ΑΑΔΕ: Εφορία…. παντού - Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων για το 2024

ΑΑΔΕ: Εφορία…. παντού - Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων για το 2024

Το «κυνήγι» της φοροδιαφυγής εντατικοποιείται, καθώς θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης περίπου 65 δισ. ευρώ

eforia_xr
Ελέγχους και διασταυρώσεις σε εισοδήματα και ακίνητα για πάνω από 120.000 ΑΦΜ προγραμματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσα στο προσεχές διάστημα. Στόχος, η είσπραξη εσόδων 1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος τους έτους από φοροδιαφυγή και η μείωση του φορολογικού κενού στο εισόδημα και στον ΦΠΑ.

Το «κυνήγι» της φοροδιαφυγής εντατικοποιείται, καθώς θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης περίπου 65 δισ. ευρώ. Η ΑΑΔΕ κλιμακώνοντας τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής συστήνει δυο νέες ομάδας κρούσης:

- Το κέντρο ειδικών δυνάμεων φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών. Αυτή η ειδικά σχεδιασμένη δομή θα χρησιμεύσει ως κεντρικός κόμβος συντονισμού, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των εξειδικευμένων ελεγκτικών δυνάμεων, επεμβαίνοντας στοχευμένα σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο.

- Την ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων που θα διαθέτει καινοτόμα εργαλεία όπως ανάλυση μεγάλων δεδομένων, συγκριτική αξιολόγηση, διαδικτυακές έρευνες και έλεγχοι ψηφιακών συστημάτων τιμολόγησης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2024, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η ΑΑΔΕ εκτός από τη διασύνδεση POS -Ταμειακών επιστρατεύει φέτος

  • το ψηφιακό δελτίο αποστολής,
  • την πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου,
  • το νέο πληροφοριακό σύστημα ελέγχου προσαύξησης περιουσίας (BANCAPP),
  • την υποχρεωτικότητα του myDATA,
  • το ΕΛΕΓΧΟΣlive, το σύστημα αξιοποίησης δεδομένων εισροών-εκροών και το πληροφοριακό σύστημα κέντρου λήψης σημάτων, που θα αξιοποιείται από την Αίθουσα Επιχειρήσεων.


Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμα τη δημιουργία Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων και τη διασύνδεση της βάσης δεδομένων ακινήτων της ΑΑΔΕ με το Κτηματολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οι μυστηριώδεις πάπυροι που «έδειξαν» τον τάφο του Πλάτωνα

Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ στο Μαρούσι - Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Φωτιά στη μάχη του τίτλου - Πρώτη η ΑΕΚ, σοβαρές ελπίδες για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, χαμένος ο ΠΑΟ - Δείτε τα 11 γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης