτηρισμό του best-seller, με δεκάδες εξ αυτών στο Νο.1 της σχετικής λίστας των New York Times. Οι συνολικές πωλήσεις όλων των έργων του αγγίζουν τον ιλιγγιώδη αριθμό των 450 εκατομμυρίων αντιτύπων, καθώς έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου.

Ωστόσο, η ασταμάτητη συγγραφική παραγωγή του Dean Koontz και η ασίγαστη πνευματική του ανησυχία, τον έχουν οδηγήσει στο να εφεύρει διάφορες εναλλακτικές περσόνες, λογοτεχνικούς «σωσίες», οι οποίοι υπογράφουν και αυτοί τα δικά τους βιβλία.

Κλείσιμο
Κι έτσι, ο Dean Koontz, δεν είναι απλώς ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς. Είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο -και όχι μόνο λόγω της τεράστιας δημοφιλίας του, αλλά και του ξεχωριστού στιλ γραφής. Ο Koontz πειραματίζεται διαρκώς, εμπλουτίζοντας το είδος του θρίλερ με κάθε είδους στοιχεία από άλλες λογοτεχνικές κατηγορίες, όπως τα βιβλία φαντασίας (επιστημονικής και μη), μυστηρίου, τρόμου -ακόμη και κοινωνικής σάτιρας.

Σήμερα ο Dean Koontz είναι 76 ετών και εξακολουθεί να γράφει μετά μανίας. Ως συγγραφέας-σούπερ σταρ παραχωρεί τακτικά συνεντεύξεις, στις οποίες αναφέρεται, χωρίς κανένα ταμπού, στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και πώς ορισμένες τραυματικές εμπειρίες διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και τη σκέψη του. Συγκεκριμένα, ο Koontz πιστεύει ότι «η δημιουργική ενέργεια και η αντοχή μου, οφείλονται στο τι σήμαιναν τα βιβλία για εμένα όταν ήμουν μικρός. Η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και πολύ συχνά κατέφευγε στη βία.

Τα βιβλία για εμένα ήταν ταυτόχρονα μια απόδραση από όλα αυτά, αλλά και ένα μάθημα ότι η ζωή μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που εγώ ζούσα. Στα βιβλία βρήκα τη θέληση να αλλάξω το πεπρωμένο μου. Σε αυτά συνειδητοποίησα ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις -και δεν νομίζω πως έπαψα ποτέ να σκέφτομαι έτσι. Ποτέ δεν έπαψα να μαγεύομαι από τα βιβλία και από τη δύναμη που κρύβουν στις σελίδες τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης